Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Liinamaanpuiston rakentaminen alkaa Vuosaaressa

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa Vuosaaressa sijaitsevan Liinamaanpuiston rakentamisen marraskuun aikana. Rakennettava alue sijaitsee Isonvillasaarentien ja Mustalahdentien välisellä alueella. Alueella aiemmin sijainnut päiväkotirakennus on purettu ja nyt alue rakennetaan kaavan mukaiseen puistokäyttöön.

Puistoon rakennetaan nurmialueita, jotka soveltuvat peleihin ja oleskeluun. Puretun päiväkodin alueelle muotoillaan kaksi matalaa nurmikumparetta. Kivituhkapintaiset puistopolut risteilevät puistossa, ja niiden väliin jää laajempia kivituhkapintaisia alueita. Nykyinen kivituhkapintainen pelikenttä puiston lounaisosassa kunnostetaan ja laajennetaan pitkänomaiseksi petankkikentäksi.

Isonvillasaarentieltä kentän vieritse huvimajalle johtava asfalttikäytävä säilytetään. Huvimajan ympäristöä kohennetaan muun muassa uudella kiveyksellä, pensas- ja perennaistutuksilla sekä istuskeluun tai leikkeihin soveltuvilla kivilohkareilla.

Alueella kasvavaa puustoa säilytetään ja puita istutetaan lisää. Nykyisiä pensasistutuksia poistetaan tarpeettomina ja uusitaan.

Rakennustyöt valmistuvat alueella syksyllä 2018. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sakari Leskinen, vastaava työnjohtaja, Stara
Puh. 09 310 39636
Petra Rantalainen, projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 39795
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 14.11.201714.11.2017 18:45Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2017/Kymp_2017-11-14_Kylk_14_Pt/index.html   Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta:https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Helsingin kaupungin omistamien Metropolia-kiinteistöjen kauppa valmistui14.11.2017 09:00Tiedote

Helsingin kaupunki ja Kojamo-konserni ovat viimeistelleet kiinteistökaupan, joka koskee kaupungin omistamia, Metropolia Ammattikorkeakoulun käytössä olevia kiinteistöjä. Metropolia keskittää toimintansa neljälle kampukselle, minkä vuoksi kaupan kohteena olevat kiinteistöt ovat jäämässä tyhjilleen. Myyntitulot on tarkoitus käyttää Myllypuron kampukseen, jota kaupunki rakentaa parhaillaan ammattikorkeakoulun käyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme