Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Loppukesän ulkoilmakonserteista valtaosa päättyy viimeistään keskiyöllä

Jaa

Helsingissä järjestetään elo- ja syyskuussa vielä paljon ulkoilmatapahtumia ja -konsertteja. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalvelut on tehnyt niistä päätöksiä, jotka koskevat muun muassa päättymisaikoja sekä tiedottamista lähialueen asukkaille. Päätökset noudattavat tapahtumien päättymisaikalinjausta.

Helsingin kaupungin aineistopankki. Kuva: Lauri Rotko
Helsingin kaupungin aineistopankki. Kuva: Lauri Rotko

Päätökset on tehty seuraavista ulkoilmatapahtumista:

• Allas Sea Pool -merikylpylän alueen konsertit 26.5. - 3.9. Konsertit päättyvät kello 22.00, paitsi 4.8. ja 18.8. pidettävät konsertit, jotka päättyvät kello 23.00.

• PeaceTech Showcase -yksityistilaisuuden päätösjuhla 4.8. Soutustadionilla. Konsertti päättyy kello 23.00.

• Liveblast 4. - 5.8. Nylanderin puistossa. Konsertti päättyy 4.8. kello 24.00 ja 5.8. kello 23.00.

• Weekend Festival 4. - 5.8. Kyläsaaressa. Konsertit ilotulituksineen päättyvät molempina päivinä kello 24.00.

• Suomen Paras Olut -gaala 2.8. sekä Herkkujen Suomi & Syystober 3. - 5.8. Rautatientorilla. Tapahtumat päättyvät kello 24.00.

• Haltiala Hayride 11. - 12.8. Haltialan tilalla. Konsertit päättyvät kello 24.00.

• Flow Festival 11. - 13.8. Suvilahden tapahtuma-alueella. Konsertit päättyvät perjantaina sekä lauantaina kello 1.00 ja sunnuntaina kello 24.00.

• Huvilateltta -konserttisarja 17.8. - 3.9. Tokoinrannassa. Konsertit päättyvät kello 22.00.

• Salainen puutarha -tapahtuma 24. - 25.8. Senaatintorilla. Konsertti päättyy 24.5. kello 24.00 ja 25.8. kello 15.00.

• We Love the 90´s 25. - 26.8. Suvilahdessa. Konsertit päättyvät kello 23.00.

• Kanneltalon 25-vuotisjuhlakonsertti 31.8. Malminkartanon omenatarhalla. Konsertti päättyy kello 24.00.

• Suomen Koripalloliito ry:n ulkoilmatapahtuma 31.8. - 6.9. Kansalaistorilla. Tapahtumat päättyvät kello 22.00, paitsi 6.9. kello 23.00.

• Under the Bridge 9.9. Nylanderin puistossa. Konsertti päättyy kello 24.00.

• Funky Elephant Festival 9. -10.9. Suvilahdessa. Ulkoilmakonsertti päättyy 9.9. kello 22.00 ja 10.9. kello 20.00.

Päättymisaikalinjaus päätösten perusteena

Päätökset tehtiin tänä vuonna toista kertaa Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen vuonna 2016 tekemän ulkoilmakonserttien päättymisaikalinjauksen mukaisesti. Linjauksessa on määritelty kello 22.00 jälkeen päättyvien tapahtumapäivien enimmäismäärät ja päättymisajat Helsingin tärkeimmillä tapahtumapaikoilla, jotka ovat Suvilahti, Tukkutori-Teurastamo, Kyläsaari, Kaisaniemi, Hietaniemi ja Kaivopuisto. Muilla tapahtumapaikoilla päättymisaika harkitaan tapauskohtaisesti.

Ulkoilmakonserttien päättymisaikoja koskevassa linjauksessa otettiin huomioon aiempi linjaus ja siitä saadut kokemukset sekä syksyllä 2015 tapahtumapaikkojen lähistöille kohdistetun asukaskyselyn tulokset. Kyselyn mukaan suurin osa tapahtuma-alueiden lähellä asuvista piti sopivana tapahtumien päättymisaikana arkisin kello 23 ja viikonloppuisin kello 24.

Tutustu ulkoilmakonserttien linjauksiin

Päätökset perusteluineen löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Järvisalo
vs. ympäristötarkastaja
kaupunkiympäristön toimiala
ympäristöpalvelut
puh. 09 310 32020
sähköposti: kirsi.jarvisalo@hel.fi

Kuvat

Helsingin kaupungin aineistopankki. Kuva: Lauri Rotko
Helsingin kaupungin aineistopankki. Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta ei puolla suunnitteluvarausta moskeijalle ja monitoimikeskukselle12.12.2017 19:24Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta päätti tämän päivän kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten. Päätös hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) tekemän ja varapuheenjohtaja Risto Rautavan (kok.) kannattaman vastaehdotuksen mukaisesti.Lautakunta toteaa päätöksensä perustelussa, että se pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm. asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole lautakunnan mukaan kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle.  Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia. Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisest

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 8.12.20178.12.2017 16:24Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2017/Kymp_2017-12-08_Ylja_10_Pt/index.html Kokouksen pöytäkirja korvaa ilmestyttyään päätöstiedotteen. Pöytäkirjat löytyvät sivulta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparistolautakunnan-ymparisto-ja-lupajaosto-poytakirjat Jaoston seuraava kokous on 15.12. klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Östersundomkommittén behandlar de inkomna utlåtandena om det nya generalplaneförslaget den 15 december8.12.2017 13:44Tiedote

Helsingfors, Vanda och Sibbo samt NTM-centralen i Nyland har gett sina utlåtanden om det nya förslaget till generalplan för Östersundom. Därutöver har man fått NTM-centralens, Forststyrelsens och markägarnas utlåtanden om Naturabedömningen i generalplaneförslaget. Östersundomkommittén behandlar utlåtandena och fattar beslut om framläggandet av planförslaget den 15 december.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme