Lounatuulen Tiirassa luonnonmukainen lämpö, pelkistetty arkkitehtuuri sekä laadukkaiden materiaalien oivaltava käyttö luovat ylellisen merellisen asumiselämyksen

Jaa

Lounatuulen Tiira kurottaa merelle Luonnonmaan Saarella, Naantalin asuntomessujen kenties näyttävimmässä sijainnissa ylhäällä kallion päällä ja meren välittömässä läheisyydessä. Viimeistelty työn jälki ja oivaltava suunnittelu nostavat laadukkaat materiaalit arvoonsa ja tekevät Lounatuulen Tiirasta upean merellisen kohteen Naantalin asuntomessuille.

- Lounatuulen Tiiran arkkitehtuuri on kunnianosoitus lounaissaariston perinteiselle rakentamiselle ja suomalaisen luonnon vähäeleiselle kauneudelle. Venevajamainen merellinen julkisivu ja kallioluontoon avautuvat isot ikkunat viitoittivat materiaalivalintoja, joissa lämpö ja pelkistyneisyys muodostavat hienon kokonaisuuden. Tietyn askeettisuuden vastapainona on elementtejä, jotka pehmentävät kokonaisuutta, Stark Suomen yksikönpäällikkö Ville Ylitalo Turusta kuvailee kohdetta.

Saunassa puusepäntaito puhuu modernia kieltä

Lounatuulen Tiiran sauna on upea kokonaisuus luonnonmukaisuutta ja modernia suunnittelua, jossa yhdistyvät tyylikkäät Villeroy&Bochin isot laatat korkealaatuiseen Siparilan radiata-paneeliin. Saunan viimeistely on suomalaista huippupuusepäntaitoa. Paneelia on käytetty pystysuuntaisesti, linjan jatkuessa ylös, leikitellen katon valopaneelin kanssa.

- Huippuosaajan puusepäntaito nostaa tässä kohteessa paneelin upeana materiaalina arvoonsa ja samalla se korostaa laattojen kuviota ja väritystä, Ylitalo jatkaa.

Sisustuksen muotokieli tekee pelkistetystä elävää ja asukkaille kodin

Kun yleisilme kohteessa on hyvin pelkistetty, se mahdollistaa kolmiulotteisten muotojen esiin tuomisen sisustusratkaisuissa.

- Kohteen sisustuksen suunnittelu on tehty luonnon ehdoilla ja sen inspiroimana. Tavoitteeni on ollut tuoda mukaan hieman erilaisia, pehmentäviä elementtejä sekä tekstiilien ja huonekalujen muodoissa, että väreissä ja materiaaleissa. Lounatuulen Tiiran hienot materiaalit ja erinomainen työn jälki korostuvat mielestäni hyvin klassiseen pohjoismaiseen ja italialaiseen muotokieleen nojautuvilla kalusteilla, jotka ovat myös aikaa kestäviä ratkaisuja. Lisäksi erilaisilla tekstuureilla tilaan on saatu ilmettä ja kodikkuutta, sillä sisustan koteja aina asukkaille ja asukkaiden tarpeita ajatellen, sisustussuunnittelija Tuuli Merla, Maricken Shopista kertoo.

Huomion vangitsijana eteisen ja olohuoneen yhtymäkohdassa toimii Siparilan Vire-paneeli.

- Vire-paneelin käyttö tässä kohteessa on hyvä esimerkki siitä, miten melko pienelläkin seinäelementillä oikein käytettynä voi saada aikaan visuaalisesti mielenkiintoisen ratkaisun ja samalla asunnon sisäpuoli yhdistyy sitä ympäröivään luontoon. Valokeilassa on kuitenkin aina merellinen luonto, Ylitalo ja Merla kiteyttävät.

Kaikki kohteen huonekalut, tekstiilit, tapetit, valaisimet, taulut sekä muut sisustuselementit toimittaa Maricken Shop.

- Yhteistyö Marickenin ja Tuuli Merlan kanssa on ollut todella sujuvaa. Sisustusratkaisuilla kohteesta on tullut vaikuttava kokonaisuus, Ylitalo sanoo.

Tervetuloa tutustumaan, hakemaan ideoita ja inspiraatiota

Messujen mediapäivänä 19.5. kohteessa toimittajien käytössä mm. yksikönpäällikkö Ville Ylitalo ja sisustussuunnittelija Tuuli Merla. Lounatuulen Tiira on jo valmis ja sisustettu kohde.

Yleisölle Naantalin Asuntomessut ovat avoinna 15.7.–14.8.

Lounatuulen Tiira - kohdetiedot

Kohdenumero 21
Huoneistoala 98 m2

STARK ja Treeva Rakennus yhdessä

Laadukkaasta ja korkean profiilin rakentamisesta tunnettu Treeva Rakennus Oy rakentaa ekologista kohdetta Stark pääyhteistyökumppaninaan. Stark toimittaa Lounatuulen Tiiraan rakennustarvikkeet sekä sisustus- ja pintamateriaalit. Sisustussuunnittelu on tehty yhteistyössä Maricken Shopin sisustussuunnittelija Tuuli Merlan kanssa. Yhteistyökumppaneina kohteessa ovat mukana myös mm. Ekovilla, Finnfoam, FM Mattsson, Gyproc, Harvia, Kaskipuu, Kährs, Profin, Siparila, Villeroy&Boch ja Vieser.

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Ville Ylitalo, yksikönpäällikkö, Stark Turku Artukainen, puh. 044 475 4411

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi, puh. 044 475 7483

STARK - reilusti rakentajan asialla

Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä starklaisia on noin 1 000 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia. www.stark-suomi.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Kuluuko lomasi remontoidessa? Puolet suomalaisista mökinomistajista remontoi mökillään vuosittain28.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten rakastama mökkikausi on taas alkanut, mikä näkyy paitsi liikenteen lisääntymisenä pienemmillä paikkakunnilla myös rakennustarvikekaupassa, kun mökkien pieniä ja isompia kohteita uudistetaan. Suomalaisista jopa puolet remontoi mökeillään vuosittain, selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Työvaatteesta rakennuseristeeksi – tekstiilien kierrätyksellä pilotoidaan tuotekehitystä ja otetaan askel kohti vastuullisuustavoitteita21.6.2022 08:30:05 EEST | Tiedote

Stark pilotoi työvaatteiden kierrättämistä raaka-aineeksi Encore Ympäristöpalveluiden ja tekstiilien kierrätykseen erikoistuneen Resterin kanssa. Kokeilu toteuttaa kiertotalouden periaatteita, säästää luonnonvaroja, edistää tekstiilikuidun hyödyntämisen tuotekehitystä ja vie osaltaan Starkia kohti yrityksen vastuullisuustavoitteita.

Monipaikkaisuus on Suomessa kasvava trendi: monet haaveilevat nyt mökistä tai vapaa-ajan asunnosta, joka vaatii korkeintaan pintaremonttia7.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Tyypillisesti mökkikauden päättäjäisiä on vietetty elokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta nykyään monet viettävät mökeillä tai vapaa-ajan asunnoilla aikaa ympäri vuoden – ilmiössä on kyse monipaikkaisuudesta. Mökeillä ja vapaa-ajan asunnoilla halutaan viettää yhä enemmän aikaa, joka käytetään mieluummin etätyöskentelyyn kuin remontointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme