Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lillholmenin siltatyömaalla otetaan käyttöön väliaikainen kevyen liikenteen väylä ja veneliikenteen kulkuaukko

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rakennuttaman ja Kreate Oy:n rakentaman Lillholmenin läppäsillan rakennustyöt ovat edenneet urakkasopimuksen mukaisesti. Aikataulun mukaisesti työsiltaan avataan valaistu veneliikenteen kulkuaukko 28.5.2021. Veneaukko avataan lopullisen vesiväylän kohdalle ja se on käytössä rakennustöiden loppuun asti. Työsillan rakentaminen valmistuu kokonaisuudessaan 4.6.2021, jolloin työsillan reunalle avataan väliaikainen kevyen liikenteen väylä. Se mahdollistaa kevyen liikenteen kulun työmaan läpi, mutta väliaikaista kulkuyhteyttä ei ollut mahdollista rakentaa esteettömästi.

Lillholmenin siltatyömaa
Lillholmenin siltatyömaa

Mt 12019 Lillholmenin läppäsillan uusimistyöt aloitettiin viikolla 6. Työt ovat edenneet aikataulussaan ja työsillan rakentaminen on valmistumassa. Työsiltaan avataan uuden veneväylän kohdalle 28.5.2021 valaistu veneliikenteen kulkuaukko, jonka alikulkukorkeus on 6,0 m. Veneaukko on leveydeltään 10,0 m ja se on merkitty työsiltaan huomiovaloin sekä raamilaudoin. Veneaukon kohdalla on nopeusrajoitus 9 km/h. Uuden vesiväylän ja veneaukon kulkusyvyys on varmistettu harauksin ja se on 2,1 m.

Työsillan yhteyteen työmaan läpi rakennetaan väliaikainen kulkuyhteys jalankulkijoille. Väliaikainen kevyen liikenteen väylä on työsillan ulkopuolella kivituhkapintainen ja se on koko matkalta vähintään 1,5 m leveä. Veneliikenteen kulkuaukon takia kulkuyhteydestä ei valitettavasti pystytä tekemään esteetöntä, vaan veneaukon ylityksen kohdalla siinä on portaat sekä polkupyörän talutusluiska. Kulkuyhteys avataan kevyelle liikenteelle 4.6.2021 ja se on käytössä rakennustöiden loppuun asti.

Vuonna 1982 valmistunut Lillholmenin läppäsilta sijaitsee maantiellä 12029 (Skräbbölen / Tervsundintie) Paraisten keskustan tuntumassa. Lillholmenin läppäsilta on elinkaarensa loppuvaiheessa eikä siltaa voi enää peruskorjata. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle. Rakennustyöt ja liikenteen poikkeusjärjestelyt kestävät vuoden 2022 syksyyn saakka.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinöörit Ari Salo, p 0400 510 391 ja Jari Nikki, p. 0400 821 596

- Kreate Oy, työpäällikkö Timo Hirvasmaa, p. 0400 627 461 ja työmaapäällikkö Tero Haaramäki, p. 040 544 3661

Avainsanat

Kuvat

Lillholmenin siltatyömaa
Lillholmenin siltatyömaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tienvarsilla niitetään kesäkuusta elokuun loppuun - tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut runsasta11.6.2021 12:43:14 EEST | Tiedote

Tienvarsien niitot ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja niittoja jatketaan elokuun loppuun saakka. Viherhoitoluokasta riippuen tienvarsia niitetään 1–4 kertaa kesässä. Suurin osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan teistä niitetään kertaalleen pääasiassa juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana. Kasvuolosuhteet vaihtelevat vuosittain, mikä vaikuttaa niittoaikatauluihin ja -kertoihin. Tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut erityisen runsasta.

Ensi viikon päällystyskohteita11.6.2021 08:31:30 EEST | Tiedote

Viikolla 24 päällystetään uudelleen mm. maantie 12697 eli Vankilantie Säkylässä välillä Karhia-Vuorenmaa. Kapealla Vankilantiellä Säkylässsä joudutaan tie sulkemaan läpikulkevalta liikenteeltä päällystystyön takia tiistaina 15.6. yhden päivän ajaksi. Lisäksi päällystystyöt jatkuvat usealla kohteella mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä ja valtatiellä 9 Loimaan ja Metsämaan välillä.

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä7.6.2021 14:34:06 EEST | Tiedote

Maanantai-iltana 7.6.2021 alkavat päällystystyöt E18 moottoritiellä Kaarinan Raadelman ja Turun Skarppakullan välillä. Tie on päällystettävällä kohteella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään vain toisella ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyöt tehdään ilta- ja yöaikaan ja kestävät kesäkuun loppuun asti. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Kasitien bussilinjoille 117–119 uusi liikenteenharjoittaja, parannuksia lipputuotteisiin4.6.2021 08:50:13 EEST | Uutinen

Bussilinjojen 117–119 Mynämäki-Nousiainen-Masku-Turku liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta. LS-Liikennelinjat Oy (ent. TLO Oy) voitti liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 7.6.2021. Linjastorakenne ja aikataulut ovat pitkälti samantyyppiset kuin ennenkin, mutta lipputuotteisiin tulee muutamia parannuksia. Kertalippujen hinnat alenevat ja kausilippu mahdollistaa jatko- ja vaihtomatkat Föli-alueella yhdellä ja samalla tuotteella aiemman kahden kortin sijasta.

Kimitoöns och Pargas trafiksäkerhetsplaner färdiga - siktar på fem stjärnor i trafiksäkerhet3.6.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Kimitoöns kommuns och Pargas stads trafiksäkerhetsplaner färdigställdes i december 2020. Syftet med planerna är att på bred front ta fram sätt att förbättra trafiksäkerheten. Målsättningen är att uppnå en s.k. nollvision i antalet omkomna och skadade i trafikolyckor, men också i invånarnas otrygghetskänsla. Målen för utvecklingen av trafiksäkerheten och planeringen av åtgärder har under arbetets gång speglats mot kriterierna i en s.k. stjärnklassificering för en trafiksäker kommun, och målsättningen är att båda kommunerna uppnår en nivå om 4–5 stjärnor av 5 under de närmaste åren.

Paraisten ja Kemiönsaaren liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuneet - tavoitteena viiden tähden liikenneturvallisuus!3.6.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Kemiönsaaren kunnan ja Paraisten kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuivat joulukuussa 2020. Suunnitelmissa on etsitty laaja-alaisesti keinoja liikenneturvallisuustilanteen parantamiseksi. Tavoitteena on saavuttaa niin sanottu nollavisio sekä kuolemaan että loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien, mutta myös koetun turvattomuuden osalta. Liikenneturvallisuustyön kehittämisen tavoitteita ja toimenpidesuunnittelua on peilattu läpi työn ns. Liikenneturvallinen kunta -tähtiluokituksen kriteeristöön ja tavoitteena on, että jo lähivuosina molemmat kunnat saavuttavat tähtiluokan 4–5/5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme