BookBeat

Lukeva kansa nauttii nyt äänikirjoista – BookBeat kasvun selvä veturi

Jaa

Suomen Kustannusyhdistyksen tuoreen neljännesvuosikatsauksen mukaan ladattavien äänikirjojen myynti kasvoi vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä 826 000 euroa eli 227 prosenttia. Samaan aikaan BookBeatin ostot kustantajilta kasvoivat 750 000 euroa edelliseen vuoteen nähden. Ladattavien äänikirjojen markkinan kasvusta 90 prosenttia on siten BookBeatin luomaa.

Suomalaiset ovat aina lukeneet paljon. Nyt tekstistä ja tarinoista nauttiminen näkyy huikeana kasvuna äänikirjojen kuuntelussa. BookBeatin ostot suomalaisilta kustantajilta olivat kolmella ensimmäisellä kvartaalilla 750 000 euroa korkeammat edellisvuoteen verrattuna.

Suomen Kustannusyhdistyksen tuoreen neljännesvuositilaston mukaan ladattavien äänikirjojen myynti on nyt arvoltaan jopa 1 190 000 euroa. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan jaksoon on 826 000 euroa eli kasvu vuodessa on ollut 227 prosenttia. Jos oletetaan, että muiden toimijoiden ostot eivät ole vähentyneet, on BookBeat edellä mainittujen lukujen pohjalta selvä kasvun veturi: 90 prosenttia markkinan kasvusta on sen luomaa. Äänikirjojen myynti on myös ohittanut selvästi e-kirjojen myynnin, kun tarkastellaan digitaalisten kirjojen markkinaa kokonaisuutena.

Äänikirjojen suosio on maailmanlaajuinen ilmiö

Äänikirjasovellus BookBeat lanseerattiin Suomessa kesällä 2016. Asiakasmäärät ja myynti kustantajille ovat alusta asti kasvaneet nopeassa tahdissa, mutta vuoden 2017 aikana äänikirjojen kuunteleminen on selvästi noussut isommin trendiksi. Maailmalla äänikirjojen kuuntelu on ollut voimakkaassa kasvussa jo pitkään, ja nyt sama globaali trendi näkyy myös Suomessa.

BookBeatin Business Development Manager Sari Forsström kertoo, että kulunut vuosi on ollut innostavaa aikaa äänikirjabisnekselle. ”Luvut ja asiakkailta tuleva palaute kertovat, että teemme oikeita asioita ja ihmiset löytävät meiltä jatkuvasti uusia kiinnostavia äänikirjoja kuunneltavaksi. On hienoa olla mukana synnyttämässä uutta markkinaa ja kirjojen kuluttamisen tapaa. Ihmiset ovat oppineet, miten rentouttavaa äänikirjojen kuunteleminen on, ja paikasta riippumaton tapa nauttia tarinoista leviää kuluttajien keskuudessa nopeasti”, Forsström jatkaa.

Kustannusalalle äänikirja tuo lisämyyntiä

Uutuudet myyvät äänikirjoina hyvin, mutta myyntiluvut ja kasvu eivät suinkaan selity pelkästään kiinnostavilla uutuuksilla. BookBeatiltakin löytyy laaja valikoima niin uutuuksia kuin aiemminkin ilmestyneitä kirjoja. Kustantajille tämä merkitsee ilahduttavaa lisämyyntiä usein jo muista valikoimista poistuneille kirjatuotteille.

”Monet sarjat ja kirjamaailmassa jo vuosia aiemmin esillä olleet ilmiöt löytyvät nyt ensimmäistä kertaa tai uudelleen, kun äänikirja lukemisen tapana yleistyy”, Forsström kertoo. Syksyn kirjatärpiksi hän nostaa Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan. ”Teos on mitä ajattomin ja ajankohtaisin. Ne, jotka kirjan ovat lukeneet, löytävät kuuntelemalla takuulla uuden ulottuvuuden. Ja jos se on syystä tai toisesta jäänyt lukematta, niin homma hoituu vaikka lenkkipolulla”, Forsström kannustaa. 

Katso Kustannusyhdistyksen tilasto

Lisätietoja:
Sari Forsström | BookBeat Suomi
sari.forsstrom@bookbeat.com | 0503387293

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

BookBeat
BookBeatBookBeat on e- ja äänikirjasovellus, jossa käyttäjä saa lukea ja kuunnella kirjoja rajattomasti älypuhelimellaan tai tabletillaan. BookBeat lanseerattiin Suomessa kesän 2016 aikana ja kuluneena vuonna äänikirjojen kuuntelu on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan. BookBeatin omistaa ruotsalainen Bonnier, joka on yksi Euroopan suurimmista kustantamoryhmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BookBeat

Jere oli vuoden 2017 kuunnelluin äänikirja – Norja ja Suomi kävivät tiukan kisan dekkarisarjan kärkipaikasta2.1.2018 09:00Tiedote

Suomalaiset kuuntelivat äänikirjoja yhteensä yli 2,5 miljoonaa tuntia vuonna 2017. Globaalisti nouseva trendi on selvästi otettu omaksi myös täällä. Äänikirjojen helppo käytettävyys älypuhelimella ja se, että kuuntelemisen voi helposti yhdistää muuhun samanaikaiseen tekemiseen, kuten autolla ajoon tai kokkaamiseen, nousi ilmiöksi ja kuuntelemisen kasvuvauhti vuoden aikana oli huima.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme