Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Longinojan hulevesisuunnitelman laatiminen alkaa asukastilaisuudella 5.6.2018

Jaa

Helsingin kaupungin kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupalvelu käynnistää hulevesiselvityksen ja -suunnitelman laatimisen Longinojan valuma-alueelle. Suunnittelualue kattaa Malmin, Suurmetsän ja Tapaninkylän alueita.

Longinojan valuma-alue
Longinojan valuma-alue

Hulevesisuunnitelman tavoitteena on:

  • kartoittaa valuma-alueen nykytilan mukainen maankäyttö ja vesitalous
  • nostaa esille kaupunkipuron luonnonympäristön arvoja ja vähentää verkoston aiheuttamia haittoja valuma-alueella
  • selvittää tiedossa olevat maankäytön muutostarpeet sekä maankäytön muutosten vaikutukset puron virtaamaan ja vedenlaatuun
  • tuottaa puron kunnostustoimenpiteitä kaupungin investointiohjelmaan.

Maankäytön muutosten sekä ennustetun ilmastonmuutoksen takia hulevesien viivyttämisen tarve alueella tulee kasvamaan.Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on löytää yhdessä asukkaiden kanssa tehokkaat ja soveltuvat menetelmät hulevesien hallintaan osana viihtyisää ja toimivaa asuinympäristöä.

Suunnittelutyön alkuvaiheessa järjestetään vuorovaikutustilaisuus, jossa kartoitetaan suunnittelun lähtökohtia ja tavoitteita yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

Kaikille avoin tilaisuus pidetään tiistaina 5.6.2018 kello 18.00–20.00 Malmitalon kokoushuone 3:ssa osoitteessa Ala-Malmin tori 1, 00700Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Takainen
suunnitteluinsinööri
Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 38448, 050 364 9059
heikki.takainen@hel.fi

Kuvat

Longinojan valuma-alue
Longinojan valuma-alue
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme