SDP EDUSKUNTA

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-jäsenet: Uusi postilaki turvaa postipalvelujen saatavuutta ja sanomalehtien jakelua koko maassa

Jaa
Suna Kymäläinen, Seppo Eskelinen, Johan Kvarnström ja Paula Werning ovat tyytyväisiä siihen, että pitkään valmistelu lakimuutos postilaista saatiin valmiiksi hallitusohjelmakirjausten mukaisesti. Uusi postilaki turvaa postipalvelujen saatavuuden koko maassa.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-jäsenet ovat tyytyväisiä eilen hyväksyttyyn postilain muutokseen. Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö postilain muuttamisesta hyväksyttiin eilen eduskunnan täysistunnossa.

- Postilain uudistaminen ja yleispalveluvelvoitteen keventäminen on välttämätöntä, sillä kirjemäärät Suomessa kuten muissakin Pohjoismaissa ovat viime vuosina romahtaneet. On kuitenkin tärkeää, että nyt päätetty laki muutos on toteutettu niin, että postipalvelujen oikeudenmukainen saatavuus ja edellytykset viisipäiväisen sanomalehtijakelun toteuttamiselle koko maassa turvataan, Postin hallintoneuvoston jäsen, kansanedustaja Paula Werning (sd.) kertoo.

- On hienoa, että tämä kauan valmisteltu lakimuutos saatiin maaliin hallitusohjelmakirjausten mukaisesti. Esityshän annettiin meille eduskuntaan jo viime keväänä, ja nyt huolellisen käsittelyn jälkeen saimme sen valmiiksi, toteaa kansanedustaja Johan Kvarnström (sd.).

- Erityisen tärkeää on, että esitykseen sisältyy sanomalehtijakelua koskeva valtionavustus, jolla tuetaan sanomalehtijakelua niillä alueilla, joilla ei ole kaupallisin ehdoin toteutettua sanomalehtien varhaisjakelua eikä saatavilla täysin kattavaa viisipäiväistä varhaisjakelua. Näin turvataan sanomalehtien viisipäiväistä jakelua koko maassa valtiosihteerityöryhmän esityksen mukaisesti, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.) huomauttaa.

- Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietinnössä kiinnitimme huomiota erityisesti kansalaisten oikeusturvan toteutumisen tärkeyteen sekä myös pienten paikallislehtien toimintaedellytysten turvaamiseen. Alueilla paikallislehdillä on tärkeä rooli oman paikkakunnan uutisten välittämisessä. Vaikka postilain muutos ei suoraan vaikuta harvemmin kuin kolme kertaa viikossa ilmestyviin lehtiin, ovat paikallislehdet vaikeassa tilanteessa kustannusten noustessa. Pidänkin keskeisenä, että lausumassa eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto valmistelee lain mediatuesta, jolla pyritään turvaamaan paikallislehtien asema merkittävinä tiedonvälittäjinä, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) päättää.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Työvoiman saatavuuteen tulee panostaa pikaisesti30.3.2023 10:39:55 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) pitää tärkeänä, että ensi hallituskaudella etsitään pikaisesti ratkaisuja työvoiman saatavuuden tehostamiseksi. Suomessa vallitseva työvoimapula ei koske ainoastaan hoitoalaa. Koko julkisella sektorilla työvoiman riittävyydessä on haasteita ja saman ongelman äärellä ollaan esimerkiksi myös ravintola-, siivous-, rakennus- ja kuljetusalalla. Tosiasia on, että osaajia tarvitaan myös monille erikoisaloille. - Työvoimapula on iskenyt salaman tavoin ja kun suuria ikäluokkia eläköityy muutamassa vuodessa yhä enemmän, tilanne tulee hankaloitumaan entisestään. Nyt on viimeistään otettava härkää sarvista ja panostettava kaikin tavoin siihen, että tämä ongelma ratkaistaan, Werning painottaa. Tällä hallituskaudella on tehty mittavia toimenpiteitä työ- ja koulutusperusteisen maahanmuuton edistämiseksi ja tämä on yksi osa ratkaisua. - Tavoitteeksi on asetettu vähintään kaksinkertaistaa työvoiman maahanmuutto nykytasosta vuoteen 2030mennessä. Vaikka myönnettyjen lup

SDP:n Lindtman: Purran takinkääntö on perussuomalainen palkansaajapetos30.3.2023 10:05:51 EEST | Tiedote

Vain reilu kuukasi sitten Riikka Purran johtama perussuomalaiset antoi lupauksen suomalaiselle duunarille, että se on valmis parantamaan palkansaajien ostovoimaa poistamalla niin sanotut kiky-maksut palkansaajilta (https://vaalistaja.fi/tuplaliksan-sunnuntai-ja-kikyn-tulevaisuus-katso-mita-mielta-puolueet-ovat/). – Kallistuvien hintojen kanssa kamppailevien palkansaajien kannalta lupaus on merkitykseltään suuri. Tähän mennessä palkansaajille siirrettyjä kiky-maksuista on kertynyt yli 11 miljardin summa. Keskituloisen palkansaajan työuran aikana kiky-maksuista kertyy laskennallisesti 40 000 euron potti, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman toteaa. Keskiviikkona MTV:n pääministeritentissä puheenjohtaja Purra kuitenkin yllättäen ilmoitti, ettei puolue kannata palkansaajien ostovoiman vahvistamista maksuja siirtämällä. – Vuonna 2015 puolue petti palkansaajat Sipilän hallituksessa, kun se ensin yritti leikata duunareiden sunnuntaikorvaukset ja sakottaa sairaslomasta. Kun tämä

SDP:n Piritta Rantanen: Elintarviketuotannon ketjussa tarvitaan korjausliikkeitä29.3.2023 10:50:33 EEST | Tiedote

Maataloustuottajien työstään saamat tulot ovat laskeneet koko 2000-luvun. Tämä selviää vastikään julkaistusta maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän raportista. Hallituksen asettamassa ryhmässä on ollut edustus kaikista eduskuntapuolueista. Työryhmän jäsenenä ollut SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen peräänkuuluttaa toimia, joilla koko elintarvikeketju saadaan toimimaan oikeudenmukaisemmin, alkutuottajat huomioiden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme