Pohjois-Savon ELY-keskus

Liikenneturvallisuuspalkinto nuorisotyöntekijä Mika Turkalle onnettomuusvideotarinasta

Jaa

Pielaveden kunnan nuorisotyöntekijä Mika Turkka palkittiin nuorten liikenneturvallisuuden eteen tekemästään työstä Ylä-Savon kunnissa tallentamalla onnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen nuoren tarinan.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi 31.5.2022 liikenneturvallisuutta edistävän tahon kunniakirjalla. Pielaveden kunnan nuorisotyöntekijä Mika Turkka palkittiin nuorten liikenneturvallisuutta edistävän videon tekemisestä.

Pielaveden kunnan nuorisopalvelut Turkan johdolla tallensi vakavasti liikenneonnettomuudessa loukkaantuneen paikallisen nuoren videotarinan, joka on otettu käyttöön Pohjois-Savossa nuorten valistustyössä. Videota on nyt esitetty tämän vuoden aikana Pielaveden, Vesannon ja Iisalmen Punainen liitu -valistustilaisuuksissa yhteistyössä koulujen ja oppilaitosten kanssa.

Punainen liitu on poliisin, pelastuslaitoksen ja Liikenneturvan yhdessä tuottama esitys ja toimintamalli, jossa videota on käytetty yhtenä osana tämän esityksen toteutusta. Toimintamalli koostuu dramatisoidusta videotarinasta, ammattilaisten tositarinoista ja onnettomuuden uhrin tositarinavideosta, jonka Pielaveden nuorisotoimi toteutti, sekä Liikenneturvan purkukeskustelumallista, jonka pohjalta opettajat vetävät luokissa keskustelut esityksen jälkeen.

Tapahtumien tarkoituksena on ollut herätellä nuoria kuljettajia, miten esimerkiksi alkoholin vaikutuksena ajamisella voi olla todella vakavia seurauksia, jotka koskettavat monia ihmisiä. Paikallisen nuoren videotarina on esityksistä kerätyn palautteen mukaan esityksen vaikuttavin osio.

Esitykset saavat syksyllä jatkoa Kuopiossa, Toivalassa ja Siilinjärvellä, joten videota tullaan käyttämään myös jatkossa. Tunnus on samalla kannustus paikalliselle liikenneturvallisuustyölle ja yhteistyölle.

Pohjois-Savon ELY-keskus koordinoi liikenneturvallisuustyötä Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella. Tätä työtä tukemaan perustettiin vuonna 2010 poikkihallinnollinen Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä, jonka jäseninä ovat keskeiset alueelliset liikenneturvallisuustoimijat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne, ja ympäristökeskus,
liikenneturvallisuusasiantuntija Tanja Seppänen, tanja.seppanen@ely-keskus.fi, p. 0295 026 762

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.6.202230.6.2022 10:53:14 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,32. Nyt taso on 2 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Kallavesi on laskenut kevään tulvahuipusta 30 cm. Kallaveden lisäjuoksutus on lopetettu 17.6. sen jälkeen pinta nousi pari senttiä, mutta on sitten kääntynyt laskevaksi. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat säännöstelylupien mukaisissa korkeuksissa, mutta varsinkin Kiuruveden juoksutusta on jouduttu vaihtelemaan aika isosti. Nilsiän reitin alaosassa Syväri ja Vuotjärvi ovat hieman ajankohdan kesimääräistä tasoa korkeammalla, mutta pinnat tyypillisesti laskevina. Juojärvi on pari senttiä ajankohdan keskimääräistä matalammalla. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 16 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,57. Haukiveden pinta on noussut kevään alimmasta tasosta 52 cm. Näyttää siltä, että pinnannousu on saavuttanut tämänkertaisen huippunsa. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä pinnat ovat

Pohjois-Savossa on aktiivista vesistökunnostushanketoimintaa28.6.2022 14:51:26 EEST | Tiedote

Valtion harkinnanvaraiset kunnostusavustukset vesistökunnostushankkeisiin olivat haettavissa vuoden 2021 loka-marraskuussa. Pohjois-Savon ELY-keskukselle tuli hakuaikana kaikkiaan 23 avustushakemusta, joista 21 hankkeelle myönnettiin avustusta. Avustuksia myönnettiin järvi- ja virtavesikunnostuskohteiden suunnitteluun sekä toteutukseen. Avustusta saaneissa hankkeissa toteutetaan hoitokalastusta, valuma-alueen toimenpiteitä, virtavesikunnostuksia, vesikasvillisuuden niittoja ja ruoppauksia sekä rakennetaan pohjapatoja vedenpinnan korkeuden nostamiseksi. Kohteiden koko vaihtelee ja jokaisen avustusta saaneen hankkeen taustalla on vesienhoitoon liittyvä tavoite vesien tilan parantamisesta. Vuosien 2021 ja 2022 avustusta saaneet ja parhaillaan käynnissä olevat kunnostushankkeet käyvät ilmi liitteenä olevasta kartasta sekä hankelistauksesta. Avustusta myönnettiin vuonna 2022 yhteensä n. 288 000 € sekä ympäristöministeriön että maa- ja metsätalousministeriön avustusmäärärahoista. Ympäristömi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme