Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestari on nuorten teatteriharrastajien ykköstapahtuma Helsingissä – ilmoittautuminen käynnistyi

Jaa

Loistefestari kutsuu pääkaupunkiseudun nuorten teatteriryhmät esiintymään Nuorten toimintakeskus Hapen Narrin näyttämölle ja Nordsjö lågstadieskolanin Kling & Klang -lavoille. Tapahtumaan voi ilmoittautua 28.2.2019 asti osoitteessa loiste.munstadi.fi.

Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa
Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa

Tapahtuman mentoreina toimivat kokeneet teatterin ammattilaiset kuten näyttelijä, juontaja ja muusikko Lorenz Backman, näyttelijä Elena Leeve, näyttelijä ja ohjaaja Tuomas Rinta-Panttila ja teatteritaiteen lehtori Riku Saastamoinen. Tapahtuman kummina toimii näyttelijä Minttu Mustakallio, joka on tehnyt lukuisia kehuttuja rooleja muun muassa Kansallisteatterin lavalla. Minttu arvostaa jokaista nuorta, joka lähtee mukaan tapahtumaan:

- Kunnioitan jokaista nuorta teatterintekijää, joka uskaltaa lähteä mukaan esiintymään julkisesti Loistefestarille ja teatterin monimuotoiseen viidakkoon. Parhaimmillaan teatteri on parasta maailmassa, se voi tuoda iloa samalla sekä tekijälle että katsojalle, ja teatterin mukana nuori voi kokea suuria elämyksiä! Voi tutustua uusiin ihmisiin, saada ystäviä, oppia puheilmaisua ja esiintymistaitoja, joista on hyötyä monella alalla, löytää luettavaksi tekstejä ja kirjoja, joista ei aiemmin ollut hajuakaan. Teatterin avulla voidaan käsitellä helppoja ja vaikeitakin aiheita, ja uskon, että taiteen kautta me ihmiset voimme vaikuttaa maailman kulkuun. Nämä eivät ole mitään ihan pieniä asioita. Teatterin tekeminen, seuraaminen ja katsominen on kasvattavaa, sivistävää ja opettavaista. Minullekin, joka päivä!

Loistefestari on hieno mahdollisuus saada esiintymiskokemusta, nähdä erilaisia nuorten teatteriesityksiä ja kuulla asiantuntevia vinkkejä tulevaisuutta varten. Loistefestarilla nuoret harrastajat pääsevät keskustelemaan teatterialan ammattilaisten (mentoreiden) kanssa ja saavat kannustavaa palautetta. Tapahtuma sopii kaiken tasoisille teatterin harrastajille. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja osallistumisesta Loistefestarin kotisivuilta.

Loistefestarin 29.–31.3. aikataulu:
29.–31.3. katselmukset Narrin näyttämöllä
30.3. katselmukset Itä-Helsingin Nordsjö lågstadieskolanin Kling ja Klang –salissa

Nuoret teatterin harrastajat loistavat festarilla upeilla esityksillään, tervetuloa kokemaan tämä myös katsojana! Katselmuksiin on vapaa pääsy.

Loistefestarin järjestää Helsingin kaupungin kulttuurinen nuorisotyö. Loistefestari on yksi valtakunnallisen Teatris -tapahtuman aluetapahtumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja
Ilona Anttila
040 194 4533
ilona.anttila@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / nuoriso
tapahtumayksikkö

viestintäsuunnittelija
Jonna Pennanen
041 5121 779
jonna.pennanen@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa
Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Talviloman vauhdikkaimmat liikuntatärpit13.2.2019 13:00:00Tiedote

Etkö keksi tekemistä talvilomalle? Pitäisikö perheelle kehittää yhteistä tekemistä, joka toisi hymyn kaikkien huulille? Eipä hätää. Kokosimme yhteen talviloman hauskimmat lasten, nuorten sekä koko perheen tapahtumat. Tule mukaan Paloheinän talviriehaan viettämään vauhdikas päivä Ryhmä Haun johdolla, tuo lapsesi mukaan EasySport-viikolle ilman ennakkoilmoittautumista tai hyppää mukaan vesiliikuntarata Wibit Aquatrackin pyörteisiin yhdessä koko perheen kanssa. Tutustu talvilomatarjontaan ja tule mukaan nauttimaan lomasta, talvesta ja yhdessäolosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme