Vaasan kaupunki - Vasa stad

Luento Suomen kuninkaan kruunusta Tikanojan taidekodissa

Jaa

Tikanojan taidekodissa kuullaan luento lauantaina 24.4. klo 13 Suomen kuninkaan kruunusta ja muista hallitsijoiden vallanmerkeistä. Luento liittyy esillä olevaan näyttelyyn Olli ja Bucklan. Luennolle voi osallistua museossa tai seurata kotoa etäyhteydellä.

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund

Filosofian lisensiaatti ja kultaseppämestari Tuomas Hyrsky luennoi otsikolla Suomen kuninkaan kruunu ja muut hallitsijoiden vallanmerkit Tikanojan taidekodin näyttelyssä Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide lauantaina 24.4. klo 13. Luento on suomenkielinen.

Syksyllä 1918 ”Bucklan” eli Eric O. W. Ehrström suunnitteli Suomen kuninkaan kruunun, jota ei kuitenkaan ehditty valmistaa ennen hallitusmuodon muuttumista. Kultaseppämestari Tuomas Hyrsky valmisti sen Bucklanin luonnosten pohjalta vuonna 2018. Kruunu on nähtävillä Tikanojan taidekodissa, samoin kuin esimerkkejä hänen vaakunasuunnitelmistaan. Niihin kuuluvat esimerkiksi Suomen lipun vaakunan malli vuodelta 1920 sekä Vaasan kaupunkivaakuna.

Luennolle otetaan enintään 9 osallistujaa ja mukaan pääsee museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla. Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteydellä Tikanojan taidekodin Facebookissa.

Näyttely Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide päättyy sunnuntaina 25.4. Tikanojan taidekodissa.

Vaasan kaupungin museoissa noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tillgänglighetsmärket är ett tecken på att likabehandling beaktas och främjas – ansök om märket hos Rådet för personer med funktionsnedsättning17.5.2021 09:29:29 EEST | Tiedote

Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har sedan år 2015 utmanat olika affärer samt andra organisationer som fungerar i offentliga utrymmen att främja tillgänglighet och jämlikhet genom att bevilja dem tillgänglighetsmärken som tecken på beaktande och främjande av tillgänglighet. Tillgänglighetsmärket förnyades i fjol för att fira tillgänglighetsdagen. Ett märke i enlighet med den nya framtoningen kan man ansöka om hos Rådet för personer med funktionsnedsättning.

Esteettömyystunnus on merkki yhdenvertaisuuden huomioimisesta ja edistämisestä – hae tunnusta Vammaisneuvostolta17.5.2021 09:29:07 EEST | Tiedote

Vaasan Vammaisneuvosto on vuodesta 2015 lähtien haastanut erilaiset liikkeet ja julkisissa tiloissa toimivat organisaatiot edistämään esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta myöntämällä niille esteettömyystunnuksia merkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja edistämisestä. Esteettömyystunnus uudistettiin viime vuonna esteettömyyspäivän kunniaksi. Uuden ilmeen mukaista tunnusta voi hakea Vammaisneuvostolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme