Kainuun ELY-keskus

Liityntäliikenne Kuhmosta ja Sotkamosta Kajaanin lentoasemalle päättyy vuodenvaihteessa

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus luopuu Kajaanin lentoaseman liityntäliikenteen järjestämisestä vuodenvaihteessa, kun nykyinen liikennöintisopimus välillä Kuhmo - Sotkamo - Kajaanin lentoasema päättyy. Pääsyynä on vähäinen matkustajamäärä. ELY-keskuksen järjestämä säännöllinen joukkoliikenne reitillä Kuhmo - Sotkamo - Kajaanin matkakeskus jatkuu normaalisti.

Muutoksella ei ole vaikutusta tämän syksyn liikennöintiin tai aikatauluihin. Kuhmosta ja Sotkamosta voi matkustaa liityntäliikenteen vuoroilla Kajaanin lentoasemalle 31.12.2022 asti normaalien aikataulujen mukaan.

Vähäinen matkustajamäärä ja korkeat kustannukset ovat syy, miksi liityntäliikenteen järjestämisestä luovutaan. Matkustajamäärät olivat vähäisiä jo ennen koronapandemian alkamista: vuonna 2018 yksittäisessä liityntäliikenteen vuorossa kulki keskimäärin 3,4 matkustajaa. Vuonna 2021 matkustajia oli vuoroa kohden keskimäärin kaksi. Koronapandemia sekä polttoaineen hinnannousu ovat puolestaan vaikuttaneet merkittävästi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteen järjestämisestä aiheutuneisiin kustannuksiin. Korkeiden kustannusten ja vähäisten matkustajamäärien vuoksi liityntäliikenteen järjestäminen ei ole enää perusteltua.

Joukkoliikenne Kuhmosta ja Sotkamosta Kajaanin matkakeskukseen jatkuu normaalisti

ELY-keskuksen järjestämä säännöllinen joukkoliikenne reitillä Kuhmo - Sotkamo - Kajaanin matkakeskus jatkuu normaalisti. Säännöllinen joukkoliikenne palvelee päivittäisiä kuntien välisiä liikkumistarpeita, kuten työssäkäyntiä, opiskelua ja asiointia. Lisäksi useimmilla Kajaanin matkakeskukseen saapuvilla tai sieltä lähtevillä vuoroilla on vaihtoyhteys junaliikenteeseen. Säännöllisen joukkoliikenteen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta ja Google Mapsista.


Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus vastaa joukkoliikenneasioista Kainuun alueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Heino Heikkinen, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, 0295 038 241

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme