Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestari on nuorten teatteriharrastajien ykköstapahtuma Helsingissä – ilmoittautuminen käynnistyi

Jaa

Loistefestari kutsuu pääkaupunkiseudun nuorten teatteriryhmät esiintymään Nuorten toimintakeskus Hapen Narrin näyttämölle ja Nordsjö lågstadieskolanin Kling & Klang -lavoille. Tapahtumaan voi ilmoittautua 28.2.2019 asti osoitteessa loiste.munstadi.fi.

Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa
Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa

Tapahtuman mentoreina toimivat kokeneet teatterin ammattilaiset kuten näyttelijä, juontaja ja muusikko Lorenz Backman, näyttelijä Elena Leeve, näyttelijä ja ohjaaja Tuomas Rinta-Panttila ja teatteritaiteen lehtori Riku Saastamoinen. Tapahtuman kummina toimii näyttelijä Minttu Mustakallio, joka on tehnyt lukuisia kehuttuja rooleja muun muassa Kansallisteatterin lavalla. Minttu arvostaa jokaista nuorta, joka lähtee mukaan tapahtumaan:

- Kunnioitan jokaista nuorta teatterintekijää, joka uskaltaa lähteä mukaan esiintymään julkisesti Loistefestarille ja teatterin monimuotoiseen viidakkoon. Parhaimmillaan teatteri on parasta maailmassa, se voi tuoda iloa samalla sekä tekijälle että katsojalle, ja teatterin mukana nuori voi kokea suuria elämyksiä! Voi tutustua uusiin ihmisiin, saada ystäviä, oppia puheilmaisua ja esiintymistaitoja, joista on hyötyä monella alalla, löytää luettavaksi tekstejä ja kirjoja, joista ei aiemmin ollut hajuakaan. Teatterin avulla voidaan käsitellä helppoja ja vaikeitakin aiheita, ja uskon, että taiteen kautta me ihmiset voimme vaikuttaa maailman kulkuun. Nämä eivät ole mitään ihan pieniä asioita. Teatterin tekeminen, seuraaminen ja katsominen on kasvattavaa, sivistävää ja opettavaista. Minullekin, joka päivä!

Loistefestari on hieno mahdollisuus saada esiintymiskokemusta, nähdä erilaisia nuorten teatteriesityksiä ja kuulla asiantuntevia vinkkejä tulevaisuutta varten. Loistefestarilla nuoret harrastajat pääsevät keskustelemaan teatterialan ammattilaisten (mentoreiden) kanssa ja saavat kannustavaa palautetta. Tapahtuma sopii kaiken tasoisille teatterin harrastajille. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja osallistumisesta Loistefestarin kotisivuilta.

Loistefestarin 29.–31.3. aikataulu:
29.–31.3. katselmukset Narrin näyttämöllä
30.3. katselmukset Itä-Helsingin Nordsjö lågstadieskolanin Kling ja Klang –salissa

Nuoret teatterin harrastajat loistavat festarilla upeilla esityksillään, tervetuloa kokemaan tämä myös katsojana! Katselmuksiin on vapaa pääsy.

Loistefestarin järjestää Helsingin kaupungin kulttuurinen nuorisotyö. Loistefestari on yksi valtakunnallisen Teatris -tapahtuman aluetapahtumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja
Ilona Anttila
040 194 4533
ilona.anttila@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / nuoriso
tapahtumayksikkö

viestintäsuunnittelija
Jonna Pennanen
041 5121 779
jonna.pennanen@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa
Loistefestarin katselmukset 29.–31.3. Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolanissa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme