Aluehallintovirasto

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tartuntatautilain mukaisia rajoituksia

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa tartuntatautilain pykälään 58 g liittyvän määräyksen voimassaoloa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Tartuntatautilain pykälään 58 d liittyvä määräys on voimassa Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla aiemman päätöksen mukaisesti 5.4.2021 asti.

Aluehallintoviraston määräykset 58 d ja 58 g koskevat lähikontaktien välttämistä asiakastiloissa ja asiakastilojen sulkemista. Päätösten avulla pyritään rajoittamaan koronaviruksen leviämistä nykyistä laajemmalle.  

Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 d 

Lounais-Suomen aluehallintoviraston 4.3. antama päätös lähikontaktien välttämisestä on edelleen voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella sijaitsevien kuntien alueella 5.4.2021 saakka. Tämän päätöksen mukaan toimijat velvoitetaan varmistamaan yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää.

Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden kirjalliset suunnitelmat lähikontaktien estämiseksi on pidettävä tiloissa esillä siten, että asiakkaat tai toimintaan osallistuvat näkevät ne.

Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 g 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 19.3.2021 tehnyt tartuntatautilain pykälän 58 g mukaisen päätöksen, joka koskee kaikkia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla toimivia tahoja, lukuun ottamatta Punkalaitumen kuntaa. Päätöksellään aluehallintovirasto määrää asiakastiloja suljettavaksi näissä kunnissa 22.3.-4.4.2021.

Päätös koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa. Henkilöiden määrään ei lasketa henkilökuntaa. 

Päätös koskee seuraavia julkisten ja yksityisten toimijoiden tiloja: 

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat 
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat 
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat 
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat 
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat 
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin. 

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, eikä sellaisia tiloja, joissa toiminta on järjestetty siten, että tilassa on enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Lisäksi tiloja, jotka on muuten määrätty suljettavaksi, voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan.  

Satakunnan alueen kuntien osalta aiempi 4.3. tehty päätös asiakastilojen sulkemisesta on voimassa 21.3.2021 asti.

Tiukat kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa 

Lisäksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueilla ovat voimassa aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset 26.3. asti. Rajoitusten mukaan kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty ja pienempiäkin tulisi välttää aina kun se on mahdollista.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöstä tartuntatautilain pykälän 58 mukaisten kokoontumisrajoitusten jatkamisesta Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Päätös julkaistaan viikon 12 alussa.

Lisätietoa 

Median tiedustelut 

  • Johtaja Heikki Mäki, puh. 0295 018 094, heikki.maki(at)avi.fi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har beviljat tillstånd för staden Kristinestad att muddra i nedre del av Lappfjärds å i översvämningsskyddssyfte12.4.2021 16:46:04 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har den 12 april 2021 beviljat tillstånd enligt vattenlagen för staden Kristinestad att muddra i nedre del av Lappfjärds å. Projektet främjar översvämningsskydd på jordbrukslägenheter längs Lappfjärds ås nedre del och skyddar i extrema fall även bostadsfastigheter. Projektets påverkan på fiskebestånd och naturvärden kompenseras med restaurerings- och utsättningsåtgärder enligt tillståndsbestämmelserna. Beslutet finns tillgänglig via databasen över vatten- och miljötillstånd 12.4.2021 Anvisning: beslutet hittas med kommunsökning: Kristinestad Beslutets diarienummer: LSSAVI/419/2017, beslutets nummer 76/2021 Mer information: Miljööverinspektör Merja Mäensivu, tfn 0295 018 807 Miljoråd Mikko Vesaaja, tfn 0295 018 797 Miljöråd Stefan Nyman, tfn 0295 018 743 e-post: fornamn.efternamn@rfv.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kristiinankaupungin kaupungille luvan Lapväärtinjoen alaosan ruoppaamiseen tulvasuojelutarkoituksessa12.4.2021 16:45:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.4.2021 myöntänyt vesilain mukaisen luvan Kristiinankaupungin kaupungille Lapväärtinjoen alaosan ruoppaamiseen. Hanke edistää tulvasuojelua Lapväärtinjoen alaosan maataloudelle ja ääritapauksissa myös suojaa asuinrakennuksia. Hankkeen kalasto- ja luontovaikutuksia vähennetään lupamääräysten mukaisesti kunnostus- ja istutustoimilla. Päätös on saatavilla 12.4.2021 Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta Ohje: päätös löytyy esimerkiksi kuntahaulla: Kristiinankaupunki. Päätöksen diaarinumero: LSSAVI/419/2017, päätöksen numero: 76/2021. Lisätietoja: Ympäristöylitarkastaja Merja Mäensivu, puh. 0295 018 807 Ympäristöneuvos Mikko Vesaaja, puh. 0295 018 797 Ympäristöneuvos Stefan Nyman, puh. 0295 018 743 sähköpostit: etunimi.sukunimi@avi.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme