Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loma se on kivempikin talviloma!

Jaa

Talviloma tulee - oletko valmis? Olemme koonneet kattavan ohjelmapaketin kaikenikäisille lomalaisille. Helsingissä on tarjolla monenlaista nähtävää, koettavaa ja tekemistä talvilomaviikolla 22.–28.2.2021. Ohjelma sisältää sekä virtuaalista ajanvietettä että vinkkejä omatoimiseen liikuntaan vaikkapa ulkosalla. Kivaa puuhaa löytyy myös kotisohvalta käsin! Löydä oma juttusi osoitteesta tapahtumat.hel.fi !

Ladut ja luistinradat kutsuvat mutta talvilomalla voi myös suunnistaa ja tehdä lumitaidetta

Helsingin loistava lumitilanne hemmottelee tänä vuonna ulkoilusta innostuneita kaupunkilaisia. Mikäli edellisestä hiihtokerrasta on vierähtänyt aikaa tai haluat tutustuttaa perheen pieniä talvilomalaisia hiihdon saloihin voit kerrata alkeet opastavasta videosta. Myös kaupungin teko- ja luonnonjäät ovat kipakan pakkassään vuoksi oivassa kunnossa. Luistelun perusteet voit palauttaa mieleesi katsomalla opetusvideon.

Lähelläsi sijaitsevat hiihtoladut ja luistinradat löytyvät ulkoliikunta.fi verkkosivulta. Saatat yllättyä, miten upeita liikkumismahdollisuuksia Helsinki tarjoaa asukkailleen! Kartasta löytyy lähilatujen sijaintien ja kunnon lisäksi myös esimerkiksi luistinradat ja niiden jäätilanteet. Tiedot päivitetään sivustolle päivittäin. Ulkoilla voit toki myös Helsingin keskustassa kurkistaen samalla Kruununhaan kaupunginosan historiaan noin 100 vuoden ajalta. Valokuvanäyttely Krunikan kortteleissa on nähtävissä Kruununhaan sähkökaapeissa.

Luminen Helsinki on keskiössä myös talviloman suunnistuksessa, joka vaatii sekä nokkeluutta että tarkkoja silmiä. Nouda kartta ja ohjeet tai lataa ne verkosta ja pääset etsimään rasteja talven ihmemaahan. Saisiko olla lautasellinen kimaltavia lumikinoksia, värikäs taikalumitunturi tai leijailevaa lumihattaraa? Talvioman paras taidetempaus on takuuvarmasti Take away Unelmalumitehdas! Nouda take awayna maksuton yllätyspussi täynnä lumimaalausaarteita ja hyppää huurteiseen etätaidetyöpajaan!

Valokuvausta, CakeMasters ja Talvituuba talkshow - online

Miltä korona-arki näyttää ja tuntuu? Mikä on erilaista kuin ennen? Tätä voi pohtia valokuvan keinoin osallistumalla talvilomalla Fr – for real valokuvausprojektiin, joka valottaa nuorten poikkeusajan tuntemuksia. Kuratoitu verkkonäyttely julkaistaan mm. Stoan verkkosivuilla talviloman jälkeen. Ohjelmaan osallistutaan etänä.

Nuorten itse suunnittelema CakeMasters-kisa järjestetään etänä ja siihen kuuluu kolme aluekisaa. Aluekisojen parhaat kakut palkitaan ja ne pääsevät finaaliäänestykseen @operaatiopulssin insta-tilillä.

Talvituuba – on talviloman nuorten striimattu talk show. Siinä puheenaiheena on mm. aktivismi, liikunta, musiikki, kirjallisuus, ajankohtaiset jutut ja nuorten Helsinki. Keskusteluvieraiksi on kutsuttu nuoria sekä eri alojen ammattilaisia, kuten kirjailija Katja Kettu, jääkiekkoilija Anton Lundell (HIFK), elokuvaohjaaja Jenni Toivonniemi sekä muusikot Notkea Rotta (Atomirotta) ja Karoliina Niskanen (a.k.a. Mc Lehmä).

Veistostekniikka, musiikkia suorana tai striimattuna, palloilua, joogaa, balettia sekä paljon muuta

Helsingin taidemuseon striimauksissa tutustutaan vaikkapa veistostekniikkaan tai muotokuvan piirtämiseen. Kaupunginorkesteri tarjoaa musiikkia suorina verkkolähetyksinä ja tallenteina jotka sopivat kaikenikäisille. Alppimuisto – konsertin tallenteessa kuullaan teknoa ja barokkimusiikkia.

Voit myös vaikkapa tanssia, jumpata tai joogata ohjaajan opastuksella kotona silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Liikuttavaa ja innostavaa tekemistä koti-oloihin, sisällä tai ulkona saat alakouluikäisille suunnatuilla EasySport videoilla! Ne tarjoavat motorisia perustaitoja kehittävää liikuntaa, kotona tehtäväksi. Tiivistämön tanssitunneilla yhdistyvät yhdessä tekemisen ilo ja energiset katutanssilajit.

Kansallisoopperan ja -baletin kulisseissa-dokumenttiohjelmat kertovat lavan takaisesta elämästä ja ihmisistä. Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämöllä voit myös katsoa ja kuunnella täyspitkiä lapsille tarkoitettuja esitystallenteita. Kansallisoopperan ja -baletin tanssitunteja on tarjolla verkossa. Videoilla on sekä kotona tehtävä balettitunti että sykkeet nostattavaa tanssia ja maailman vahvimman liikkeitä – arvaatko kenen?

Tarjolla lukuvinkkejä, klassikkopelejä sekä esports turnaustapahtuma

Pelin Paikka – tallenteet tutustuttavat sinut video- ja PC-pelien klassikkoihin. Luvassa on mm. Half Life- ja World of Warcraft-pelejä kaupungin kirjaston Heikki Marjomaan seurassa!

Tiivistämö Winter Games on esports-turnaustapahtuma, joka huipentuu striimattaviin finaaliotteluihin. Turnaukseen voi osallistua kuka tahansa 13–18-vuotias nuori, ja peleinä pelataan Fortnitea (duo) ja Overwatchia. Mukana tapahtumassa nähdään myös esports-huiput Laura ”Lapa” Kyntäjä sekä Petja ”Masaa” Kantanen. Perjantaina 26.2 esport-valmentaja Niklas Hirvelä kertoo, miten sinustakin voi tulla ammattilaispelaaja!

Vuoden 2021 Helmet-haasteet kehottavat lukuhaasteiden lisäksi tarttumaan myös musa-, elokuva- ja pelihaasteisiin. Kirjaston lautapelivinkit vievät sinut reissuun lautapelipöydässä! Helmet-lukudiplomi antaa kirjavinkkejä eri-ikäisille lukijoille. Vaikka et suorittaisi diplomia, voit etsiä sinua kiinnostavaa luettavaa. Lukuvalmentaja Junior tarjoaa lukuvinkkejä ja juuri sinulle sopivia kirjoja. Tilaa vaikka sähköpostivalmennus tai kirjastosta noudettava kassi.

Nuorten talviloma on virtuaalinen, tavataan Discordissa ja Instassa!

Tutut nuoriso-ohjaajat päivystävät pitkin talvilomaa nuorisotalojen Discord- ja Instagram-kanavilla. Kanavilta löytyy paitsi juttuseuraa, myös ajanvietettä, kuten pelailua ja visailuja yhdessä muiden nuorten sekä ohjaajien kanssa. Löydät linkit näihin jokaisen nuorisotalon omasta Instagram-profiilista.

Nuorisotalojen Instagram-profiileista löydät myös nuoriso-ohjaajien puhelinnumerot. Heille voi laittaa whatsapp-viestiä tai soittaa, kun aika käy pitkäksi tai kaipaa juttuseuraa. Jos haluaa jutella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa tai ryhmächatissä yhdessä muiden nuorten kanssa, voi olla yhteydessä Sekasin-chatiin.

Talviloman ohjelma löytyy verkosta osoitteesta tapahtumat.hel.fi

Koko talvilomatarjonta on koottu tapahtumat.hel.fi-sivustolle. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Voimassa olevat koronarajoitteet

Koronatilanteen vuoksi Helsingin kaupungin talvilomaohjelma keskittyy verkkoon ja tekemiseen ulkona. Viimeisin tieto Helsingissä voimassa olevista keskeisistä suosituksista ja rajoituksista löytyy osoitteesta hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Kauppinen
projektipäällikkö
puh. 040 5937962, mari.j.kauppinen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Johanna Kumpulainen
viestintäsuunnittelija
puh. 050 461 8209, johanna.kumpulainen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme