Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Löytyykö tuottoa Suomesta vai maailmalta? Suomalaissijoittajat vastaavat

Jaa

Suomalaiset sijoittajat sijoittavat eniten suomalaisiin osakkeisiin. Hajauttaminen tuo turvaa ja tuottoja, mutta on perinteisesti ollut kalliimpaa korkeampien kaupankäyntikustannusten takia. Danske Bankin uusi hinnoittelu avaa sijoittajalle maailman osakkeet samalla hinnalla kuin Suomen.

Reilu puolet suomalaissijoittajista uskoo, että ulkomaiset osakkeet tuottavat suomalaisia paremmin. 46 prosenttia uskoo, että tuottotasoissa ei ole eroa. Asia käy ilmi Danske Bankin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Vaikka ulkomaat koetaan sijoituskohteena houkuttelevana, sijoitukset keskittyvät Suomeen. Noin puolet sijoittajista pitää kotimaisia osakkeita kiinnostavimpana sijoituskohteena. Yleisimmät syyt suomalaisten osakkeiden valintaan ovat kotimaisten yhtiöiden parempi tuntemus ja se, että suomalaiset osakkeet tuntuvat turvallisemmalta. Vain kahdeksan prosenttia uskoo, että saa Suomesta parempaa tuottoa.

”Tunnemme tai ainakin kuvittelemme tuntevamme kotimaiset yhtiöt paremmin: Niistä kirjoitetaan mediassa, niiden materiaalit ovat saatavilla suomeksi, käytämme niiden tuotteita ja palveluita arjessamme. Meidän on siksi ehkä helpompi poimia sijoituskohteita suomalaisista yhtiöistä. Ongelmaksi voi muodostua sijoitusten keskittyminen maantieteellisesti kapealle alueelle, mikä voi olla suuri riski”, sanoo Danske Bankin sijoituspalveluista vastaava johtaja Kalle Anttila.

Kustannukset samat kaikilla markkinoilla

Aktiivisella osakesijoittajalla salkun maantieteellisen hajautuksen esteeksi nousevat usein kustannukset. Perinteisesti osakekauppojen hinnat ovat olleet kalliimpia sijoittajan kotimarkkinan ulkopuolella, koska välittäjät perivät tehdyistä kaupoista suuremman maksun. Näin osakkeiden keskihinnat nousevat, mikä laskee tuottoja.

Danske Bank uudisti vuoden vaihteessa sijoituspalveluvalikoimansa laajan asiakastutkimuksen perusteella. Tutkimuksen mukaan suomalaisista sijoittajista noin puolet ovat neuvoa hakevia, mutta itse päätöksen tekeviä, 15 prosenttia valtuuttajia ja kolmannes kaupankävijöitä, jotka itse valitsevat sijoituskohteensa arvopaperitasolla.

Osana kokonaisvaltaista sijoituspalveluidensa uudistusta erityisesti kaupankävijöitä kiinnostava uudistus liittyy osakkaiden kaupankäynnin hinnoitteluun. Danske Bankin kautta tehdyt osakekaupat maksavat nyt saman verran kaikilla päämarkkinoilla. Myös osakkeiden säilytys on hinnoiteltu samantasoiseksi eri markkinoilla.

”Madallamme näin suomalaisen sijoittajan kynnystä ostaa salkkuunsa myös ulkomaalaisia yhtiöitä ja muita arvopapereita. Tarjoamme myös lisäpalveluita kuten analyysitietokantoja ja suomalaisen osakevalintaan erikoistuneen Zenostock-työkalun, jotka tarjoavat sijoittajalle tärkeää tietoa ja auttavat löytämään hyviä sijoituskohteita niin Suomesta kuin maailmalta”, Anttila sanoo.

Danske Bankin kautta tehdyt kaupat maksavat uudistuksen jälkeen 0,08-0,20 prosenttia kaupasta volyymista ja palvelutasosta riippuen. Minimikustannukset kauppaa kohti ovat 2-8 euroa riippuen palvelutasosta.

Tietoa tutkimuksesta

  • Danske Bankin Kantar Sifo Prosperalla teettämään verkkopaneelikyselyyn vastasi syyskuussa 2017 1000 suomalaisen edustava otos.Suomalaisista sijoittajista 30 prosenttia on sijoittanut ainoastaan kotimaisiin sijoituskohteisiin.
  • Tanskalaiset ovat pohjoismaalaisista kaikkein kiintyneimpiä omaan maan osakkeisiin, sillä Tanskassa jopa 45 prosenttia sijoittaa vain tanskalaisiin kohteisiin. Esimerkiksi Ruotsissa 80 prosentilla sijoittajista on sijoituksia myös Ruotsin ulkopuolella.
  • Suomalaisista sijoittajista 55 prosenttia uskoo, että riskitaso on sama kotimaisissa ja ulkomaalaisissa osakkeissa.
  • Suurin syy olla sijoittamasta ulkomaisiin osakkeisiin on kotimaisten osakkeiden paras tuntemus, jonka sanoi syyksi 52 prosenttia vain Suomeen sijoittavista. Muut syyt olivat se, että Suomeen sijoittaminen tuntuu turvallisemmalta (38 %), suomalaisiin osakkeisiin sijoittaminen tuntuu helpolta (36 %) ja odottaa suomalaisista osakkeista parasta tuottoa (8 %).

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme. Danske Bank Oyj on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme