Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Liikkuva sairaala LiiSa tuo päivystyspalvelut vanhusten hoivakoteihin Espoossa

Jaa

LiiSa parantaa hoivakotiasukkaiden hoitoa tuomalla päivystyspalvelut suoraan asukkaan luokse, kun LiiSan sairaanhoitaja menee hoivakotiin arvioimaan asukkaan vointia ja tekemään hoitotoimenpiteitä. LiiSan toiminta käynnistyy 4.3.2019. Palvelu toteutetaan Espoon sosiaali- ja terveystoimen ja HUS:n yhteistyönä.

LiiSa parantaa hoivakotiasukkaiden hoitoa tuomalla päivystyspalvelut suoraan asukkaan luokse, kun LiiSan sairaanhoitaja menee hoivakotiin arvioimaan asukkaan vointia ja tekemään hoitotoimenpiteitä. LiiSan toiminta käynnistyy 4.3.2019. Palvelu toteutetaan Espoon sosiaali- ja terveystoimen ja HUS:n yhteistyönä.

LiiSa on Espoon kotisairaalan yksikkö, joka palvelee espoolaisia pitkäaikaishoidon asukkaita ja hoivakoteja ympäri vuorokauden. LiiSan toiminta perustuu hoivakotiasukkaan luona tapahtuvaan tutkimukseen ja arviointiin ja LiiSassa työskentelee erityiskoulutettuja sairaanhoitajia.

LiiSa on tarkoitettu tilanteisiin, jotka voidaan hoitaa asukkaan luona hoivakodissa. ”LiiSan ansiosta asukas saa tarvitsemansa hoidon kotonaan ja välttyy rasittavilta kuljetuksilta ja odotuksilta päivystyksessä”, Espoon sairaalan johtava ylilääkäri Roope Leppänen sanoo.


LiiSa hoitaa esimerkiksi haavoja, vatsaoireita, ihottumia, virtsaamiseen liittyviä ongelmia sekä suonensisäistä nesteytystä. LiiSan sairaanhoitajan mukana kulkee tutkimuslaitteita sekä lääkkeitä. Pikadiagnostiikkavälineiden avulla sairaanhoitaja voi mitata muun muassa tulehdusarvon ja verensokerin asukkaan luona. Sairaanhoitaja konsultoi tarvittaessa etäyhteyden kautta kotisairaalan tai päivystyspoliklinikan lääkäriä. Etäyhteyden avulla sairaanhoitaja voi aloittaa esimerkiksi antibioottitiputuksen asukkaan kotona. Aina tarvittaessa asukas viedään sairaalahoitoon.


”Haluamme tarjota vanhuksillemme mahdollisimman hyvää hoitoa heille helpoimmalla tavalla. Viemällä palvelut hoivakotiin asukkaan luokse, asukas saa tarvitsemansa hoidon viiveettä”, HUS:n Akuutin toimialajohtaja Maaret Castrén sanoo.

LiiSan palvelut eivät korvaa hoivakotilääkärin hoitoa, vaan hoivakodin vastuulääkäri vastaa edelleen asukkaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta. Se ei korvaa myöskään 112-palvelua: henkeä uhkaavissa tilanteissa hoivakodeista soitetaan hätäkeskukseen, kuten aiemminkin.

Liikkuva sairaala LiiSa toteutetaan Espoon sosiaali- ja terveystoimen ja HUS:n yhteistyönä. Palvelu laajenee myöhemmin Espoon kotihoitoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Roope Leppänen, Espoon sairaalan johtava ylilääkäri, p. 046 877 2628, etunimi.sukunimi@espoo.fi

Minna Konttinen, HUS, osastonlääkäri p. 09 4711 (HUS vaihde), minna.konttinen@hus.fi.

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon sosiaali- ja terveyspalvelut @hyvinvointiaespoossa Facebooksissa 

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme