Basam Books

Lukijansa odotukset haastava Puhuttava runous debytoi Keskustakirjasto Oodissa

Jaa

Uusi teoskonsepti vastaa elämänsä murroskohdissa olevien lukijoiden kysyntään tarjoamalla runokirjoja, jossa runon särmä asetetaan lukijan odotuksia vasten. Kirjailijat esittäytyvät Basam Books Klubilla 17. toukokuuta.

Helsinkiläinen yleiskustantamo Basam Books esittelee uuden teossarjansa sekä sarjaan osallistuneita kirjailijoita Keskustakirjasto Oodissa.

Puhuttava runo on uusi, mielenkiintoinen konsepti, jossa elämän kriisessä syntyneet ja samalla taiteellisesti korkeatasoiset runot antavat lohtua niin kirjoina kuin erilaisten tapahtumien muodossa.

"Puhuttava runous voisi olla sellaista runoutta, jossa on joku erityinen särmä lukijan odotuksia vastaan tai vasten. Elikkä jotain sellaista runoa, joka jollain tavalla sanoittaa lukijoiden tuntemuksia tai tunteita – jotain sellaista, mitä he kokevat. Se voi olla ihan samaa runoa kuin muukin runous, mutta jollain tavalla on otettu huomioon se lukijan tarpeet ja odotukset. Tätä kautta voisi lähteä purkamaan sitä, miten puhuttava runo eroaa esteettisestä runosta. Esteettinen runo pyrkii olemaan hyvää runoutta ilman mitään rajoituksia: puhuttavassa runossa on särmä lukijaa vasten." - Tommi Parkko, toimittaja ja runoilija

Illan ohjelma:

18.00 Tuomas Alatalo (Olen uneni vallaton valtias, 2019)
18.30 Petri Merenlahti (Minä yksin voin tehdä sinusta ehjän taas, 2019)
19.00 Laura Palanne (Haamutiedostoja, 2019)
19.30 Marja Leena Viitana (Läikytän vähän teetä, 2019)

Tilaisuus järjestetään Keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa 3. kerroksessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Basam Books Klubin haastattelijana toimii Mili Kaikkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Johanna Salminen johanna@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen yleiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Kotimaisessa scifikirjallisuudessa näkyvät populaarikulttuurin kuvasto, seksi ja huumori23.7.2019 08:00:00 EESTTiedote

Kesän tuorein scifikirjallisuuden julkaisu tihkuu seksiä ja parodioi populaarikulttuurin kuvastosta tuttuja tarina-asetelmia. "Olin avaruustaistolaisten seksiorja! ja muita eroottisia spekulaatioita" (2019) koostaa yksiin kansiin Emmanuel Arsen 2000-luvun julkaistut eroottiset kertomukset. Huumorisävytteisissä novelleissa vieraillaan niin kaukaisilla planeetoilla kuin Sherlock Holmesin Lontoossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme