Molok Oy

Loviisan asuntomessuilla kestävää jätteenkeräystä eri asumismuodoille

Jaa
Erilaisiin asumismuotoihin sopivat jätteiden keruun vaihtoehdot ovat esillä Loviisan asuntomessuilla 2023. Keräyspisteitä on tarjolla niin omakoti- kuin kerrostaloasujille, ja lisäksi esitellään kaikkien asukkaiden käyttöön tuleva monipuolinen ekopiste. Ekopiste on osa alueen jätehuoltopalvelut tuottavan Rosk’n Roll:in keräystoimintaa.
Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy
Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy

Mediapäivä 24.5.2023, Loviisan asuntomessut 2023 – Loviisan messualueella on niin kerrostaloja, rivitaloja kuin omakotitalojakin. Molok tuo alueelle muun muassa omakotitalojen yhteisen  korttelikeräyspisteen, joka tuli tutuksi jo Naantalin asuntomessuilla 2022.  Jätepisteestä löytyy kattavat lajittelumahdollisuudet seitsemälle eri jätejakeelle: sekajäte, muovipakkaukset, kartonki, lasi, metalli, paperi ja biojäte. 

Molok-ratkaisuissa on otettu huomioon uuden jätelain velvoitteet sekä lisääntyvä tarve ja halu tarkempaan lajitteluun ja kierrätykseen. Kierrätyksen kokonaisasteen parantamiseksi Suomessa on tärkeää kehittää entistä käytännöllisempiä ja houkuttelevampia vaihtoehtoja jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen.

Uusi jätelaki velvoittaa myös omakotitalouksia

Uuden jätelain myötä niin pienet taloyhtiöt kuin omakotitaloudetkin yli 10 000 asukkaan taajamissa velvoitetaan joko järjestämään biojätteen keräys tai aloittamaan kotikompostointi. Jätteen keräys luo kustannuksia aina jonkin verran ja kotikompostointi vaatii työpanosta. Syväkeräyssäiliöt ja korttelikeräys mahdollistavat kustannustehokkaan ja monipuolisen lajittelun myös rivi- ja omakotitaloille. 

Loviisassa 17 omakotitalon tarpeisiin mitoitettu korttelikeräyspiste kaavoitettiin jo valmiiksi messualueen yleiskaavaan. 

– Alueelle on kaavoitusvaiheessa merkitty useampi jätepisteen paikka. Kaava-alueen eteläosaan erillispientaloalueelle on osoitettu yhteinen jätteiden keräyspiste. Ajatus on ollut keskittää jätteiden keräys yhteen paikkaan, mikä mahdollistaa sen, että jokaisella tontilla ei tarvitse olla omaa jätekeräystä, kertoo Loviisan kaupungin kaavoittaja Sisko Jokinen. 

Siisti, tilaa säästävä ja monipuolinen jätepiste

Vuoden 2023 asuntomessuilla on esillä myös kerrostaloyhtiön jätepiste. Molok-jätepiste asennetaan aina avoimeen tilaan piha-alueelle, jolloin se on esteetön, helppo löytää ja käyttää. Jätepiste vie piha-alueelta vähemmän tilaa kuin perinteiset pinta-astiat. 

Molok-jätesäiliöt ovat pitkäikäinen ja joustava ratkaisu asuinalueiden tarpeisiin. Tulevaisuuden muutosten varalta MolokDomino-säiliöiden runkokaivon voi jakaa myöhemmin uusille kierrätettäville jätejakeille, jos lainsäädäntö uudistuu ja kerättäviä jakeita tulee taloyhtiöille lisää. 

Syväkeräyspiste suojelee asuntomessujen alueen herkkää luontoa

Loviisan asuntomessut järjestetään herkässä ympäristössä Loviisanlahden itäisellä rannalla. Messualueen vieressä sijaitsee luonnonsuojelualue. Loviisan kaupungille puurakentaminen ja ympäristöajattelu on tärkeitä, ja nämä teemat näkyvät myös asuntomessuilla.

Kaupungin arvoihin sopii viimeistelty jätehuolto, jossa jätteitä ei saa päästä ympäröivään luontoon eikä jätepiste saa houkutella esimerkiksi eläimiä. Molok-syväkeräyssäiliöiden jätepiste pysyy siistinä ja hygieenisenä.  Suurin osa säiliöstä on maan alla, näkyvä osuus on vain 40 prosenttia säiliön tilavuudesta. Säiliön alaosat ovat viileässä ympäri vuoden ja se vähentää jätteistä syntyviä hajuhaittoja. Säiliöt tyhjennetään nosturilla varustetulla tyhjennysautolla.

Syväkeräyksessä jäteastioiden tyhjennyksiä on parhaimmillaan jopa 80 prosenttia vähemmän  kuin perinteisillä pinta-astioilla. Tyhjennyksistä aiheutuu oleellisesti pienemmät kasvihuonepäästöt verrattuna pinta-astiakeräykseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy
Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy
Lataa
Löydät kartasta kaikki Molok Oy:n toimittamat jätteenkeräyspisteet Loviisan asuntomessuille.
Löydät kartasta kaikki Molok Oy:n toimittamat jätteenkeräyspisteet Loviisan asuntomessuille.
Lataa
Lähde: Tilastokeskus
Lähde: Tilastokeskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Molok Oy
Molok Oy
Nosturikatu 16
37150 Nokia

010 3429 400https://www.molok.com/

Ympäristötietoinen Molok Oy on suomalainen jätehuollon edelläkävijä, joka on yli 30 vuoden ajan kehittänyt ja valmistanut Nokialla vastuullisia Molok®-jätehuoltoratkaisuja. Ympäristöä, kustannuksia ja aikaa säästävää Molok-syväkeräysjärjestelmää käyttävät päivittäin miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

Syväkeräys tehostaa jätteenkeräystä ja samalla raaka-aineiden kierrätystä. Myös kuljetuksen päästöt vähenevät, kun tavallista tilavammat astiat tyhjennetään pinta-astioita harvemmin. 

Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2022 29,1 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee keskimäärin 95 henkilöä. Asiakkuuksista 35 % on suomalaisia ja 65 % kansainvälisiä. Yrityksellä on vientiä yli 45 maahan. Toiminta on sertifioitu laadun (ISO 9001), ympäristön (ISO 14001) ja työturvallisuuden (ISO 45001) alueilla. 

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Molok Oy

Uusi älykäs MolokDomino ohjaa vähentämään sekajätettä ja ympäristön kuormitusta22.8.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

MolokDomino-jätesäiliöt mahdollistavat nykyaikaisen jätehuollon, johon saadaan mukaan niin älyä kuin käyttäjäystävällistä muotoiluakin. Älyominaisuudet helpottavat sekä asukkaiden arkea että jätesäiliöitä hallinnoivan tahon työtä. Säiliöiden valmistuksessa panostetaan kestäviin ratkaisuihin ja ympäristöystävällisyyteen, kuten kierrätysmateriaalien lisäämiseen.

Jätelaki velvoittaa – syväkeräys mahdollistaa: Jätteet tehokkaasti kiertoon asuntomessualueella13.7.2022 08:15:00 EEST | Tiedote

Molok Oy:n syväkeräyspisteet tuovat tehoa Naantalin asuntomessualueen jätehuoltoon ja kierrätykseen. Omakotialueelle on oma korttelikeräyspisteensä ja alueella sijaitsevalle 21 asunnon rivitaloyhtiölle omansa. Jätteiden keräys toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n kanssa. Suomi on selvästi jäljessä EU:n jäsenmailleen asettamista kierrätystavoitteista ja saanut asiasta jo muistutuksen. Kierrätysaste on Suomessa pysynyt jo vuosia samalla tasolla, noin 42 prosentissa. EU:n tavoite on 55 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Molok Oy:n korttelikeräyspiste tuo tehoa asuntomessualueen omakotitalojen jätteiden kierrätykseen18.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Molok Oy ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy tuovat yhdessä Naantalin asuntomessuille omakotitalojen jätteiden kierrätykseen kehitetyn korttelikeräyspisteen. Omakotiasukkaiden kierrätysaste on Suomessa vielä selvästi alhaisempi ja sekajätteen määrä suurempi kuin usean asunnon kiinteistöissä. Ratkaisuna siihen on korttelikeräys, jossa koko omakotialue liittyy yhteiseen syväkeräyspisteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme