Tammi

Lontoon kirjamessujen kuumin kirja ilmestyy myös suomeksi

Jaa

Ruotsalaisen Patrik Svenssonin Ålevangeliet, The Gospel of Eels, nousi viime viikolla pidettyjen Lontoon kirjamessujen kuumimmaksi puheenaiheeksi. Kirjan oikeudet myytiin välittömästi lähes kahteenkymmeneen maahan. Tammi julkaisee kirjan suomeksi. Se ilmestyy tammikuussa 2020.

Kirjan aiheena ovat ankeriaat, nuo kaloista myyttisimmät. Sukupuuton uhkaamien ankeriaiden kautta käsitellään suuria teemoja kuten ilmastonmuutosta, tieteenhistoriaa, uskontoa ja kuolemaa, ja kuinka meidän tulisi elää ennen sitä. Kirja kertoo myös liikuttavasti isän ja pojan suhteesta, jossa ankeriailla on merkittävä osa.

”Sitä kirjoittaa ensimmäisen kirjansa, se käsittelee ankeriaita, ja sitten tapahtuu tällaista. Täydellisen epätodellinen kokemus. Hauskaa ja kamalaa samalla kertaa”, sanoo Patrik Svensson Sydvenskan-lehden haastattelussa. Hän on itse lehden pitkäaikainen kulttuuritoimittaja.

Ålevangeliet on osa niin kutsuttua brainy books -ilmiötä yhdessä Yuval Noah Hararin Sapiensin, Mårten Strøksnesin Merikirjan ja Helen Macdonaldin H niin kuin haukka -teoksen kanssa. Tarinamuotoiset, maailmaa laajasti selittävät tietokirjat ovat pitkään kasvattaneet suosiotaan niin maailmalla kuin Suomessakin. Sosiaalisen median valtaan ja valeuutisiin pettyneiden ihmisten uskotaan nyt kääntyneen perinteisempien, luotettavien tietolähteiden puoleen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammi julkaisee Suomen ensimmäisen chatfiktio-romaanin Pientä säätöä28.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Tammi julkaisee syksyllä 2019 ensimmäisenä kustantamona Suomessa nuorille suunnatun, chat-muotoon kirjoitetun kirjan eli chatfiktio-romaanin. Chatfiktio mullistaa käsitykset e-kirjasta tuomalla kirjallisuuden nuorten lukijoiden ulottuville heille tutussa muodossa - videona, jota voi seurata puhelimen ruudulta. Veera Ojolan kirjoittama Pientä säätöä kertoo aidolla ja elämänmakuisella tavalla kolmen lukion ensimmäistä luokkaa käyvän tytön elämästä vaiheessa, jolloin ei olla vielä aikuisia muttei enää lapsiakaan.

Dekkarifestivaalin esiintyjälista on vahvistunut – lavalle nousee myös legendaarinen Juha ”Hermo” Rautaheimo24.4.2019 11:59:47 EESTTiedote

Viidennen kerran järjestettävä Dekkarifestivaali valtaa uuden kotipesänsä Paasitornin laajempana kuin koskaan. Lauantaina 21.9.2019 järjestettävässä tapahtumassa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Festivaalin järjestää tänäkin vuonna Tammi. Festivaalin päälavalle omat dekkaritähtensä marssittavat Tammen ohella mm. WSOY, Gummerus ja S&S. Tapahtumassa mukana ovat myös luku- ja kuunteluaikapalvelu Storytel sekä Suomen dekkariseura.

Dekkarifestivaali kasvaa ja siirtyy uusiin tiloihin – syksyn kattauksessa jälleen kansainvälisiä tähtivieraita28.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava Dekkarifestivaali kokoaa ensi syksynä yhteen dekkarifanit ja kiinnostavimmat rikoskirjailijat jo viidennen kerran. Tänä vuonna tapahtuma saa uudet ja aiempaa suuremmat puitteet Paasitornissa. 21.9.2019 järjestettävän festivaalin ensimmäiset vieraat ovat jo varmistuneet: kotimaisen rikoskirjallisuuden kovimpien nimien lisäksi festivaalin vieraiksi saapuvat ruotsalaiset David Lagercrantz ja dekkaripari Cilla ja Rolf Börjlind.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme