Espoon kaupunki - Esbo stad

Lillhemtintien sillan avajaisia juhlitaan torstaina – yli 100 oppilasta osallistui sillan visuaalisen ilmeen viimeistelyyn

Jaa

Suurpeltoon valmistuneen Lillhemtintien sillan avajaisia vietetään torstaina 31.10. klo 10.30-11.00, osoitteessa Lillhemtintie 8. Sillan tulee avaamaan kaupunkitekniikan keskuksen johtaja Harri Tanska yhdessä koulun oppilaiden ja opettajien kanssa.

Lillhemtintien sillan avajaisia vietetään torstaina 31.10.
Lillhemtintien sillan avajaisia vietetään torstaina 31.10.

Lillhemtintien uusi silta on otettu käyttöön 21.10.2019. Silta ylittää puron ja viherreitin, jossa kulkevat talvella alueen hiihtoladut. Turvallisen kulkureitin alueen koululaisille tarjoavan sillan haluttiin istuvan hyvin maisemaansa ja olevan kiinnostava osa kaupunkirakennetta.  

Sillan tummanharmaita rakenteita ympäröi vehreä ympäristö puroineen ja kivetyksineen. Tummiin pylväisiin tuotiin väriä ja iloa Opinmäen oppilaiden suunnittelemilla ja maalaamilla ötökkäaiheilla.  

Opinmäen koulusta projektiin osallistui yhteensä yli 100 oppilasta. Oppilaat suunnittelivat kuvataiteen tunneilla erilaisia ötököitä: perhosia, kuoriaisia, kärpäsiä, matoja ja muita mielikuvituksellisia olentoja. Oppilaiden piirustukset toteutettiin ruostumattomaan teräkseen laserleikkaamalla ja viimeisteltiin oppilaiden toimesta spraymaaleilla. Värikkäät ötökät kiinnitettiin sillan pilareihin, jossa ne ilahduttavat tekijöiden lisäksi ohikulkijoita ja alueen muita lapsia.  

– Toteutimme tässä kaupunkiympäristöä, johon alueen lapsilla on jo heti alkujaan erityinen suhde, toteaa osallisuusmuotoilija Niko Riepponen, joka vastaa usein taideaiheen yhteissuunnittelusta kaupunkitekniikan keskuksen hankkeissa.   

– On tärkeää ottaa erityisesti lapsia mukaan kaupunkiympäristön suunnitteluun ja rakentamiseen. Näin opetamme, että kaupunki on yhteistä omaisuuttamme, josta tulee pitää hyvää huolta, Riepponen jatkaa.

Kaupunkitekniikan keskuksessa on tällä hetkellä käynnissä useita suunnitteluhankkeita, joissa kohteen taideaiheen suunnittelu toteutetaan yhteistyössä alueen lasten tai nuorten kanssa. Päiväkodit, koulut ja lukiot ovat näissä hankkeissa luonnollisia yhteistyökumppaneita ja yhteistyö istuu hyvin niiden opetussuunnitelmiin. Samalla kaupunkitekniikan keskus toteuttaa osaltaan Espoon julkisen taiteen periaateohjelmaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osallisuusmuotoilija Niko Riepponen, kaupunkitekniikan keskus, Espoon kaupunki. Sähköposti: niko.riepponen@espoo.fi, puhelin: +358 468 771 927.

Kuvat

Lillhemtintien sillan avajaisia vietetään torstaina 31.10.
Lillhemtintien sillan avajaisia vietetään torstaina 31.10.
Lataa
Oppilaiden suunnittelemia koristeita sillan rakenteissa
Oppilaiden suunnittelemia koristeita sillan rakenteissa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme