Raide-Jokeri

Liikennejärjestelymuutoksia Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä syksyllä 2020

Jaa

Raide-Jokerin rakennustöiden edetessä myös liikennejärjestelyt muuttuvat. Syksyn aikana tehdään muutamia suurempia muutoksia tulevan pikaraitiotielinjan ympäristössä. Tarkemmin järjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Raide-Jokerin rakennustyöt etenevät vauhdilla. Se tarkoittaa myös muutoksia liikennejärjestelyihin työmaiden ympäristössä. Alkusyksyn 2020 aikana tulee voimaan seuraavia isompia liikennejärjestelyitä.

Keilaniemi–Otaniemi

 • Kuusisaarentien ja Otaniementien risteys muutetaan kiertoliittymäksi rakennustöiden vuoksi syys–lokakuussa.
 • Miestentien ja Otaniementien risteys suljetaan tilapäisesti moottoriajoneuvoliikenteeltä arviolta viikolla 36.
 • Maarintie sekä Maarintien, Konemiehentien ja Tietotien risteys avattiin moottoriajoneuvoliikenteelle viikolla 31.

Laajalahti–Leppävaara

 • Impilahdensillan rakentaminen on valmistumassa. Raide-Jokerin liikennejärjestelyt Turunväylältä ovat poistuneet.
 • Leppävaarankatu kauppakeskus Sellon edustalla avataan liikenteelle lokakuussa.
 • Raide-Jokerin työt ja kaistajärjestelyt käynnistyvät Hevosenkengässä syyskuussa.
 • Ravitie on viimeistelytöitä lukuun ottamatta valmistumassa ja aukeaa liikenteelle perjantaina 21. elokuuta.

Pitäjänmäki–Maunula

 • Ravitien auettua Takkatien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan rakennustöiden vuoksi noin kolmeksi kuukaudeksi 21.8. alkaen. Kulku Takkatien alueelle tapahtuu Perkkaantien ja Ravitien kautta.
 • Kutomotien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 10.8.2020 alkaen. Kulku Kutomotielle tapahtuu Purotien kautta. Jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tulee muutoksia Pitäjänmäentien itäpäässä.
 • Syyskuussa Takomotien risteyksen auettua Valimotien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan. Kulku Valimotielle tapahtuu Karvaamokujan ja Valimokujan kautta tai Strömbergintien ja Hiomotien kautta. Risteysalue valmistuu arviolta huhtikuussa 2020.
 • Pirkkolantie ja Pirjontie avataan moottoriajoneuvojen läpikululle syys–lokakuun vaihteessa.
 • Tammiontien ja Pakilantien risteys suljetaan elokuun loppupuolella noin kuukaudeksi. Kulku Tammiontielle ja Suonotkontielle tapahtuu Suursuonlaidan ja Suonotkontien kautta.

Oulunkylä–Viikinmäki

 • Vantaanjoen ylittävä Tulvaniitynsilta avataan jalankulkijoille ja pyöräilijöille syyskuussa.

Viikki–Itäkeskus

 • Lahdenväylän ylittävä raitiotiesilta valmistuu, ja liikennejärjestelyt Lahdenväylältä poistuvat elokuussa.

Näiden isompien muutosten lisäksi tehdään pienempiä liikennejärjestelymuutoksia työvaiheiden edetessä. Niistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä opastetaan työmaiden ympäristössä. Kiskojen ja muiden materiaalien kuljetusten aikana saattaa aiheutua lyhytaikaisia muutoksia liikennejärjestelyihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Leppävaarassa porataan iso hulevesiputki junaradan ali – Turuntie kapenee 14.9. alkaen kaksikaistaiseksi Kehä I:n länsipuolella10.9.2020 10:43:10 EESTTiedote

Leppävaaran aseman kohdalla porataan suuri hulevesiputki junaradan alitse. Työn ajaksi Turuntie (110) kavennetaan 14.9.2020 alkaen niin, että välittömästi Kehä I:n länsipuolella on käytössä yksi kaista kumpaankin suuntaan noin 100 metrin matkalla. Turuntiellä liikkuvien on syytä varautua liikenteen jonoutumiseen Kehä I:n kohdalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme