Loviisan asuntomessut: Designtalo Villa Kungenin mustavalkoinen sisustus on suunniteltu isän ja pojan makuun

Jaa

Sisustussuunnittelija Dima Latvalahti sai talon tulevilta asukkailta vapaat kädet uuden kodin suunnitteluun. Lopputulos on Ken Ryynäsen ja Albin-pojan maun mukainen: mustavalkoinen koti, jossa jyrkät kontrastit ja persoonalliset ratkaisut kohtaavat.

Kuvaaja: Dima Latvalahti
Kuvaaja: Dima Latvalahti

“Ken toivoi sisustukseen jyrkkiä kontrasteja ja tummia sävyjä. Toiveena oli, ettei tunnelma olisi liian pehmeä, vaan pikemminkin graafinen”, Dima Latvalahti kertoo sisustuksen lähtökohdista.

“Muutamme pojan kanssa kahden, joten toivoimme, että sisustuksesta tulee meidän näköinen, tumma ja pelkistetty”, Ken Ryynänen kertoo.

Teemana mustavalkoisuus

“Aloitan sisustuksen suunnittelun aina kiintokalusteista: keittiöstä, kylpyhuoneista ja kodinhoitohuoneesta. Ken kertoi tykkäävänsä mustavalkoisesta, joten rakensin Designtalo Villa Kungenin sisustuksen mustavalkoisen teeman ympärille”, Latvalahti kertoo.

Mustavalkoisuus ja graafisuus näkyvät kodin joka huoneessa niin kiintokalusteissa ja irtokalusteissa kuin sisustusväreissä ja -materiaaleissakin.

Lämpöä graafiseen sisustukseen tuovat puunväriset yksityiskohdat, kuten makuuhuoneen puurimaseinä ja tammipuinen tv-taso, värikkäät taulut sekä valaisimet ja tekstiilit.

Saunan tuolit kuormalavoista

“Tämän hetken sisustustrendi on, että saunoihin panostetaan entistä enemmän. Se näkyy Designtalo Villa Kungenin saunassa, joka ei ole mikään perussauna”, Latvalahti kertoo.

Saunan tunnelma eroaa kodin muusta tunnelmasta, sillä sen seinät ja muut pinnat ovat täysin mustat. Saunassa ei ole lauteita vaan Ken Ryynänen on rakentanut saunan tuolit Albinin ja hänen puoliveljensä Casperin kanssa kuormalavoista puretuista laudoista, mikä tuo perheen tarinan näkyväksi kodin sisustuksessa. Ryynänen toimii yrittäjänä muun muuassa  40 vuotta vanhassa perheyrityksessä kuormalavojen parissa.

Muunneltava pohjaratkaisu mahdollistaa omat tilat molemmille asukkaille

Designtalo Villa Kungen on suunniteltu niin, että se muuntautuu elämäntilanteiden mukaan. Ryynänen ei kaivannut erillistä työhuonetta, joten työpiste rakennettiin oleskelutilojen yhteyteen, jossa se sulautuu muuhun sisustukseen.

11-vuotiaan Albin-pojan huone on yhdistetty kahdesta makuuhuoneesta yhdeksi isoksi huoneeksi, jonka toinen puoli toimii makuuhuoneena ja toinen pelihuoneena. Pojan huoneesta avautuu ikkuna oleskelutiloihin, mikä tuo luonnonvalon läpi koko talon. Väliseinä on tarvittaessa rakennettavissa huoneiden välille.

“Ilman sisustussuunnittelijaa olisin ollut pulassa”

“Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Sisustuksessa ei ole mitään turhaa”, Ken Ryynänen summaa ja kiittelee Latvalahtea vuolaasti.

“Ilman sisustussuunnittelijaa olisin ollut pulassa. On iso työ miettiä, mitkä kaakelit ja kaapit sopii yhteen. Sisustussuunnittelijan apua osaa tällaisen projektin jälkeen arvostaa aika paljon.”

Dima Latvalahti ja talon asukkaat tavattavissa median ennakkoretkipäivässä 25.5.

Sekä sisustussuunnittelija Dima Latvalahti että Designtalo Villa Kungenin tulevat asukkaat Ken Ryynänen ja Albin-poika ovat tavattavissa kohteessa Loviisan Asuntomessujen median ennakkoretkipäivässä 25.5.2012 klo 10–15. Haastatteluja ja kuvauksia on mahdollista sopia myös muina ajankohtina.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Arna Grym, DENin viestintä

arna.grym@ext.den.fi | +358 40 511 2223

Dima Latvalahti, sisustussuunnittelija

Interior Design Latvalahti

interior@designlatvalahti.fi | +358 45 356 5554

Ken Ryynänen

ken.ryynanen@gmail.com | +358 40 730 9649

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja: Dima Latvalahti
Kuvaaja: Dima Latvalahti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

Loviisalaiset yrittäjäveljekset rakentavat asuntomessualueelle saman talovalmistajan erilaiset kodit22.5.2023 08:23:00 EEST | Tiedote

Loviisassa syntyneet ja kasvaneet Dani Ryynänen ja Ken Ryynänen ovat paitsi veljeksiä myös liikekumppaneita ja kollegoita – ja pian naapureita Loviisan merellisellä asuntomessualueella. Danin perhe rakentaa rantatontille näyttävän kaksikerroksisen hirsitalon, ja Ken muuttaa poikansa kanssa käytännönläheiseen, mutta tyylikkääseen yksitasoiseen kotiin.

Vastuullisuusraportointi on rakennusalalla vielä harvinaista – DEN julkaisi alan edelläkävijänä vastuullisuusraportin jo toistamiseen18.4.2023 07:42:00 EEST | Tiedote

Toistaiseksi vastuullisuusraportointi on ollut pakollista vain pörssiyhtiöille, mutta vuoden 2024 alusta Euroopan komission kestävyysdirektiivin mukainen raportointivelvoite laajenee. DEN julkaisee vastuullisuusraportin jo toista vuotta putkeen ja viime vuoden osalta laajennetuin tiedoin, vaikka lainsäädäntö ei sitä vielä edellytäkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme