Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Lomaile lähellä – Torikortteleiden kesätärpit kulttuurin, ruoan ja musiikin ystäville

Jaa

Jos et ole vielä ehtinyt tutustua suurten remonttien avaamiin entisiin hallintokortteleihin, kesä on siihen juuri oikea aika. Torikortteleiden vanhat kadut ja kauniit sisäpihat ovat nähtävyys jo itsessään.

Kesä on parasta aikaa tutustua Helsingin historialliseen keskustaan, Torikortteleihin. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Kesä on parasta aikaa tutustua Helsingin historialliseen keskustaan, Torikortteleihin. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit

Kauppatorin ja Senaatintorin välissä sijaitsevat Torikorttelit ovat jo täydessä kukoistuksessaan, kun suomalaiset siirtyvät lomalaitumille. Helsingin historiallinen keskusta on kompakti ja yllättävä kesäpäivän lomakohde niin paikalliselle kuin kauempaa matkaavalle. Kauppatorin välityksellä mereen kiinnittyvät korttelit ovat myös oiva piipahduspaikka, kun matka jatkuu lähisaarille, kuten Lonnaan tai Vallisaareen, Suomenlinnaan tai pulahtamaan Altaalle.  

Lapsiystävälliset korttelit
Torikorttelit on lapsiystävällinen retkikohde, jossa voi viettää sekä helle- että sadepäivää.

Helsingin kaupungintalon sisäpihalla juhlistetaan julkista tilaa Torikortteleiden keskuspuiston muodossa. Puistossa on hiekkalaatikko ja siellä pääsee myös aarrejahtiin: yksi Puistopiilo-seikkailun kätköistä sijaitsee täällä. Seuraa Torikortteleiden keskuspuiston tapahtumia Torikorttelit-Facebook-sivullaKaupungintalon ravintolassa, aivan vieressä, voi syödä samassa pöydässä pormestarien ja virkamiesten kanssa. 

Helsingin vanhimmassa kivitalossa, Sederholmin talossa, sijaitseva Lasten kaupunki -museo avautuu kesällä arkisin jo klo 9. Museossa voi osallistua kuukausittain vaihtuviin, maksuttomiin työpajoihin.

Lämpimiä kesäiltoja rakastaville
Torikorttelit on Helsingin uusi ravintolakeskittymä. Kolmen korttelin alueella on kesällä 15 ravintolaa, kahvilaa ja baaria sekä eri tunnelmaisia katu- ja sisäpihanterasseja, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta sekä tanssista pitkälle kesäyöhön. Pitsaa ja pastaa lasten makuun; valkoisen pöytäliinan pitkiä illallisia aikuisille.

Valkoisen Salin Stadin Juhannus-jatkot 22.6.: Kaupunkijuhannuksen sisältö kasvaa koko ajan. Stadin Juhannus järjestetään jo kolmannen kerran, ja kun Lonnassa soitto loppuu, laiva tuo juhlijat jatkoille Torikortteleiden Valkoiseen Saliin.

Chapter Summer Saturdays ja Chapter Backyard Sundays with BASSO & Friends: Parhaisiin ravintoloihin mm. Kauppalehti Option tuoreella listalla lukeutuva Chapter tuo sisäpihalleen hevoskastanjapuun katveeseen viikonloppuklubeja. Lauantaiklubeilla siemaillaan cocktaileja iltapainotteisesti, ja sunnuntai-iltapäivisin ilma täytyy mehevistä grillin tuoksuista ja Basson dj:iden musiikista.

Bryggeri Helsingin terassikesä:
Urbaanin biergartenin tunnelmaan pääsee Torikortteleiden oman panimoravintolan Bryggeri Helsingin suojaisalla sisäpihaterassilla. Bryggerin terassikesä tarjoilee maksuttomia livekeikkoja nimekkäiltäkin artisteilta.

Kulttuurinnälkään

Torikorttelit on paikka kulttuuria etsivälle. Nauti elokuvista omassa korttelikinossa, näyttelyistä kaupunginmuseolla ja kaupungintalon Virka-galleriassa sekä musiikista konserteissa.

Helsinki Chamber Music Festivalin (4.–7.7.) kamarimusiikkikonsertit kaupungintalon juhlasalissa ja Café Engelin sisäpihalla vuoropuhelevat kauniisti historiallisen keskustan silmiä hivelevän arkkitehtuurin kanssa.

Kaupunginmuseossa sukelletaan Helsingin historiaan Aikakoneessa tai klubiskenen vuosikymmeniin Helsinki Clubbing -näyttelyssä.

Kesäkino Engelin näytökset tuovat 29.6. alkaen laatuleffat pimeneviin iltoihin Café Engelin sisäpihalla. Kannattaa kurkistaa myös kaupungintalon Virka-gallerian Suomi-elokuvan näyttelyyn.

Shoppailijan korttelit
Kortteleihin on keskittynyt monta kotimaista nousijaa: Lapuan Kankurit, Kauniste, Lumoan ja heinäkuussa avautuva R/H:n, Papun ja Frantsilan liike. Nyt shoppaillaan laatua ja vastuullisia tuotteita trendin aallonharjalla! Nostalgiasta nauttiville kortteleissa on paljon fiilisteltävää: yli 100-vuotias hattukauppa, vanhan ajan lelukauppa, levydivari, museo, rakennusten monet kiinnostavat yksityiskohdat kuluneilta sadoilta vuosilta.

Uutuuksia:

TRE Summer Shop (Aleksanterinkatu 22): Kesäkuun alussa avautunut designliike-TREn sisar, jossa merkkeinä mm. Klaus Haapaniemi, Nokian Neulomo, Putinki, Saana ja Olli, Yo Zen.

Tritone Records(Sofiankatu 8):Vinyylilevyharvinaisuuksiin erikoistunut Tritone välittää herkut laajalla skaalalla.

Love Beauty and Planet (Unioninkatu 25): Basson pyörittämään pop up -tilan kesäkauppa, josta voi eksklusiivisesti kesän ajan ostaa uutta luonnonkosmetiikkasarjaa. Lisäksi kaupasta voi lainata päiväksi kustomoidun kesäpyörän.

Market
(Pohjoisesplanadi 19): Kolmen suomalaisen huippubrändin – R/H:n, Papun ja Frantsilan – lippulaivaliike henkii uutta, yhteisöllistä Helsinkiä.

Elokuussa Sofiankatu 4:ssä avautuu Sofia Future Farm, uuden työn, hyvinvoinnin ja kulttuurin keskus, joka pitää sisällään niin työ- ja kokoustiloja kuin ravintola- ja kahvilapalveluita.

Tutustu Torikortteleiden toimijoihin.

Tervetuloa tutkimusmatkalle uudella elämällä täyttyneeseen Helsingin historialliseen keskustaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Paakkanen
Viestintäpäällikkö
358 50 359 5972
sanna.paakkanen@torikorttelit.fi

Kuvat

Kesä on parasta aikaa tutustua Helsingin historialliseen keskustaan, Torikortteleihin. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Kesä on parasta aikaa tutustua Helsingin historialliseen keskustaan, Torikortteleihin. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Lataa
Torikortteleiden keskuspuisto sijaitsee kaupungintalon sisäpihalla. Kuva: Maija Astikainen / Torikorttelit
Torikortteleiden keskuspuisto sijaitsee kaupungintalon sisäpihalla. Kuva: Maija Astikainen / Torikorttelit
Lataa
Ravintola Chapterin terasseilla on kesäviikonloppuisin klubeja. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Ravintola Chapterin terasseilla on kesäviikonloppuisin klubeja. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Lataa
Kesäkino Engelissä saa nyt varata katsomosta pöydän. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Kesäkino Engelissä saa nyt varata katsomosta pöydän. Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Sofiankatu 4 /PL 4
00099 Helsingin kaupunki

http://www.torikorttelit.fi/

Torikorttelit
Torikorttelit on Helsingin kauttaaltaan remontoitu ja uudelleenavattu empirekeskusta Senaatintorin ja Kauppatorin välissä. Historiallisessa uudistuksessa virastokäytössä olleet tilat on palautettu liike- ja ravintolatiloiksi ja sisäpihat kunnostettu oleskelu- ja tapahtumapaikoiksi. Torikortteleita kehittää kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy yhteistyössä kaupunkilaisten, yrittäjien ja kaupungin virastojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

HELSINKILÄINEN, OMANNÄKÖINEN TYYLI VEI TUOMAAN MARKKINAT JOULUTORIEN KANSAINVÄLISEEN KÄRKEEN21.12.2018 14:24:16Tiedote

Huomenna lauantaina 22.12. sulkeutuva Tuomaan Markkinat sai ihmiset todella liikkeelle ja viettämään aikaa yhdessä ruoan ja ohjelman äärellä sekä saunassa. Helsinkiläiset viihtyvät joulutorilla kuin eurooppalaisilla ikään. Kansainvälinen media nosti Helsingin Euroopan kiinnostavimpien jouludestinaatioiden joukkoon, Tuomaan Markkinat veturinaan. Joulutorin tuotanto siirtyy ensi vuonna viereisten Torikortteleiden kehittämisestä vastaavalta Helsingin Leijona Oy:lta Helsingin tapahtumasäätiölle.

Tuomaan Markkinoilla ohjelmaa kaikenikäisille – joululaulukaraoke, vegekinkkubingo ja lastensirkus vievät joulun tunnelmaan21.11.2018 11:08:38Tiedote

Helsingin suurin ja kaunein joulutori Tuomaan Markkinat avautuu lauantaina 1. joulukuuta Senaatintorilla. Torilla viihdytään jouluisen ohjelman parissa. Kävijät pääsevät laulamaan joulukaraokea, nauttimaan bossa nova -joululauluista sirkus- ja leffaesityksistä sekä kisailemaan vegekinkkubingossa. Avajaisissa kuullaan tuttuun tapaan Kauneimpia joululauluja. Tuomaan Markkinat on avoinna päivittäin 22.12. asti.

Tuomaan Markkinat satsaa ruokaan, saunaan ja tapahtumiin1.11.2018 16:42:31Tiedote

Tuomaan Markkinat tuo 1.12. alkaen Senaatintorille kymmenen erilaista glögiä, joululaulukaraoken ja nuotiotulet. Joulutorilla saunotaan puusaunassa, hörpitään hehkuviiniä lavaohjelmasta nautiskellessa, viihdytään Ruokapihoilla 14 ruokatoimijan antimien äärellä, kieputaan karusellissa ja tehdään löytöjä Lahjakujien käsityökojuista. Senaatintorille katetaan kaunein, maukkain ja monipuolisin joulun kokemus, josta ei riemua ja antamisen iloa puutu.

TUOMAAN MARKKINOILTA HAETTIIN LAADUKASTA KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ JA VIIHDYTTIIN RUOAN JA JUOMAN ÄÄRELLÄ23.12.2017 07:30:00Tiedote

Kotimaisen käsityön suosio sekä sesonkiruoan ja juomien parissa viihtyminen vahvistuivat tänä vuonna Tuomaan Markkinoilla. Sekä paikalliset että matkailijat etsivät laadukasta, kotimaista ja käsintehtyä. Eilen Senaatintorilla päättyneet Tuomaan Markkinat ja viereiset Torikorttelit nousivat Helsingin joulun vetovoimaiseksi ja tunnelmalliseksi keskipisteeksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme