Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestari tarjoaa nuorten teatteritaidetta murhamysteeristä muumiseikkailuun

Jaa

Nuorten kulttuurikatselmus Loistefestari tarjoaa lavan täydeltä nuorten ainutlaatuisia teatteriesityksiä Narrin näyttämöllä ja Nordsjö lågstadieskolassa 29.-31.3.2019.

Näytelmät sisältävät vauhdikkaita tanssikoreografiota, upeita lauluja ja näyttelijäsuorituksia. Esitysten aiheet käsittelevät vahvoja teemoja, kuten itsensä hyväksymistä, ystävyyttä, rakkautta, syrjäytymistä, riippuvuutta, syömishäiriöitä ja oman paikan löytämistä. Loistefestarilla voit nähdä nuorten teatteria laajalla skaalalla murhamysteeriä parodioivasta esityksestä muumiseikkailuun ja musiikkinäytelmiin. Käsikirjoituksissa on hyödynnetty nuorten omia tarinoita, mutta näiden lisäksi on tarjolla klassikoita, kuten Minna Canthin, Strindbergin ja Shakespearen tuotantoa.

Loistefestarilla nuoret harrastajat pääsevät keskustelemaan teatterialan kokeneiden ammattilaisten kanssa ja saavat kannustavaa palautetta. Palautekeskusteluissa ovat mukana festarikummi Minttu Mustakallio ja mentorit Mari Anttonen, Lorenz Backman, Teijo Eloranta, Marc Gassot, Emmi Komlosi, Elena Leeve, Iida-Maria Lindstedt, Reetta Myyrä, Serafina Minerva, Tiina Piispa, Tuomas Rinta-PanttilaKenneth Siren ja Alina Tomnikov.

Loistefestarin aikataulu:

29.–31.3. katselmukset Narrin näyttämöllä
30.3. katselmukset Itä-Helsingin Nordsjö lågstadieskolanin Kling ja Klang –salissa

Loistefestarin esityksiin on vapaa pääsy. Tarkemmat esitysten aikataulut (tulossa) osoitteessa: loiste.munstadi.fi

Loistefestarin järjestää Helsingin kaupungin kulttuurinen nuorisotyö. Loistefestari on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri –tapahtumaa, ja kiinnostavimmat esitykset pääsevät edustamaan pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuuri TEATRIS-tapahtumaan Jyväskylään 24.-26.5.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja
Ilona Anttila
040 194 4533
ilona.anttila@hel.fi
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / nuoriso

viestintäsuunnittelija
Jonna Pennanen
041 5121 779
jonna.pennanen@hel.fi
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme