Lindström Oy

Lindström investoi palvelujensa digitalisointiin ja kirittää kansainvälistä kasvua

Jaa

Tekstiilipalveluyritys Lindström investoi vuonna 2017 ennätyssumman uusien digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja toimintansa laajentamiseen Euroopassa ja Aasiassa.

Vuoden 2017 aikana Lindström-konsernin liikevaihto kasvoi noin 11 prosenttia edellisvuodesta ja oli 358,3 miljoonaa euroa (323,2 miljoonaa euroa vuonna 2016). Yhtiö investoi 35,7 miljoonaa euroa kasvuun (34 miljoonaa vuonna 2016). Merkittävimmät investoinnit kohdistuivat IT- ja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen sekä toimintojen laajentamiseen Suomessa, Intiassa, Venäjällä, Turkissa, Kiinassa, Isossa-Britanniassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Latviassa.

”Vuosi 2017 oli meille kasvun kannalta jälleen erinomainen vuosi. Sen lisäksi, että asiakasmäärämme kasvoivat eri puolilla konsernia, teimme uusia palveluavauksia useissa toimintamaissamme. Tšekissä ja Slovakiassa käynnistimme teollisuuspyyhepalvelumme ja Kiinassa ja Venäjällä käynnistimme työvaatteiden puhdastilapalvelun asiakkaille, jotka vaativat erityistä hygieenisyyttä. Avasimme myös oman työvaatetehtaan Latviaan, josta toimitamme työvaatteita koko Pohjois-Euroopan alueelle. Lisäksi avasimme uudet palvelukeskukset Intiaan, Turkkiin ja Isoon-Britanniaan”, sanoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio.

Vuonna 2017 kansainväliset liiketoiminnot toivat 44 prosenttia yhtiön liikevaihdosta (40 prosenttia vuonna 2016). Konsernin nettovoitto oli 18,2 miljoonaa euroa (14,8 miljoonaa euroa vuonna 2016).

Panostuksia digitaalisiin ratkaisuihin

Lindströmin vuoden 2017 merkittävimmät investoinnit kohdistuivat yhtiön IT- ja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. ”Palvelujemme digitalisointi ja uusien digitaalisten ratkaisujen kehittäminen on tärkeä osa kasvustrategiaamme. Näemme, että uusille ja innovatiivisille ratkaisuille on kysyntää kaikissa toimintamaissamme. Esimerkiksi Suomessa investoimme 100 000 käsipyyhelaitetta käsittävän IoT-verkon rakentamiseen. Lisäksi tuomme koko konsernin laajuisesti älyteknologiaa työvaatteisiimme”, sanoo Laurio.  

Lindströmin visiona on saavuttaa puolen miljardin euron liikevaihto vuonna 2020. Tänä vuonna 170-vuotisjuhliaan viettävä perheyritys tarjoaa tekstiilipalveluita yrityksille ja vaatettaa päivittäin yli miljoona ihmistä maailmanlaajuisesti.

Lisätietoja:

Juha Laurio, toimitusjohtaja, Lindström Oy, p. +358 40 501 6299, juha.laurio@lindstromgroup.com

Lindström Oy:

Me Lindströmillä huolehdimme ihmisistä työssä. Joustavat ja arkea helpottavat vuokrapalvelumme parantavat asiakkaidemme turvallisuutta, hygieniaa ja yrityskuvaa. Olemme vastuullinen työnantaja ja huolehdimme työntekijöistämme. Lindströmillä työskentelee yli 4000 ihmistä Euroopassa ja Aasiassa. Konsernin vuoden 2017 liikevaihto oli 358 miljoonaa euroa. Visiomme on olla vakavarainen, puolen miljardin euron yritys, jonka sitoutuneet työntekijät tuottavat erinomaisen asiakaskokemuksen. www.lindstromgroup.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lindström Oy
Lindström Oy
Hermannin rantatie 8
00581 Helsinki

Valtakunnallinen vaihde 020 111 600http://www.lindstrom.fi
Vuonna 1848 perustettu Lindström oli alun perin tekstiilivärjäämö, joka toimi nykyisen eduskuntatalon mäellä sijainneessa rakennuksessa. 1880-luvulla värjäämön rinnalle tuli pesula Vanhassa kaupungissa, jonka uutuutena oli kemiallinen pesu. Liikkeen nimeksi tuli C.A Lindström & Son. Vuonna 1901 Lindström hankki tontin Helsingin Sörnäisten kaupunginosasta. Vuonna 1922 AB W.E. Lindströmin osakekannan osti Uusi Pesula Oy, jonka pääosakas oli yli-insinööri Johan Roiha. Pohjoismaissa yritys oli alansa suurimpia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lindström Oy

Lindström panostaa lääketeollisuudelle tarjottaviin palveluihin – ostaa Kiinassa CWS-bocon puhdastilapalvelut10.7.2017 13:52:33 EESTTiedote

Tekstiilipalveluyritys Lindström on ostanut CWS-bocon puhdastilapalveluiden liiketoiminnan Kiinassa. Kaupan myötä yhtiö pystyy paremmin vastaamaan etenkin lääketeollisuuden asiakastarpeisiin. Puhdastilapalvelu on tekstiilihuoltopalvelu työvaateasiakkaille, joiden lopputuotteet ovat erityisen herkkiä erilaisille epäpuhtauksille, esimerkiksi lääke-, bio- ja elektroniikkateollisuus.

Comforta fortsätter investera i Jakobstad2.5.2017 09:00:00 EESTTiedote

Comforta Oy som hyr ut textilier för hotellbranschen och hälso- och sjukvården har köpt Eco Wash Ab:s affärsverksamhet inom hotell- och sjukhustextilier i Jakobstad. Affären är en fortsättning på höstens investeringar då Comforta öppnade ett nytt servicecenter i Jakobstad. Affären genomfördes i slutet av april. I och med affären övergår åtta anställda och cirka 20 kunder till Comforta. Comforta har funnits i Jakobstad sedan september 2016 när bolaget investerade i ett nytt servicecenter på orten. Bolaget sysselsätter för tillfället åtta personer i Jakobstad och har cirka 30 kunder i området. “Det är fint att kunna konstatera att vi fortsätter investera i Jakobstad. Affären är ett led i vår nya 2020-strategi som innebär att vi eftersträvar en betydande ställning på utvalda marknader, varav Finland är en. Affären är betydande för oss. Den fördubblar vår personal och närapå fördubblar antalet kunder i Jakobstadsområdet. I och med affären kan vi utveckla vår lokala service så att den ännu

Comforta jatkaa investointeja Pietarsaaressa2.5.2017 09:00:00 EESTTiedote

Hotelli- ja terveydenhuollon tekstiilien vuokrauspalvelua tarjoava Comforta Oy on ostanut Pietarsaaressa toimivan Eco Wash Oy:n hotelli- ja sairaalatekstiililiiketoiminnan. Liiketoimintakauppa on jatkoa yhtiön syksyn investoinneille, jolloin se avasi uuden palvelukeskuksen Pietarsaareen. Liiketoimintakauppa toteutui huhtikuun lopussa. Kaupan myötä Comfortalle siirtyy kahdeksan henkilöä ja noin 20 asiakasta. Comforta on toiminut Pietarsaaressa syyskuusta 2016 alkaen, jolloin se investoi uuteen palvelukeskukseen alueella. Yhtiö työllistää Pietarsaaressa tällä hetkellä kahdeksan henkilöä ja sillä on alueella noin 30 asiakasta. ”On hienoa voida todeta, että jatkamme investointejamme Pietarsaaressa. Liiketoimintakauppa on osa uutta 2020 strategiaamme, jonka mukaan haemme merkittävää asemaa valituilla markkinoilla, Suomen ollessa yksi niistä. Kauppa on meille merkittävä; se tuplaa henkilöstömme ja lähes kaksinkertaistaa asiakasmäärämme Pietarsaaren alueella. Kaupan myötä voimme kehittää paik

Lindström teki ennätysinvestoinnit ja on vahvassa kasvussa22.3.2017 11:19:17 EETTiedote

Tekstiilipalveluyritys Lindström on vahvassa kasvussa ja investoi vuonna 2016 ennätyssumman toimintansa laajentamiseen. Investointeja tehtiin niin Euroopassa kuin Aasiassa. Vuoden 2016 aikana Lindström-konsernin liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia edellisvuodesta ja oli 323,2 miljoonaa euroa (302 miljoonaa euroa vuonna 2015). Lindström investoi 34 miljoonaa euroa kasvuun (22,1 miljoonaa vuonna 2015). Suurimmat investoinnit kohdistuivat Suomen, Ruotsin, Turkin, Englannin, Latvian, Bulgarian, Intian ja Venäjän toimintoihin. ”Vuosi 2016 oli meille erinomainen kasvun vuosi. Kasvoimme sekä orgaanisesti että yritysostoin. Asiakasmäärämme kasvoivat myös hienosti eri puolilla konsernia. Kasvua vauhdittaaksemme teimme vuonna 2016 ennätysmäärän investointeja, 12 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2015 ja kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2014. Avasimme muun muassa uudet palvelukeskukset Suomeen, Ruotsiin, Turkkiin ja Englantiin,” sanoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio. Tällä hetkell

Lindström tekee jälleen uuden yritysoston Isossa-Britanniassa3.3.2017 09:30:00 EETTiedote

Tekstiilipalveluyritys Lindström on ostanut Isossa-Britanniassa toimivan United Services -yrityksen. Yritysosto on yhtiölle Britanniassa jo toinen sarjassaan reilun puolen vuoden sisällä. Kaupan myötä yhtiö käynnistää kaksi uutta palvelua; matto- ja hygieniapalvelut sekä kaksinkertaistaa asiakasmääränsä Britanniassa. Yritysosto toteutui helmikuun lopussa. Vuodesta 1991 toiminut United Services on yksi Ison-Britannian johtavista teollisuuspyyhepalvelun tarjoajista. Lisäksi yritys tarjoaa matto- ja hygieniapalveluita. Yhtiön liikevaihto päättyneeltä tilikaudelta oli 6,1 miljoonaa euroa. United Services työllistää 50 henkilöä ja sillä on yli 2000 asiakasta. Yrityskauppa on Lindströmille Britanniassa jo toinen reilun puolen vuoden sisällä. Viime vuoden lopussa Lindström osti Isossa-Britanniassa toimivan Enviro Wipes teollisuuspyyhepalvelu -yrityksen, joka silloin kaksinkertaisti yhtiön henkilöstön ja palvelut sekä nelinkertaisti sen asiakasmäärän Britanniassa. Lindström on toiminut Isossa-

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme