Varsinais-Suomen ELY-keskus

Loimaan seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmia päivitetään - Ilmianna ongelmat, turvattomat paikat ja läheltä piti -tilanteet

Jaa

Loimaan seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitystä varten Varsinais-Suomen ELY-keskus ja seudun kunnat järjestävät kaikille avoimen asukaskyselyn, johon toivotaan palautetta liikenteen ongelmista ja vaaranpaikoista. Kysely toteutetaan 4.10–29.10.2021 välisenä aikana.

Loimaan seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitystyö on tarkoitus käynnistää vuonna 2022. Tätä ennakoiden Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Loimaan seudun kunnat kartoittavat alueen asukkailta ja alueella toimivilta yrityksiltä liikenteen vaaranpaikkoja ja muita liikenneolosuhteisiin liittyviä kehittämistarpeita. Kyselyssä on myös mahdollista kertoa itselleen viime vuosina tapahtuneista onnettomuuksista tai läheltä piti -tilanteista. Edellisen kerran vastaavanlainen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin vuonna 2011.

Kysely toteutetaan karttapohjaisena ja siihen voi vastata 4.10.–29.10.2021 välisenä aikana osoitteessa: https://new.maptionnaire.com/q/3j9n48w3sgi2 

Kyselyn keskeisistä tuloksista laaditaan yhteenveto ja tiedote loppuvuoden aikana ja yksityiskohtaisemmin kaikki vastaukset käydään läpi vuoden 2022 puolella, kun itse suunnitelmahanke käynnistyy. Liikenneturvallisuuskyselyn toteutuksesta vastaa Ramboll Finland Oy osana Loimaan seudun kuntien liikenneturvallisuuskoordinaattorityötä.

Lisätietoja kyselystä antavat:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Jaakko Klang, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Auran kunta, Kari Tuohi, etunimi.sukunimi@aura.fi
Kosken Tl kunta, Mikko Salmi, etunimi.sukunimi@koski.fi
Loimaan kaupunki, Esa Aronoja, Antti Korte, etunimi.sukunimi@loimaa.fi
Marttilan kunta, Kirsi Halkola, etunimi.sukunimi@marttila.fi
Oripään kunta, Aki Vuorinen, etunimi.sukunimi@oripaa.fi.fi
Pöytyän kunta, Tarmo Rantanen, etunimi.sukunimi@poytya.fi
Ramboll Finland Oy, Juha Heltimo, etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ny skjuts åt vattenvården! - finansiering för restaurering av vattendrag kan sökas från 18 oktober till 30 november (Egentliga Finland, Satakunta)15.10.2021 16:56:32 EEST | Tiedote

Du kan ansöka om finansiering från NTM-centralen i sydvästra Finland för vattendragsrestaureringar i regionerna Satakunta och Sydvästra Finland. NTM-centralerna kan bevilja prövningsbaserad finansiering för genomförande och planering av restaureringar av vat-tendrag. Finansiering kan också beviljas för förstärkning av regionala verksamheten, vatten- och fiskerihushållningsåtgärder och omfattande vattendragbaserad vattenförvaltning inom jordbruk och skogsbruk.

ELY-keskus laskee vt 9 nopeusrajoitusta 70 km:iin/h Aurassa Kuuskosken liittymän kohdalla4.10.2021 09:47:52 EEST | Tiedote

ELY-keskus laskee valtatien 9 nopeusrajoitusta 70 km:iin/h Aurassa Kuuskosken liittymän kohdalla. Liittymän kohdalla on tällä hetkellä nopeusrajoitus 80 km/h. Liittymässä tapahtui kesällä kuolemaan johtanut peräänajo-onnettomuus ja ELY-keskus on saanut sen seurauksena palautetta ja toiveita sekä nopeusrajoituksen laskun että säilyttämisen puolesta. ELY-keskuksen harkinta asiassa perustuu liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen sekä eri tienkäyttäjäryhmien tarpeiden tarkasteluun. Valtatie 9 on osa asetuksella määrättyä pääväyläverkkoa. Pääväyläverkon teillä pyritään turvaamaan pitkän matkan liikenteen sujuvuus. Nopeita ratkaisuja liittymän parantamiseen ei ole näköpiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme