Varsinais-Suomen ELY-keskus

Liikenneturvallisuutta parannetaan Harjavallassa rakentamalla kiertoliittymä kt 43 ja vt2 ramppiliittymän ja Liikuntatien risteykseen

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa yhteistyössä Harjavallan kaupungin kanssa kantatien 43 (Eurantie) ja valtatien 2 ramppiliittymän ja Liikuntatien risteysalueen turvallisuuden parantamiseen tähtäävät rakennustyöt. Vilkkaasti liikennöidyssä kohteessa on tapahtunut kohtuullisen paljon liikenneonnettomuuksia, joiden määrää voidaan vähentää rakentamalla kohdalle kiertoliittymä.

Kohde sijaitsee kantatiellä 43 (Eurantie) noin 1,5 km Harjavallan keskustasta lounaaseen, valtatien 2 (Helsingintie) rampin ja Liikuntatien liittymässä.
Kohde sijaitsee kantatiellä 43 (Eurantie) noin 1,5 km Harjavallan keskustasta lounaaseen, valtatien 2 (Helsingintie) rampin ja Liikuntatien liittymässä.

Rakennettava kiertoliittymä tulee nykyisen tasoliittymän kohdalle. Kantatien pituuskaltevuudesta johtuen kiertoliittymän korkeustaso tulee enimmillään noin metrin ylemmäksi kuin nykyinen liittymä. Kantatien varressa olevaa kevyen liikenteen väylää siirretään myös tarvittavin osin ja Liikuntatien suuntaan toteutetaan kevyen liikenteen yhteys, jota aikaisemmin ei ole ollut. Liikuntatieltä liittymän eteläpuolella olevalle teollisuus/liikekiinteistölle johtavaa liittymää siirretään kauemmas liittymäalueelta. Muutosten vuoksi myös valaistus alueella uusitaan.

Töiden on määrä alkaa kesäkuun alussa, ja ne kestävät lokakuun loppuun saakka. Rakennustöiden aikana yleinen liikenne kulkee työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä ja kevyelle liikenteelle on käytössä koko rakennustöiden ajan kulku työmaan läpi. Töistä aiheutuu haittaa liikenteelle, pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tiellä liikkujille.

Liikennemäärä risteysalueella on noin 4800 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Harjavallan kiertoliittymähanke kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843

- Destia Oy: työpäällikkö Timo Niemi, p. 0400 128 872

Avainsanat

Kuvat

Kohde sijaitsee kantatiellä 43 (Eurantie) noin 1,5 km Harjavallan keskustasta lounaaseen, valtatien 2 (Helsingintie) rampin ja Liikuntatien liittymässä.
Kohde sijaitsee kantatiellä 43 (Eurantie) noin 1,5 km Harjavallan keskustasta lounaaseen, valtatien 2 (Helsingintie) rampin ja Liikuntatien liittymässä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Keskikesän päällystystöitä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa1.7.2022 13:15:17 EEST | Tiedote

Yleisimmän kesälomakauden liikenteellisesti merkittävin tienpäällystyskohde lounaisessa Suomessa sijaitsee Salossa. Valtatietä 1 päällystetään Uskelanjoen ja Isokylän moottoritietunneleiden länsipään välillä. Työ toteutetaan viikolla 28 ilta- ja yöaikaan noin klo 18–06 välisenä aikana. Liikenne ohjataan työkohteen ohitse yhdellä kaistalla ja tästä saattaa hiljaisemmankin liikenteen aikana aiheutua ruuhkautumista ja jonoja.

Mynämäellä Joenperän siltatyömaan liikennekatko siirtyy myöhemmäksi1.7.2022 11:12:13 EEST | Tiedote

Mynämäellä maantiellä 2021 (Karjalantie) sijaitsevan Joenperän sillan kesäkuussa alkaneissa korjaustöissä seuraavana on vuorossa sillan kansirakenteiden uusiminen. Kansirakenteiden uusimistöiden ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla ja liikennekatkon oli määrä alkaa 4.7. Liikennekatkon aikataulua joudutaan kuitenkin siirtämään myöhemmäksi. Uudesta liikennekatkon ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin, kun aikataulu tarkentuu.

Vid färjleden i Högsar genomförs ett ettårigt försök med sjötrafikljus- och märkningar30.6.2022 09:58:48 EEST | Tiedote

Finlands Färjetrafik Ab har i samarbete med NTM-centralen i Egentliga Finland testat och utvecklat en eldriven vajerfärja vid färjeläget i Högsar i Nagu sedan 2018. Man kan avsevärt minska utsläppen från färjetrafiken med eldrivna vajerfärjor. Dragvajern är nära vattenytan i färjans färdriktning och tidvis rejält ovanför vattenytan. För att trygga säkerheten för den övriga sjötrafiken genomförs ett ettårigt försök med sjötrafikljus- och märkningar på färjleden i Högsar. Syftet med projektet är att bedöma möjligheterna att använda lösningen i större utsträckning på färjrutterna.

Högsarin lossiväylällä toteutetaan vuoden mittainen vesiliikennevalo- ja merkintäkokeilu30.6.2022 09:55:00 EEST | Tiedote

Suomen Lauttaliikenne Oy on yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa testannut ja kehittänyt sähkökäyttöistä vaijerivetoista lossia Högsarin lauttapaikalla Nauvossa vuodesta 2018 lähtien. Sähkökäyttöisillä vetovaijerilosseilla voidaan vähentää merkittävästi lossiliikenteestä aiheutuvia päästöjä. Vetovaijeri on lossin kulkusuunnassa lähellä vedenpintaa ja ajoittain reilusti vedenpinnan yläpuolella. Muun vesiliikenteen turvallisuuden varmistamiseksi toteutetaan vuoden mittainen vesiliikennevalo- ja merkintäkokeilu Högsarin lossiväylällä. Hankkeen tarkoituksena on arvioida mahdollisuudet käyttää ratkaisua laajemmin lossireiteillä.

Piispanristin pyöräilylaskuri kertoo pyöräilijämäärien vaihteluista27.6.2022 09:12:42 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY keskus asensi kiinteän pyöräilylaskurin maantien 110 jalankulku- ja pyöräilyväylille Piispanristille toukokuussa 2020. Kahden vuoden laskentatulosten perusteella voidaan pyöräilijämäärissä havaita selkeä vuodenaikavaihtelu. Myös arkiliikenteen ja viikonlopun pyöräilijäjakauma on aivan erilainen ja lisäksi säätilat vaikuttavat merkittävästi pyöräilijämääriin. Kesäisin maantien 110 vartta pyöräilee päivittäin noin 1200 pyöräilijää päivässä, arkisin hieman enemmän ja viikonloppuisin vähän vähemmän. Vuonna 2021 pyöräilijälaskuri rekisteröi yhteensä lähes 250 000 pyöräilijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme