Musiikkitalo

Lontoon Philharmonia-orkesterin ja Santtu-Matias Rouvalin vierailu Tampere-taloon ja Musiikkitaloon siirtyy toukokuulle 2022

Jaa

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Lontoon Philharmonia-orkesterin konsertit ensi vuonna Helsingissä ja Tampereella. Musiikkitalo ja Tampere-talo toteuttavat orkesterivierailun yhteistyössä. Konsertit oli määrä järjestää syyskuussa 2021, mutta koronatilanteesta johtuen konsertit siirretään toukokuulle 2022. Konsertit toteutuvat Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Musiikkitalon konsertti toteutuu maanantaina 2.5.2022 ja Tampere-talon konsertti tiistaina 3.5.2022. Konsertit oli alun perin määrä järjestää lokakuussa 2020, mutta koronatilanne siirsi niitä jo tällöin vuodella.

– Kansainvälisten tähtiorkesterien vierailut ovat aina suuren yleisön merkkitapauksia. Myös kulurakenteensa puolesta meillä täytyy olla mahdollisuus koko yleisökapasiteetin käyttämiseen. Tällä hetkellä tästä ei ole riittävää varmuutta ja olemme orkesterin ja Musiikkitalon kanssa päätyneet konserttien siirtoon, sanoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

– Kiitämme lämpimästi yleisöä kärsivällisyydestä ja Jane ja Aatos Erkon säätiötä tuesta ja yhteistyöstä. Lontoon Philharmonia-orkesteri odottaa innolla Suomen vierailunsa toteutumista Santtu-Matias Rouvalin johdolla toukokuussa 2022, kertoo Musiikkitalon talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg.

Jo ostetut liput käyvät uusille konserttipäiville sellaisenaan. Jos uusi ajankohta ei sovi ja asiakas haluaa peruuttaa ostoksensa, lipun voi palauttaa 30.9.2021 mennessä. Ohjeet palautukseen löytyvät tapahtumajärjestäjien omilta verkkosivuilta sekä Musiikkitalon konserttiin liittyen Ticketmasterin ja Tampere-talon konserttiin liittyen Lippupisteen sivuilta.

Lontoon Philharmonia-orkesterin ja Rouvalin ensimmäisessä yhteisesiintymisessä Suomessa solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu venäläispianisti Denis Kozhukhin. Konsertin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Lontoon Philharmonia-orkesteri on vieraillut Tampere-talossa kerran aikaisemmin talon avajaisvuonna 1990. Edellinen Helsingin vierailu toteutui Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2009.

Santtu-Matias Rouvalin kiinnitys Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestarina alkaa syyskaudella 2021. Rouvali on toiminut Tampere Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 ja aloitti Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina 2017. Hän kuuluu maamme kansainvälisesti kysytyimpiin kapellimestareihin, joka on debytoinut muun muassa New Yorkin filharmonikoiden, Berliinin filharmonikoiden ja Concertgebouw-orkesterin vierailijana.

Lontoon Philharmonia-orkesteri,
johtaa Santtu-Matias Rouvali

Ma 2.5.2022 klo 19 Musiikkitalossa. Liput alk. 65 €

Ti 3.5.2022 klo 19 Tampere-talossa. Liput alk. 65 €

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen, Tampere-talo
suvi.leinonen@tampere-talo.fi, 0504018202

Talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg, Musiikkitalo
robin.lindeberg@musiikkitalo.fi, 0207070406

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Musiikkitalo
Musiikkitalo
Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

https://www.musiikkitalo.fi/

Musiikkitalo on konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. Vilkkaimman kauden aikana, syyskuusta toukokuuhun Musiikkitalossa järjestetään noin 70 -100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka. Musiikkitalon julkisiin tiloihin: lämpiöihin, kahvilaan, ravintolaan ja Sibelius-Akatemian kirjastoon ovat niin kaupunkilaiset kuin turistitkin tervetulleita viettämään aikaa, vaikka lippua konserttiin ei olisikaan ostettuna. Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Musiikkitalo

Musiikkitalon urkujen rakentamista seuraava Urkujen matka -valokuvanäyttely avautuu maanantaina 6.9.3.9.2021 14:51:00 EEST | Tiedote

Helsingin Musiikkitalon konserttisalin uusien urkujen rakentamisen ensimmäinen vaihe toteutettiin konserttisalissa kesän 2021 aikana. Toistaiseksi urut jäävät vielä konserttiyleisön katseilta piiloon, mutta kesän aikana toteutettuihin työvaiheisiin pääsee kurkistamaan Urkujen matka -valokuvanäyttelyn kautta, joka on nähtävillä Musiikkitalon konserttisalin näyttelyvitriinissä.

Kolme orkesteria jälleen yhdessä Taavi Oramon johdolla16.6.2021 10:38:08 EEST | Tiedote

Pääkaupungin itsenäiset orkesterit Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra sekä Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) yhdistävät jälleen voimansa AUF-yhteistyön merkeissä. Syyskuun Musiikkitalon konsertissa "Musiikkia kaikille" rikotaan rajoja, ja yhdistellään eri aikakausia ja tyylejä. Orkesterit soittavat yhdessä ja erikseen teoksia, joissa yhdistyvät vanha ja uusi, kevyt sekä vakava. Konsertin kapellimestarina toimii musiikin moniosaaja Taavi Oramo.

Musiikkitalo täyttää 10 vuotta! Synttäriviikkoa juhlitaan syyskuun alussa3.5.2021 15:09:53 EEST | Tiedote

Musiikkitalo täyttää 10 vuotta Musiikkitalon avajaisista tulee elokuun viimeisenä päivänä kuluneeksi tasan 10 vuotta. Lähes 20 vuotta kestäneen monivaiheisen suunnittelun ja rakentamisen jälkeen kapellimestari Jukka-Pekka Saraste johti 31.8.2011 avajaiskonsertin, jonka orkesteri muodostui Helsingin kaupunginorkesterin puhallin- ja lyömäsoittajista sekä Radion sinfoniaorkesterin jousisoittajista. Kuoro koottiin Sibelius-Akatemian opiskelijoista, henkilökunnasta sekä pääkaupunkiseudun kuoroharrastajista. Avajaiskonsertin ensimmäisenä numerona soitettiin Jean Sibeliuksen Finlandia. Kymmenen vuoden aikana Musiikkitalosta on muodostunut maamme vilkkain konserttitalo. Vuonna 2019 Musiikkitalossa järjestettiin yli 1 600 tapahtumaa, ja taloon tehtiin yli miljoona käyntiä. Musiikkitalo on vakiinnuttanut paikkansa kulttuurin kentällä ja saanut erityistä kiitosta arkkitehtuuristaan, akustiikastaan ja asiakaspalvelustaan – mutta ennen kaikkea siellä järjestetyistä konserteista. Kymmenen vuoden aik

Ambient-Vivaldia ja elokuvatehosteita kolmen orkesterin yhteiskonsertissa 15.9.202010.9.2020 17:50:14 EEST | Uutinen

AUF-orkesterit eli yhteistyötä jo vuodesta 2017 tehneet kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) esiintyvät toistamiseen yhteiskonsertissa tiistaina 15.9.2020 kello 19 Musiikkitalon konserttisalissa. Konserttiohjelmassa liikutaan näiden kolmen orkesterin luonteille sopivasti jazzin, nykymusiikin ja barokin alueilla, mutta yhtä lailla mukana on yllätyksellisempiäkin elementtejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme