Tammi

Lontoon kirjamessujen kuumin kirja ilmestyy myös suomeksi

Jaa

Ruotsalaisen Patrik Svenssonin Ålevangeliet, The Gospel of Eels, nousi viime viikolla pidettyjen Lontoon kirjamessujen kuumimmaksi puheenaiheeksi. Kirjan oikeudet myytiin välittömästi lähes kahteenkymmeneen maahan. Tammi julkaisee kirjan suomeksi. Se ilmestyy tammikuussa 2020.

Kirjan aiheena ovat ankeriaat, nuo kaloista myyttisimmät. Sukupuuton uhkaamien ankeriaiden kautta käsitellään suuria teemoja kuten ilmastonmuutosta, tieteenhistoriaa, uskontoa ja kuolemaa, ja kuinka meidän tulisi elää ennen sitä. Kirja kertoo myös liikuttavasti isän ja pojan suhteesta, jossa ankeriailla on merkittävä osa.

”Sitä kirjoittaa ensimmäisen kirjansa, se käsittelee ankeriaita, ja sitten tapahtuu tällaista. Täydellisen epätodellinen kokemus. Hauskaa ja kamalaa samalla kertaa”, sanoo Patrik Svensson Sydvenskan-lehden haastattelussa. Hän on itse lehden pitkäaikainen kulttuuritoimittaja.

Ålevangeliet on osa niin kutsuttua brainy books -ilmiötä yhdessä Yuval Noah Hararin Sapiensin, Mårten Strøksnesin Merikirjan ja Helen Macdonaldin H niin kuin haukka -teoksen kanssa. Tarinamuotoiset, maailmaa laajasti selittävät tietokirjat ovat pitkään kasvattaneet suosiotaan niin maailmalla kuin Suomessakin. Sosiaalisen median valtaan ja valeuutisiin pettyneiden ihmisten uskotaan nyt kääntyneen perinteisempien, luotettavien tietolähteiden puoleen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

UIkomaiset kustantajat innoissaan suomalaistrilleristi Max Seeckin Uskollisesta lukijasta – oikeudet myyty hetkessä 14 maahan16.10.2019 07:00:00 EESTTiedote

Tänään alkavien Frankfurtin kansainvälisten kirjamessujen kuuma kirja on trilleristi Max Seeckin Uskollinen lukija (Tammi, 2019). Teoksen oikeudet on myyty jo ennen messuja 14 maahan, suurimpina Saksa, Ranska ja Espanja. Seeckiä edustavan Elina Ahlbäck Literary Agencyn mukaan lisää kauppoja on tulossa, sillä kiinnostusta on ainakin Kiinassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Mystisen runokirjan taustalla kirjoittajakollektiivi – mukana mm. Pauli Aalto-Setälä, Ami Hasan, Lauri Kivinen, Reetta Meriläinen, Jan Vapaavuori ja Anssi Vanjoki18.9.2019 14:59:54 EESTTiedote

Tammen toukokuussa julkaiseman Luonnon armosta -runokokoelman kirjoittajan, Urmas Korpikosken, takana on kirjoittajakollektiivi. Kollektiiviin kuuluvat mm. Pauli Aalto-Setälä, Ami Hasan, Lauri Kivinen, Reetta Meriläinen sekä Jan Vapaavuori. Fiktiivinen runoilija Urmas Korpikoski marssitettiin lukijoiden tietoisuuteen keväällä kirjailija Kalle Isokallion uusimmassa kirjassa Sattuman kansanedustaja.

Tammi julkaisee Suomen suosituimpien lapsitubettajien Elinan ja Sofian esikoiskirjan15.8.2019 00:01:00 EESTTiedote

Valtavaan suosioon nousseet tubettajasiskokset Elina, 11, ja Sofia, 8, tekevät kirjan, jonka Tammi julkaisee ensi toukokuussa. Elina ja Sofia ovat tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituimmat lapsitubettajat. Heillä on YouTubessa yli 70 000 seuraajaa ja Instagramissa yli 15 000. Seuraajia viehättää erityisesti heidän positiivinen ja avoin asenteensa, ja myös kirja on täynnä tätä samaa iloista tyttöenergiaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme