Hyvinkään kaupunki

Livestriimejä lockdowniin: Paluu Poikkeustilaklubiin

Jaa

Aprillipäivänä käynnistynyt Poikkeustilaklubi-kulttuurikanava viettää pian yksivuotissyntymäpäiväänsä. Kesäkuussa, poikkeustilan päätyttyä kanava vaihtoi nimensä ON AIR Hyvinkääksi, mutta nyt uuden poikkeustilan alkaessa livestriimejä ja kulttuuritallenteita tarjoava, Hyvinkään kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama kulttuurikanava palaa juurilleen ja löytyy sosiaalisesta mediasta jälleen ristimänimellään.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
2.3.2021
Julkaistavissa heti

 

Livestriimejä lockdowniin: Paluu Poikkeustilaklubiin

Aprillipäivänä käynnistynyt Poikkeustilaklubi-kulttuurikanava viettää pian yksivuotissyntymäpäiväänsä. Kesäkuussa, poikkeustilan päätyttyä kanava vaihtoi nimensä ON AIR Hyvinkääksi, mutta nyt uuden poikkeustilan alkaessa livestriimejä ja kulttuuritallenteita tarjoava, Hyvinkään kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama kulttuurikanava palaa juurilleen ja löytyy sosiaalisesta mediasta jälleen ristimänimellään. Kanavan lähetykset ovat katsottavissa maksutta Poikkeustilaklubin Facebook-sivulla sekä Hyvinkään kaupungin YouTube-kanavalla. Lähetysten katsominen ei vaadi rekisteröitymistä, mutta kommentoimaan ja virtuaalisen keskustelupalstan yhteisöllisyyttä nauttiakseen rekisteröityminen tarvitaan.

Poikkeustilaklubi tuo jälleen kulttuuria kotisohville

Poikkeustilaklubi tarjoaa tyydytyksen pahimpaan korona-ajan kulttuurinälkään. Pian sadan lähetyksen rajaa kolkutteleva kulttuurikanava juhlisti helmikuussa ystävänpäivää, laskiaista, hyvinkääläistä urheilukansaa ja Kalevalan päivää. Nämä, kuten valtaosa klubin ja ON AIR Hyvinkään lähetyksistä ovat katsottavissa edelleen. Maaliskuun tullen yhteiskunta sulkeutuu – mutta kanavan tarjonta avautuu entisestään, kun ON AIR Hyvinkää lanseeraa uuden duunis töis -minidokumenttisarjan. Maaliskuun ensimmäisestä päivästä alkaen aina maanantaisin klo 12.00 julkaistaan uusi jakso, jossa tutustutaan hyvinkääläisten työpaikkojen takahuoneisiin ja eri alan ammattilaisten arkipäiviin, korona-ajan haasteita unohtamatta. Tuotanto on ON AIR Hyvinkään käsialaa ja virallisena duunis töis -äänenä kuullaan Hanna-Mari Kujala.

Torstaina 4.3. klo 18.00 kuullaan Inka Tuomisen esitys ”Väärin lakkoiltu?” Hyvinkään villatehtaan lakosta vuonna 1901. Yhteistyössä Hyvinkään kaupunginkirjaston kanssa tuotettu ilta lähetetään suljetusta Hyvinkääsalista, joka toimii kevään ajan kanavan kotipaikkana.

Poikkeustilaklubilla juhlitaan tangolegenda Astor Piazzollan 100-vuotissyntymäpäivää torstaina 11.3., jolloin estradille nousee Tango del norte bandoneonmestari Sami Pirttilahden johdolla. Tangon pyörteisiin heittäytyy myös argentiinalaisen tangon huippupari Maria ja Pasi Laurén. Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä pe 19.3. Hyvinkääsalissa vierailee laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret. Lauantaina 13.3. kanavalla juhlistetaan talvisodan päättymispäivää. Keskiviikkona 24.3. suosittu Hyvinkään ja Tuusulan kirjastojen yhteinen Tyttökirjaklassikot-keskustelusarja saa jatkoa, tällä kertaa Laura Ingalls Wilderin ja rakastetun ”Pieni talo”-kirjasarjan merkeissä.

Kohti yksivuotissynttäri- ja kuntavaalihumua

Pääsiäiseen valmistaudutaan Mika Ikosen ja Eevaliisa Kurjen virpomisoksapajan sekä Hyvinkään Orkesterin palmusunnuntain kamarimusiikki-illan myötä. Kuun lopulla lanseerataan ON AIR Hyvinkään vaalipaneelilähetykset, joita on kaikkiaan luvassa kolme: opetukseen ja koulutukseen keskittyvä keskustelu lähetetään ti 30.3., tekniikan ja ympäristön ilta ke 31.3. ja kulttuurin ja hyvinvoinnin paneeli ti 6.4. Vaalipaneelit moderoi toimittaja Miia Maria Lahti. Lisäksi hyvinkääläisten nuorten kanssa yhteistyössä tuotetaan K-25-teemainen keskustelu ti 30.3. päiväsaikaan.

Maaliskuun lähetysten myötä Poikkeustilaklubi valmistautuu 1-vuotissyntymäpäiväänsä, jonka juhlalähetys nähdään aprillipäivänä 1.4. klo 18.00.

Lisätietoja

Kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso, outi.ruso@hyvinkaa.fi, 0400 929 846
https://www.hyvinkaa.fi/youtube
https://www.facebook.com/onairhyvinkaa/

Avainsanat

Kuvat

Argentiinalaisen tangon huippupari Maria ja Pasi Laurén
Argentiinalaisen tangon huippupari Maria ja Pasi Laurén
Lataa
Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret
Laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret
Lataa
Villatehtaan työntekijöitä 1896. Kuva Hyvinkään kaupunginmuseo
Villatehtaan työntekijöitä 1896. Kuva Hyvinkään kaupunginmuseo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Rockfest palaa Hyvinkäälle – Hyvinkään kaupunki ja Nelonen Media Live sitoutuvat pitkäaikaiseen yhteistyöhön12.4.2021 17:50:29 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt yhteistyösopimuksesta Nelonen Media Liven kanssa Rockfestin, eli Suomen suurimman rockfestivaalin järjestämiseksi Hyvinkään lentokentällä vuosina 2022-2024. Kolmivuotinen yhteistyösopimus sisältää myös lisävuosioption. Sopimukseen sisältyy kaupungin puolelta sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumapaikan eli lentokentän infran rakentamisessa. Rockfest järjestettiin aiemmin Hyvinkäällä vuosina 2018 ja 2019.

Valmisteluryhmä ehdottaa kaupunginhallitukselle Johanna Luukkosen esittämistä Hyvinkään kaupunginjohtajaksi8.4.2021 15:14:06 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginjohtajan rekrytoinnin valmisteluryhmä on käsitellyt saamansa hakemukset Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Valmisteluryhmä on yksimielisesti päättänyt ehdottaa, että kaupunginhallitus kokouksessaan 12.4.2021 tekisi päätöksen esittää valtuustolle, että hallintotieteen maisteri Johanna Luukkonen valitaan Hyvinkään seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. Luukkonen toimii tällä hetkellä Rauman kaupunginjohtajana. Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2021.

Hyvinkään kaupungin tilinpäätös vuodelta 2020: Nollatulos koronavuonna valtion koronatukien myötä29.3.2021 18:40:41 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilikausi 2020 päätyy valmistuneen tilinpäätöksen mukaan käytännössä nollatulokseen. Tilikauden ylijäämä on 0,8 milj. euroa, joka koostuu Hyvinkään Vesi -liikelaitoksen ylijäämästä. Ilman valtiolta saatuja koronatukia kaupungin tilikausi olisi ollut noin 18 miljoonaa euroa alijäämäinen. Merkittävä osa koronatuista kanavoitui kaupungin kautta Keusoteen ja HUS:n koronakustannusten kattamiseen, toteaa talousjohtaja Markus Peevo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme