Suomen Lakimiesliitto

Lukiolaiset mittelevät jälleen paremmuudestaan Oikeusguru-kilpailussa 15.2.

Jaa

Oikeusguru-kilpailussa mitataan lukioikäisten oikeudellista ajattelua ja lakitiedon osaamista. Kilpailun kaksi parasta palkitaan oikeustieteen opiskelupaikoilla Itä-Suomen ja Lapin yliopistoissa.

Kilpailun finaalissa testataan kahdeksan alkukilpailun kautta valikoituneen lukiolaisen oikeudellista osaamista kirjallisessa ja suullisessa osiossa. Alkukilpailu järjestettiin marraskuun alussa sähköisesti yli 80 lukiossa ympäri SuomeaAlkukilpailuun osallistui yhteensä noin 300 lukiolaista. 

Vuoden 2020 Oikeusguru-kilpailun finaali siirrettiin koronavirustilanteen takia järjestettäväksi alkuperäisen joulukuun sijaan maanantaina 15. helmikuuta. Finaali toteutetaan kokonaan etäyhteyksin. Finalistit osallistuvat kilpailuun valvotusti omissa lukioissaan. 

Oikeusguru-kilpailun järjestävät Suomen Lakimiesliitto ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.   

– Kiinnitämme kilpailulla huomiota lakitiedon opetuksen tärkeyteen viimeistään lukiovaiheessa. On myös tärkeää, että oikeustieteellisen alan valitsevat nuoret todella tietävät, mitä he haluavat opiskelemaan, toteaa Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander.   

 Oikeustiede on antoisaa, mutta vaativaa. Ennakkokäsitystä alasta on vaikea luoda ilman mitään taustatietoa. Oikeusguru-kilpailu rohkaisee osaltaan perehtymään oikeudellisiin kysymyksiin. 

 

Oikeusguru-finalistit ovat:   

Johannes Heikkinen, Oulun Suomalaisen yhteiskoulun lukio  

Leo Järvelä, Oulunkylän yhteiskoulun lukio, Helsinki  

Otto Kanniainen, Jyväskylän normaalikoulun lukio  

Oona Löytökorpi, Ressun lukio, Helsinki  

Veera Nurmela, Kuopion klassillinen lukio  

Pinja Piilola, Sodankylän lukio  

Roope Rantala, Ulvilan lukio  

Kiisa Uusitalo, Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun lukio 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noona Hanni, Lakimiesliiton opiskelijakoordinaattori, 040 817 1829 

Janne Laukkanen, Lakimiesliiton viestintäjohtaja, 040 588 1925 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lakimiesliitto
Suomen Lakimiesliitto
Uudenmaankatu 4-6 B
00120 HELSINKI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lakimiesliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme