Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lillholmenin siltatyömaalla otetaan käyttöön väliaikainen kevyen liikenteen väylä ja veneliikenteen kulkuaukko

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rakennuttaman ja Kreate Oy:n rakentaman Lillholmenin läppäsillan rakennustyöt ovat edenneet urakkasopimuksen mukaisesti. Aikataulun mukaisesti työsiltaan avataan valaistu veneliikenteen kulkuaukko 28.5.2021. Veneaukko avataan lopullisen vesiväylän kohdalle ja se on käytössä rakennustöiden loppuun asti. Työsillan rakentaminen valmistuu kokonaisuudessaan 4.6.2021, jolloin työsillan reunalle avataan väliaikainen kevyen liikenteen väylä. Se mahdollistaa kevyen liikenteen kulun työmaan läpi, mutta väliaikaista kulkuyhteyttä ei ollut mahdollista rakentaa esteettömästi.

Lillholmenin siltatyömaa
Lillholmenin siltatyömaa

Mt 12019 Lillholmenin läppäsillan uusimistyöt aloitettiin viikolla 6. Työt ovat edenneet aikataulussaan ja työsillan rakentaminen on valmistumassa. Työsiltaan avataan uuden veneväylän kohdalle 28.5.2021 valaistu veneliikenteen kulkuaukko, jonka alikulkukorkeus on 6,0 m. Veneaukko on leveydeltään 10,0 m ja se on merkitty työsiltaan huomiovaloin sekä raamilaudoin. Veneaukon kohdalla on nopeusrajoitus 9 km/h. Uuden vesiväylän ja veneaukon kulkusyvyys on varmistettu harauksin ja se on 2,1 m.

Työsillan yhteyteen työmaan läpi rakennetaan väliaikainen kulkuyhteys jalankulkijoille. Väliaikainen kevyen liikenteen väylä on työsillan ulkopuolella kivituhkapintainen ja se on koko matkalta vähintään 1,5 m leveä. Veneliikenteen kulkuaukon takia kulkuyhteydestä ei valitettavasti pystytä tekemään esteetöntä, vaan veneaukon ylityksen kohdalla siinä on portaat sekä polkupyörän talutusluiska. Kulkuyhteys avataan kevyelle liikenteelle 4.6.2021 ja se on käytössä rakennustöiden loppuun asti.

Vuonna 1982 valmistunut Lillholmenin läppäsilta sijaitsee maantiellä 12029 (Skräbbölen / Tervsundintie) Paraisten keskustan tuntumassa. Lillholmenin läppäsilta on elinkaarensa loppuvaiheessa eikä siltaa voi enää peruskorjata. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle. Rakennustyöt ja liikenteen poikkeusjärjestelyt kestävät vuoden 2022 syksyyn saakka.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinöörit Ari Salo, p 0400 510 391 ja Jari Nikki, p. 0400 821 596

- Kreate Oy, työpäällikkö Timo Hirvasmaa, p. 0400 627 461 ja työmaapäällikkö Tero Haaramäki, p. 040 544 3661

Avainsanat

Kuvat

Lillholmenin siltatyömaa
Lillholmenin siltatyömaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

I december ökade antalet arbetslösa med 1 900 i Egentliga Finland - långtidsarbetslösheten fortsatte ändå att minska27.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av december 21 500 arbetslösa arbetssökande. I december brukar antalet arbetslösa vanligen öka klart jämfört med november och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa ökade med 1900 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 900 personer (4 %), dvs. långsammare än i hela landet generellt (5%). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med färre än 100 (2 %) personer jämfört med året innan. I slutet av december var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 9,4 %, vilket är 0,4 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än i hela landet (9,9%). I december var antalet arbetslösa mindre än året innan i alla andra ekonomiska regioner i Egentliga Finland förutom Nystadsregionen. Jämfört med året innan fanns den största skillnaden i Åbo ekonomiska region (-5 %). I Nystadsregionen ökade arbets

Varsinais-Suomen työttömien määrä nousi 1900 hengellä joulukuussa - pitkäaikaistyöttömyys silti laskussa27.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 21 500 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvaa normaalisti selvästi marraskuuhun verrattuna, kuten tälläkin kertaa. Työttömien määrä nousi 1 900 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 900 henkilöllä (4 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (5%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä laski alle 100 henkilöllä (2%) verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,4% eli 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,9 %). Joulukuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta vähemmän kaikissa neljässä Varsinais-Suomen seutukunnassa kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa (-5%). Vakka-Suomessa määrä oli selkeästi koholla (+13%). Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme