Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Liperissä sijaitsevan Pärnävaaran urheilukeskuksen ensilumenladun lumetukseen saa ottaa vettä läheisestä Leinosen järvestä

Jaa
Liperin kunnan elinympäristöpalveluille on myönnetty lupa lumetusveden ottamiseen Leinosen järvestä Liperin Ylämyllyllä sekä vedenottoputken sijoittamiseen yhteiselle vesialueelle. Luvan saajan on tarkkailtava toiminnan vaikutuksia Leinosen pinnankorkeuteen ja alueen pohjavesimuodostumiin.

Liperin kunnan elinympäristöpalveluille on myönnetty vesilain mukainen lupa lumetusveden ottamiseen Leinosen järvestä Pärnävaaran urheilukeskuksen ensilumenlatuun käytettäväksi. Lupa sallii vedenottoputken sijoittamisen Leinosen pohjaan ja veden johtamisen Pärnävaaran urheilukeskuksen lumitykille.

Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän luvan mukaan Leinosesta saa ottaa vettä hiihtoladun lumetukseen enintään 10 000 kuutiometriä vuodessa ja 960 kuutiometriä vuorokaudessa 1.7.–30.6. välisenä aikana. Luvan saaja tarkkailee rakentamisen ja vedenoton vaikutuksia Leinosessa. Myös vuorokausittaista veden ottomäärää sekä lumetuslumen sulamisvesien mahdollista vaikutusta pohjaveteen tarkkaillaan.

Lunta on tarkoitus varastoida urheilukeskuksen alueella purun alla seuraavaa kautta varten. Pärnävaaran urheilukeskuksen ensilumenlatu voidaan tulevaisuudessa aukaista aikaisemmin syksyllä.

Lupapäätös nro 14/2023 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/6173/2022).

Päätökset löytyvät Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Lisätietoja

johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867
ympäristöylitarkastaja Ilona Kellokoski, p. 0295 016 849
ympäristöylitarkastaja Maria Kunnari, p. 0295 016 872

etunimi.sukunimi@avi.fi

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjoinen23-valmiusharjoitus käynnistyi suurella webinaarilla30.3.2023 12:54:45 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto käynnisti 30.3.2023 Pohjoinen23-valmiusharjoituksen suurella webinaari I:llä, jossa määriteltiin tavoitteet ja tehtävät syyskuussa 2023 huipentuvalle harjoitukselle. Ylijohtaja Terttu Savolainen totesi avauspuheenvuorossaan, että turvallisuuspoliittinen tilanteemme on kuluneen vuoden aikana totaalisesti muuttunut ja tämä osaltaan tuo harjoitukseen todentuntua ja aitoutta.

Regionförvaltningsverken beviljade 1,9 miljoner till bibliotekens utvecklingsprojekt – läskunnighet, robotteknik och tjänsteutformning30.3.2023 12:45:00 EEST | Tiedote

Bibliotekens utvecklingsprojekt främjar fritidsläsning, läskunnighet och kontinuerligt lärande och utvecklar biblioteken som aktörer för aktivt medborgarskap, delaktighet, demokrati och yttrandefrihet. Med understöden skapas nya verksamhetsmodeller för att utveckla bibliotekstjänsternas genomslag och för hållbar utveckling.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme