Kainuun ELY-keskus

LUKKI-tuntitarjotin tarjoaa maksutonta ympäristökasvatusta Kainuussa

Jaa

LUKKI-verkosto on koonnut ympäristökasvatuksen parissa toimivat toimijat yhteen, yhdistänyt voimansa ja tuottanut ihka ensimmäisen maksuttoman LUKKI-tuntitarjottimen Kainuun kouluille!

Ruohokanukka. Kuva: Kainuun ELY-keskus
Ruohokanukka. Kuva: Kainuun ELY-keskus

Tuntitarjottimen tavoitteena on tarjota opettajille tukea ympäristökasvatukseen. Ensimmäisen tuntitarjottimen kattoteemana toimii ulkona oppiminen, ja suurimpana kohderyhmänä ovat kaikki Kainuun peruskoulut.
”LUKKI-tuntitarjottimen kantava voima on, että tieto loksahtaa paikoilleen kohdatessaan tutun ja arkisen ympäristönsä”, kommentoi Kainuun ELY-keskuksen ympäristöasiantuntija Jenni Väisänen.

Oppitunnit ovat osallistavia ja otteeltaan tutkivia. Ne edistävät valtakunnallisen opetussuunnitelman tavoitteita ja niiden tavoitteena on ohjata oppilaita tuntemaan ja ymmärtämään sekä luontoa että rakennettua ympäristöä ilmiöineen sekä ohjata heitä ymmärtämään ihmisten tekemien valintojen vaikutuksia elämälle ja ympäristölle nyt ja tulevaisuudessa. Oppitunnit ovat kouluille maksuttomia. Jos haluat sisällyttää LUKKI-oppitunnin osaksi oman ryhmäsi ympäristökasvatusta, kannattaa kurkata lukuvuoden 2022–2023 tuntitarjotin nettisivuiltamme, joilta löytää ohjeet tuntien varaamiseen!

Mikä LUKKI?

LUKKI luonto- ja ympäristökasvatus Kainuu on verkosto, joka kokoaa järjestöt, asiantuntijat ja kasvatuksen yhteen ympäristöteeman ympärille. Verkosto tutustuttaa teeman parissa työskenteleviin kollegoihin ja vastaa osaltaan luonto- ja ympäristökasvatuksesta. LUKKI-verkoston yhteisenä tavoitteena on vahvistaa luontosuhdetta ja edistää ympäristötietoutta Kainuussa. Ryhmän taustavoimana toimii Kainuun ELY-keskus, joka haluaa välittää ympäristötietouden, luontosuhteen ja ympäristökasvatuksen ilosanomaa kaikille.

LUKKI-verkosto aloitti toimintansa vuonna 2018 ja on elänyt hiljaiseloa tähän päivän saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

LUKKI luonto- ja ympäristökasvatus Kainuu

ympäristöasiantuntija Jenni Väisänen
p. 029 5023 012, jenni.vaisanen@ely-keskus.fi

Kuvat

Ruohokanukka. Kuva: Kainuun ELY-keskus
Ruohokanukka. Kuva: Kainuun ELY-keskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme