Like Kustannus Oy

Like Kustannuksen Harri Haanpää jää eläkkeelle – seuraajaksi Jaakko Launimaa

Jaa

Kotimaisen kirjallisuuden kustannuspäällikkö Harri Haanpää jää eläkkeelle syyskuun alussa. Seuraajaksi nimitetään Jaakko Launimaa (FM).

Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala
Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala

Harri Haanpään ura hakee vertaistaan Suomen kustannusmaailmassa. Vuodesta 1990 vuoteen 2011 hän työskenteli WSOY:ssä, ja vuoden 2012 alusta lähtien hän on toiminut Like Kustannuksen kustannuspäällikkönä. Hänet tunnetaan keskeisten suomalaiskirjailijoiden – muiden muassa Sofi Oksasen, Rosa Liksomin ja Jari Tervon – kustannustoimittajana ja luottohenkilönä. Vuonna 2016 Suomen Kirjasäätiö myönsi Haanpäälle Alvar Renqvist -palkinnon. Palkintoperusteiden mukaan ”Suomen kustannusmaailmassa on harvoja ihmisiä, jotka olisivat Haanpäätä enemmän toimineet suomalaisen kirjallisuuden hyväksi”.

Haanpään seuraajaksi Liken kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäälliköksi nimitetään FM Jaakko Launimaa. Vuodesta 2010 Liken kustannustoimittajana työskennellyt Launimaa on rakentanut viime vuosina kotimaisen kaunokirjallisuuden julkaisulistaa yhteistyössä Harri Haanpään kanssa. 

”Olen urani aikana seurannut lukuisten kustannustoimittajien työtä, palkannut heitä ja joutunut myös irtisanomaan. Minun on helppo siirtyä syrjään ja siirtää vastuu Liken kotimaisesta kaunokirjallisuudesta Jaakko Launimaalle. Erinomainen, näkemyksellinen kustantamisen ja editoinnin ammattilainen, jollainen Jaakko on, on yhtä harvinainen kansallisaarre kuin erinomainen kirjailija”, kommentoi Harri Haanpää.

Haanpää jatkaa työskentelyä sovittujen kirjailijoiden kanssa.

Yhteyshenkilöt

kustannusjohtaja Päivi Paappanen
p. 044-5633502
paivi.paappanen@like.fi

Kuvat

Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala
Jaakko Launimaa c Ville Juurikkala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Sofi Oksaselle Ranskan Arts et Lettres -ritarikunnan kunniamerkki3.12.2018 11:02Tiedote

Sofi Oksaselle on myönnetty ritarin arvon (Chevalier) Ranskan Arts et Lettres -kunniamerkki. Taiteen ja kirjallisuuden kunniamerkki myönnetään ranskalaisille tai ulkomaalaisille merkittäville saavutuksille taiteen ja kirjallisuuden alalla. Kunniamerkki on Suomessa myönnetty ritarin arvossa (Chevalier) muun muassa Rosa Liksomille ja Karita Mattilalle ja komentajan arvossa (Commandeur) muun muassa säveltäjä Kaija Saariaholle. Kunniamerkin ovat saaneet ritarin arvossa myös esimerkiksi näyttelijä Mads Mikkelsen ja kirjailija Alice Munro. Kunniamerkki luovutetaan Oksaselle Ranskassa vuoden 2019 alussa. Sofi Oksanen on palkittu Ranskassa useilla merkittävillä kirjallisuuspalkinnoilla. Vuonna 2010 Oksanen voitti Puhdistus-romaanillaan The FNAC -palkinnon ja vuonna 2012 Prix Femina Étranger -palkinnon. Lisätiedot: Milla Palovaara, milla.palovaara@like.fi, p. 040 596 7973

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme