Vaasan kaupunki - Vasa stad

Luistelualueiden jäädyttäminen on alkanut

Jaa
Vaasassa on aloitettu tänään torstaina 24.11. ensimmäisten luistelualueiden jäädyttäminen. Työt on aloitettu Huutoniemen ja Vöyrinkaupungin kaukaloilla.
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari

Luistelualueiden jäädyttämiseen vaikuttaa pakkasen lisäksi lumen määrä.

- Jääalueiden pohjien tekemistä nopeuttaisi reilu lumipeite. Silloin saataisiin heti paksumpi jääkerros, jonka päälle saataisiin jäädytettyä vähitellen pintakerroksia, kertoo työnjohtaja Janne Mattila.

Tällä hetkellä jään paksuuden kasvattaminen on siis lumen puutteen vuoksi hidasta. Jääalueella on turvallista luistella silloin, kun jään paksuus on vähintään noin 3 senttimetriä.

Lumipeitteen päälle jäädytettäessä saadaan myös vaaleampi jää, jolloin se kestää keväällä pidempään. Suoraan hiekan päälle tehty jää sulaa keväällä nopeammin tumman pohjan vuoksi.

Muiden luistelualueiden jäädytys aloitetaan sitten, kun maahan saadaan riittävästi lunta ja pakkaskelit jatkuvat.

Ajantasaisen tiedon Vaasan kaikkien luistelualueiden, latujen ja rinteiden kunnosta voi tarkistaa kaupungin latu-, jää- ja rinneinfosta osoitteesta https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/latuinfo/fi.html.

Yhteyshenkilöt

työnjohtaja Janne Mattila, puh. 040 865 5034, janne.mattila@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme