Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lokalbussarna övergår till vintertidtabell 16.8

Dela

Lokalbussarna i Vasa övergår till vintertidtabell fr.o.m. 16.8. I tidtabellerna finns några ändringar jämfört med i fjol.

Mellan centrum och Vasklot testas en ny linje, med vilken syftet är att underlätta arbetsresorna till och från Vasklot.  Pilotlinjen omfattar fyra morgonturer och sex eftermiddagsturer.

Campuslinjen 14 trafikerar inte under tiden 16.8–29.10.2021. Bakom beslutet ligger de minskade passagerarmängderna till följd av coronavirussituationen och distansstudierna. Om linjen behövs bedöms på nytt under oktober. De ersättande linjerna till Brändö är linjerna 1, 2 och 3.

På grund av att coronavirussituationen har accelererat rekommenderar vi att munskydd fortsättningsvis används i kollektivtrafiken i Vasa. Åk med buss endast om du är frisk, kom ihåg säkerhetsavstånden och sätt på munskyddet i god tid innan du stiger på bussen.

Infoskärmarna tas ur bruk tills vidare

Kollektivtrafikens infoskärmar bl.a. på torget, centralsjukhuset, framför Matkahuolto, på flygplatsen och vid huvudhälsostationen tas ur bruk tills vidare i augusti. Orsaken till detta är att kollektivtrafikens reseplanerare byts. I och med ibruktagandet av den nya reseplaneraren Digitransit har den gamla reseplaneraren tagits ur bruk och också de infoskärmar som hör ihop med den.

Busstidtabellshäften finns på serviceenheter, bussar och Matkahuolto. Uppdaterade tidtabeller finns även på Vasa stads och Wasa Citybus webbplats samt i Reseplaneraren.

Strävan är att minska användningen av tidtabeller i pappersformat som en sparåtgärd och med tanke på miljön och därför delas tidtabeller inte längre ut till hemmen.

Kontakter

Kollektivtrafikplanerare Anastassia Backlund, anastassia.backlund@vaasa.fi, 040 578 8499

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum