Vaasan kaupunki - Vasa stad

LIITE LISÄTTY: Vaasan tutkitut uimarannat täyttävät laatuvaatimukset

Jaa

Vaasassa maanantaina 6.6.2022 otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen (5 kpl) uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu Vaasan viideltä suuremmalta yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari ja Strömsö. Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Virallinen uimakausi alkaa 15.6., jonka jälkeen näytteet otetaan kaikilta Vaasan 12 yleiseltä uimarannalta sekä Laihian Säivänkankaan uimapaikalta.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen vedenlaatua kaikilta uimarannoilta (13 kpl) uimakaudella 15.6.-31.8.2022. Näytteenottopäivät ovat 27.6., 18.7. ja 8.8.

Yhteyshenkilöt

terveysinsinööri Maarit Kantola, puh. 040 555 1184, maarit.kantola@vaasa.fi 

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme