Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lisäopetukseen pääsevät kaikki hakuehdot täyttävät nuoret

Jaa

Jokainen hakuehdot täyttävä helsinkiläisnuori saa kaupungin tarjoaman opiskelupaikan lisäopetuksessa eli kymppiluokalla. Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen kevään 2019 haussa Helsingin kaupungin tarjoamaan lisäopetukseen haki 417 nuorta, joista suurin osa täyttää hakuehdot. Ehtona on, että hakija on helsinkiläinen ja on saanut peruskoulun päättötodistuksen vuonna 2018 tai 2019.

Tervetuloa-kirje kaikille haussa hakeneille ja varasijalle oleville

Tieto lisäopetukseen hyväksytyille ja varasijalla oleville on lähtenyt Opintopolku-palvelun kautta, Opetushallituksen aikataulun mukaisesti perjantaina 2. elokuuta. Kaikkiin hyväksytyille ja varasijalla oleviin hakijoihin ollaan kouluista yhteydessä alkaen viikolta 32. On tärkeää, että Opintopolussa on nuoren ajantasaiset yhteystiedot, jotta hänet tavoitetaan.

Helsingin kaupunki lähettää 2. elokuuta Tervetuloa-kirjeen kaikille lisäopetukseen hakeneille ja varasijalla oleville. Kirje sisältää kutsun aloitustapaamiseen, jossa nuori ja opinto-ohjaaja keskustelevat lisäopetuksesta. Nuoren ja opinto-ohjaajan keskusteluissa selviää tulevan lisäopetuspaikan sijainti ja opetuksen aloituspäivä.

Hakijan on ilmoitettava 16.8.2019 mennessä, ottaako hän lisäopetuspaikan.

Lisäopetusta useassa paikassa

Opiskelupaikka lisäopetukseen osoitetaan. Opiskelupaikka ei voi olla peruskoulu, josta nuori on saanut päättötodistuksen. Opiskelupaikan osoittamisessa huomioidaan nuoren kotiosoite ja kulkuyhteydet kouluun. Opiskelijan lopullinen lisäopetuksen koulu vahvistuu alkuhaastattelujen jälkeen.

Helsingin kaupunki järjestää lisäopetusta seuraavissa paikoissa:

  • Pasilan peruskoulu, Savonkatu 2
  • Itäkeskuksen peruskoulu, Jäätanssipolku 1
  • Myllypuron peruskoulu, Yläkivenrinne 4
  • Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Hattulantie 2
  • Åshöjdens grundskola, Sturegatan 6 (ruotsinkielinen ryhmä) 

Mitä lisäopetuksessa opiskellaan? Katso Helsingin kaupungin lisäopetuksen opetussuunnitelma (pdf).

Lisätiedot:

Tuulia Tikkanen, pedagoginen asiantuntija, puh. 310 88047

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 17.9.201913.9.2019 12:00:55 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 17. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa Helsingin uusi varhaiskasvatussuunnitelma, joka on päivitetty vastaamaan uutta varhaiskasvatuslakia sekä Opetushallituksen 19.12.2018 antamaa varhaiskasvatussuunnitelman perusteet -asiakirjaa. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen kanssa ja se koskee varhaiskasvatuksen kaikkia toimintamuotoja sekä myös kunnan valvomaa yksityistä varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatussuunnitelmaan koottiin huoltajien näkemyksiä keskustelutilaisuuksissa, joiden teemoina olivat varhaiskasvatuksen hyvä aloitus, ryhmästä toiseen siirtyminen ja hyvien kaveritaitojen vaaliminen. Suunnitelmassa on huomioitu ehyt opinpolun jatkumo varhaiskasvatuksesta esiopetukseen ja perusopetukseen. Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmassa painotetaan erityisesti lapsen oikeutta leik

Helsinginkadun Filharmonikkojen kirkkokonserteissa soi Mozartin Requiem ja Beethovenin Kohtalonsinfonia4.9.2019 14:57:18 EESTTiedote

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi yhdessä Helsingin tuomiokirkon Viva vox -kamarikuoron ja Kallion Kantaattikuoron kanssa syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Helsingin tuomiokirkon ja Kallion kirkon konserteissa kuullaan kaksi länsimaisen taidemusiikin tunnetuinta teosta, joita on harvoin esitetty samassa konsertissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme