Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liikkujan viikko Vaasassa 16.9.–22.9.

Jaa

Viikon aikana Vaasassa edistetään fiksua liikkumista sekä järjestetään tapahtumia fiksumman liikkumisen puolesta.

Kuva: Kasper Dalkarl
Kuva: Kasper Dalkarl

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään 16.9.–22.9.2018. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikon aikana Vaasassa edistetään fiksua liikkumista sekä järjestetään tapahtumia fiksumman liikkumisen puolesta. 

Kysymme kaupunkilaisilta, miten pyöräilyä pitäisi kiireimmin kehittää!  

Vaasan kaupungin kyselyyn voi vastata 17.9.–8.10. ja tutustua samalla kaupungin pyöräilyn edistämisen kärkitoimenpiteisiin osoitteessa www.vaasa.fi/pyöräily  

Kyselyssä esitetyt toimenpiteet perustuvat pyöräilystä tehtyyn selvitykseen sekä pyöräilyn edistämisen kärkitoimenpiteisiin.  

Ilmainen Pop-up pyörähuolto kampuksella tiistaina 18.9. klo 10.30–13.00 

Pyörän voi huollattaa ilmaiseksi Vaasan kaupungin ja Tähtipyörän Pop-up huoltopisteellä Tritonian edessä 18.9. klo 10.30–13.00.  

Ilmaiseen pikahuoltoon kuuluvat pienet polkupyörän huoltotoimenpiteet, kuten ohjaustangon, vaihteiden tai jarrujen pienet säätötyöt, mutterien ja ruuvien kiristäminen, ketjujen tai pienosien rasvaus sekä renkaiden täyttäminen. Varaosat tai muut suuremmat huoltotyöt eivät sisälly ilmaiseen huoltoon.  

Tritonian aulassa pyörä- ja bussiasiaa opiskelijoille tiistaina 18.9. klo 10.30–13.00 

Tule käymään Tritonian aulassa ständillämme ja vaikuta Vaasan pyöräilyolosuhteisiin vastaamalla kyselyyn. Paikalla myös kaupunkipyörien vuokraaja Rekola. 

100 000 pyöräilijää juhlitaan keskiviikkona 19.9.  

Toukokuussa asennetun Palosaaren sillan pyörälaskurin ohi on ajanut yli 100 000 pyöräilijää! Palkitsemme vaasalaisten ahkeran veivaamisen jakamalla yhdelle satunnaiselle pyöräilijälle keskiviikkona 19.9. sadan euron arvoisen lahjakortin pyörähuoltoon. 
 
Kaikki pääsevät bussilla ilmaiseksi perjantaina 21.9. 

Auton vapaapäivän aaton kunniaksi kaupunki tarjoaa kaikille ilmaiset bussimatkat perjantaina 21.9. Vaasan kaupungin alueella.  

Auton vapaapäivää vietetään lauantai 22.9.2018  

Auto kannattaa jättää kotiin lauantaina ja lähteä pyörällä tai kävellen liikkeelle. Pyörän saa parkkiin entistä helpommin suosittujen liikkeiden, ravintoloiden ja kahviloiden eteen, kun neljä autojen pysäköintiruutua on muutettu pyöräparkeiksi Hovioikeudenpuistikolla ja Vaasanpuistikolla. Paikat valittiin kuntalaisten ehdotusten perusteella. Telineessä on pyörille runkolukittavat paikat, ja yhteen telineeseen mahtuu 10 pyörää.    

Maastopyörälenkit maanantaisin ja sunnuntaisin  

Maksuton maastopyörälenkki maanantaisin klo 18:00. Naisten maastopyörälenkki sunnuntaisin klo 14:00. Lähtö osoitteesta Lastenkodinkatu 13. Järjestäjä Wasabikeservice. Lisätietoa https://www.facebook.com/wasabikeservice/ ja https://www.facebook.com/groups/455808574753480/  

Yhteinen kävely sunnuntaisin kauppatorilta 

Vaasan kävelyklubi ry järjestää sunnuntaisin avoimen yhteisen 10 km kävelyn. Lähtö klo 10:00 kauppatorilta. Lisätietoja löydät sivuilta www.vaasanmarssi.fi 

Liikkujan viikon ohjelma Vaasassa www.vaasa.fi/liikkujanviikko  

Yhteyshenkilöt

kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl,
puh. 040 563 6635 

projektikoordinaattori Jaakko Löytynoja,
puh. 040 170 3640 

Kuvat

Kuva: Kasper Dalkarl
Kuva: Kasper Dalkarl
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme