Like Kustannus Oy

Like Kustannuksen Harri Haanpää jää eläkkeelle – seuraajaksi Jaakko Launimaa

Jaa

Kotimaisen kirjallisuuden kustannuspäällikkö Harri Haanpää jää eläkkeelle syyskuun alussa. Seuraajaksi nimitetään Jaakko Launimaa (FM).

Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala
Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala

Harri Haanpään ura hakee vertaistaan Suomen kustannusmaailmassa. Vuodesta 1990 vuoteen 2011 hän työskenteli WSOY:ssä, ja vuoden 2012 alusta lähtien hän on toiminut Like Kustannuksen kustannuspäällikkönä. Hänet tunnetaan keskeisten suomalaiskirjailijoiden – muiden muassa Sofi Oksasen, Rosa Liksomin ja Jari Tervon – kustannustoimittajana ja luottohenkilönä. Vuonna 2016 Suomen Kirjasäätiö myönsi Haanpäälle Alvar Renqvist -palkinnon. Palkintoperusteiden mukaan ”Suomen kustannusmaailmassa on harvoja ihmisiä, jotka olisivat Haanpäätä enemmän toimineet suomalaisen kirjallisuuden hyväksi”.

Haanpään seuraajaksi Liken kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäälliköksi nimitetään FM Jaakko Launimaa. Vuodesta 2010 Liken kustannustoimittajana työskennellyt Launimaa on rakentanut viime vuosina kotimaisen kaunokirjallisuuden julkaisulistaa yhteistyössä Harri Haanpään kanssa. 

”Olen urani aikana seurannut lukuisten kustannustoimittajien työtä, palkannut heitä ja joutunut myös irtisanomaan. Minun on helppo siirtyä syrjään ja siirtää vastuu Liken kotimaisesta kaunokirjallisuudesta Jaakko Launimaalle. Erinomainen, näkemyksellinen kustantamisen ja editoinnin ammattilainen, jollainen Jaakko on, on yhtä harvinainen kansallisaarre kuin erinomainen kirjailija”, kommentoi Harri Haanpää.

Haanpää jatkaa työskentelyä sovittujen kirjailijoiden kanssa.

Yhteyshenkilöt

kustannusjohtaja Päivi Paappanen
p. 044-5633502
paivi.paappanen@like.fi

Kuvat

Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala
Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä ilmestyy Iranissa persiaksi ensimmäisenä suomalaisena näytelmänä16.4.2019 11:02:23 EESTTiedote

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä julkaistaan kirjana persiaksi Iranissa Teheranin kansainvälisillä kirjamessuilla 24.4.2019. Näytelmä on ensimmäinen suomalainen persiaksi käännetty näytelmä. Käännöstyön on tehnyt kääntäjä ja ohjaaja Mohsen Abolhassani ja sen julkaisee Bidgol Publishing, joka tunnetaan Iranissa erityisesti näytelmäkirjojen kustantamona. Sofi Oksanen on kirjoittanut kirjaan esipuheen ja näytelmästä on jo järjestetty Iranissa lukudraamatapahtuma, jossa näyttelijät lukivat teoksen yleisön edessä. - Iranissa on tapana julkaista näytelmät ensin kirjoina ja vasta sen jälkeen teatterit alkavat miettiä, sopisiko näytelmä heidän ohjelmistoonsa. Näytelmien kustantaminen on siis merkittävä kustannusala. Näin toimitaan, koska julkaistu näytelmä on jo läpäissyt sensuurin ja se on tae siitä, että näytelmän esitykseen voi alkaa panostaa, Sofi Oksanen kertoo. - Seuraavaksi siis odottelemme näytelmän esitystä teatterissa. Abolhassani on työskennellyt käännöksen parissa vii

Stupido Records täyttää 30 vuotta – uutuuskirja paljastaa sattumukset ja sekoilut suomalaisen musiikkibisneksen aluskasvillisuudessa20.3.2019 09:37:00 EETTiedote

Stupido Records on harvoja suomalaisia itsenäisiä pitkän linjan indie-levy-yhtiöitä. Sen 30-vuotista taivalta juhlitaan 11. ja 12.4. Helsingin Tavastia-klubilla, luonnollisesti värikkään livekattauksen voimin. Perustaja Joose Berglund paljastaa uutuuskirjassaan Stupido Records 30-vuotta – pari lanttia kaaoksesta, kuinka virolaisen Villu Tammen singlelevyn "vahingossa" julkaiseminen johti lopulta vuosikymmenien työhön suomalaisen vaihtoehtorockin parissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme