Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lukioon valmistavia opintoja maahanmuuttajille ja vieraskielisille opiskelijoille

Jaa

Vaasassa aloitetaan syksyllä uusi, vieraskielisille ja maahanmuuttajille suunnattu lukio-opintoihin valmistava koulutus. Opetusta annetaan ruotsin kielellä Vasa gymnasiumissa. Hakuaika on 24.7.2018 saakka.

Elokuun lopulla alkava lukio-opintoihin valmistava koulutus on suunnattu erityisesti ruotsinkielisellä Pohjanmaalla asuville maahanmuuttajille ja äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea, ruotsia tai saamea puhuville opiskelijoille.

Lukio-opintoihin valmentavaa opetusta järjestetään ensimmäistä kertaa ruotsin kielellä.

– Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on kielelliset taidot opiskella ruotsiksi sekä valmius hakea valitsemaansa lukioon tai muuhun koulutukseen, kertoo rehtori Anne Levonen Vasa gymnasiumista.

Myös jatko-opinnot yliopistoon tai ammattikorkeakouluun mahdollistuvat.

Vuoden kestävä koulutus Vaasassa

Vaasassa järjestettävä koulutus kestää vuoden ja opetuskielenä on ruotsi. Opinnot suoritetaan päiväopintoina ja lähiopetuksena Vasa Gymnasiumissa.

– Koulutus on ilmainen, mutta hakijalla tulee olla peruskoulun päättötodistus. Nuorilla hakijoilla on lisäksi oikeus opiskelijaetuihin, kuten opintotukeen ja asumistukeen, kertoo Levonen.

Lukioon valmistavilla opinnoilla vahvistetaan opiskelijoiden ruotsin, suomen ja englannin kielen taitoja sekä perehdytään lukiossa opetettaviin yhteiskunnallisiin ja matemaattisluonnontieteellisiin aineisiin.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan yksilöllinen opintosuunnitelma. Koulutuksessa voi myös korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Koulutukseen haetaan osoitteessa: http://opintopolku.fi. Hakuaika on 24.7.2018 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rehtori Anne Levonen
puh. 040 5666 301
anne.levonen@edu.vaasa.fi

Opintosihteeri Ann-Caroline Björkholm
puh. 040 3566 468
anca.bjorkholm@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Mönstringen av Feasta-artisterna är här igen – anmälningen har öppnats!13.2.2019 16:26:42Tiedote

Artister och band från Vasa och närområdet bjuds nu för andra gången in till Feasta-artistmönstringen för att presentera sin musik för mediernas representanter samt för festival- och evenemangsarrangörer. I mönstringarna deltar också gästande experter som delar med sig av sina erfarenheter och ger tips. Till mönstringarna är det gratis inträde och de är öppna för publiken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme