Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ljusföreställning på dagen för barnets rättigheter: följ föreställningen på webben!

Dela

För att fira FN:s barnkonvention ordnas i Vasa en ljusföreställning fredagen den 20 november. Vid tillställningen Valo-Ljus uppträder elever vid Vasa stads grundläggande konstundervisning eller TaiKon. Publiken kan följa föreställningen live på webben.

Ljusföreställning på dagen för barnets rättigheter 2019 Bild: Mikael Matikainen
Ljusföreställning på dagen för barnets rättigheter 2019 Bild: Mikael Matikainen

Ljusföreställningen av TaiKons elever i teater-, dans-, cirkus-, medie- och bildkonst sänds direkt på TaiKons kanal på Youtube fredagen den 20 november kl. 18. De elever som ses i föreställningen är 10–12-åringar. Sändningen spelas också in och den kan ses senare på TaiKons Youtube-kanal.

-Vi hoppas att barnens ljusföreställning ger ljus och värme i den mörka novemberkvällen, säger Mia Wiik ledande lärare vid TaiKon.

En direkt länk till strömningen av Ljus-föreställningen kommer att sättas ut på Facebook-evenemangssidan VALO – LJUS och på TaiKons kanaler i sociala medierna (Facebook, Instagram). Vem som helst kan följa med strömningen och den räcker cirka en halv timme.

-Undantagsvis är detta utomhusevenemang, som redan blivit en tradition, i år i stället för ett publikevenemang ett evenemang på webben. Vi beaktar de begränsningar och försiktighetsåtgärder som beror på coronavirussituationen.Ingen publik inbjuds till platsen, och de grupper som uppträder håller säkerhetsavstånd under föreställningen, säger Wiik.

I fönstren till TaiKons undervisningslokaler i hörnet av Korsholmsesplanaden och Rådhusgatan kommer upplysta verk av bildkonsteleverna att sättas upp under evenemanget. Verken kommer att finnas där också efter föreställningen.

Kontakter

ledande lärare Mia Wiik, tfn 0400 256 961, mia.wiik@vaasa.fi

Bilder

Ljusföreställning på dagen för barnets rättigheter 2019 Bild: Mikael Matikainen
Ljusföreställning på dagen för barnets rättigheter 2019 Bild: Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum