Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Liinamaanpuiston rakentaminen alkaa Vuosaaressa

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa Vuosaaressa sijaitsevan Liinamaanpuiston rakentamisen marraskuun aikana. Rakennettava alue sijaitsee Isonvillasaarentien ja Mustalahdentien välisellä alueella. Alueella aiemmin sijainnut päiväkotirakennus on purettu ja nyt alue rakennetaan kaavan mukaiseen puistokäyttöön.

Puistoon rakennetaan nurmialueita, jotka soveltuvat peleihin ja oleskeluun. Puretun päiväkodin alueelle muotoillaan kaksi matalaa nurmikumparetta. Kivituhkapintaiset puistopolut risteilevät puistossa, ja niiden väliin jää laajempia kivituhkapintaisia alueita. Nykyinen kivituhkapintainen pelikenttä puiston lounaisosassa kunnostetaan ja laajennetaan pitkänomaiseksi petankkikentäksi.

Isonvillasaarentieltä kentän vieritse huvimajalle johtava asfalttikäytävä säilytetään. Huvimajan ympäristöä kohennetaan muun muassa uudella kiveyksellä, pensas- ja perennaistutuksilla sekä istuskeluun tai leikkeihin soveltuvilla kivilohkareilla.

Alueella kasvavaa puustoa säilytetään ja puita istutetaan lisää. Nykyisiä pensasistutuksia poistetaan tarpeettomina ja uusitaan.

Rakennustyöt valmistuvat alueella syksyllä 2018. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sakari Leskinen, vastaava työnjohtaja, Stara
Puh. 09 310 39636
Petra Rantalainen, projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 39795
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme