Aluehallintovirasto

Liikkuva opiskelu -ohjelmalle lähes miljoona euroa

Jaa

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtakunnallisesti valtionavustusta toisen asteen liikunnan tukemiseen 997 700 euroa. Avustusta myönnettiin 59 koulutuksen järjestäjälle, jotka tarjoavat lukio ja ammatillista opetusta.

Kehittämisavustuksilla tuetaan kuntia ja koulutuksen järjestäjiä Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteiden ja toimenpiteiden toteuttamisessa. Keskeisintä toiminnassa on jokaisen koulutuksen järjestäjän mahdollisuus toteuttaa liikkuvampia opiskelupäiviä omalla tavallaan. Pyrkimyksenä on, että jokainen opiskelija liikkuu vähintään tunnin päivässä. Liikkuva opiskelu -ohjelma laajentaa peruskoulujen Liikkuva koulu -toiminnan ideaa toiselle asteelle.

 Myönnetyt avustukset

Alue  avustus
Etelä-Suomi 517 500 €
Itä-Suomi 57 100 €
Lappi 23 400 €
Lounais-Suomi 64 500 €
Länsi- ja Sisä-Suomi 192 200 €
Pohjois-Suomi 143 000 €
Yhteensä 997 700 €

Lisää tietoa Liikkuva opetus -ohjelmasta löytyy sivulta www.liikkuvaopiskelu.fi.


Aluehallintovirasto myöntää erilaisia valtionavustuksia

Aluehallintovirasto myöntää vuosittain yli 50 miljoonaa euroa valtionavustuksina erilaisiin nuorten harras-tamiseen ja hyvinvointiin, kirjastojen kehittämiseen sekä liikunnan edistämiseen liittyviin hankkeisiin ja toimintaan. Avustuksia myönnetään muun muassa kunnille ja kuntayhtymille, yhdistyksille, säätiöille, osakeyhtiöille ja muille rekisteröityneille yhteisöille. Avustuksia ei myönnetä yksityishenkilöille.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia. Valtion talousarviossa päätetään siitä, mihin käyttötarkoituksiin valti-onavustuksia voidaan myöntää.

Lisätietoa
Etelä-Suomi: suunnittelija Jukka Moilanen, puh. 029 501 6686
Itä-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Pirjo Rimpiläinen, puh. 029 501 6515
Lappi: liikuntatoimen ylitarkastaja Kai-Matti Joona, puh. 029 501 7396
Lounais-Suomi: liikuntatoimentarkastaja Tiina Kaijanen, puh. 029 501 8303
Länsi- ja Sisä-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, puh. 029 501 8822
Pohjois-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Ulla Silventoinen, puh. 029 501 7663

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Närkontakter begränsas i Egentliga Finland som har återgått till samhällsspridningsfasen3.8.2021 19:12:27 EEST | Tiedote

Covid-19-smittorna ökar åter kraftigt i Egentliga Finland och landskapet är tillbaka i epidemins samhällsspridningsfas. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har på basis av den regionala coronasamordningsgruppens bedömning fattat beslut om sammankomstbegränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster enligt 58 § och 58 d § i lagen om smittsamma sjukdomar. Beslutet är i kraft i kommunernas områden i Egentliga Finland under perioden 4 - 31.8.2021.

Takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneessä Varsinais-Suomessa rajoitetaan lähikontakteja3.8.2021 19:04:51 EEST | Tiedote

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa ja maakunta on siirtynyt takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Alueen koronakoordinaatioryhmän arvioon perustuen Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021 välisenä aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme