Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Liljevalchsin kevätsalonki avattiin Hanasaaren kulttuurikeskuksessa

Jaa

Lauantaina avattiin Liljevalchsin taidehallin näyttely Hanasaaren Galleriassa Espoossa. Esillä on valikoituja teoksia Liljevalchsin perinteisestä Kevätsalongista, jonka Liljevalchs tuo nyt ensimmäistä kertaa ulkomaille.

- Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme Liljevalchsin näyttelyn tänne Hanasaareen. Liljevalchs on legendaarinen taidehalli, joka on ilahduttanut taiteen ystäviä Tukholmassa jo vuosikymmeniä. Hanasaaren tehtävä on edistää Suomen ja Ruotsin yhteistyötä yhteiskunnan kaikilla aloilla, ja tällaiset näyttelyt ovat tärkeä osa toimintaamme, toteaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.   

Vuoden 2019 Kevätsalongin taiteilijoista on Hanasaaressa esillä nyt kahdeksan. Yksi teoksista on Anna-Malin Anderssonin huivikauluspuseroa esittävä veistos, joka symboloi Ruotsin akatemiaa vuonna 2018 järisyttänyttä metoo-kriisiä.

Huivikauluspuseron lisäksi näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Angelica Kristenson Aurelius, Lisa Landberg, Stella Palm, Morgan Stenman, Stefan Thunström, Mikael Wahrby sekä salanimi Bullevuttan.

Bullevuttan tuo näyttelyyn teoksen Röd sand, jolla oli vuoden 2019 Kevätsalongin korkein hinta, miljoona Ruotsin kruunua, eli noin 93 000 euroa. Maalaus imitoi kuuluisan ruotsalaisen maalarin Anders Zornin samannimistä teosta, mutta punaisesta hiekasta nousevan neidon paikalle on maalattu Zorn itse.

Näyttely Hanasaaressa on esillä 10.11.2019-26.1.2020. Galleria on avoinna päivittäin klo 10-20, vapaa pääsy.

Valokuvaaja: Jakke Nikkarinen/Hanasaari

Liljevalchsin Kevätsalonki

Liljevalchsin Kevätsalongilla on Ruotsissa pitkä historia. Ensimmäinen salonki järjestettiin jo vuonna 1921, ja sen jälkeen kevätsalonkeja on järjestetty vuosittain muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Kevätsalongista on tullut eräänlainen kansanjuhla, johon saapuu noin 100 000 kävijää vuosittain. Näyttelyyn voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, ja esille pantavista teoksista päättää tuomaristo. Kaikki teokset ovat myynnissä taiteilijoiden määrittelemään hintaan. www.liljevalchs.se

Taidetta Hanasaaressa

Taide on Hanasaaren toiminnan keskiössä. Gallerian vaihtuvien näyttelyiden lisäksi rakennuksessa on noin 300 teosta (mitalit mukaan lukien). Hanasaaresta löytyy myös Kuvapuisto, jossa on muun muassa Kaarina Kaikkosen, Kauko Räsäsen, Anna Uddenbergin ja Jeppe Heinin teoksia. Tunnetun tanskalaistaiteilijan Jeppe Heinin teos Fragmented Circle paljastettiin lokakuussa. Teos on Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston lahjoitus.

Lisätietoa:

Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373   

Liljevalchsin johtaja Mårten Castenfors, marten.castenfors(at)stockholm.se, puh. +46 761 231 33

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Anna-Malin Andersson
Anna-Malin Andersson
Lataa
Liljevalchsin johtaja Mårten Castenfors
Liljevalchsin johtaja Mårten Castenfors
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme