Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Lukulumo on monikielinen kuvakirjapalvelu varhaiskasvatukseen

Jaa

Espoon kirjastoissa voi kuunnella ja katsella satuja ja helppolukuisia tarinoita Lukulumo-sovelluksella. Valikoimissa on eskari- ja alakouluikäisille sopivia kirjoja: esimerkiksi Lukupalat-sarja, Onni-poika- ja Mikko Mallikas -kirjoja sekä tietokirjoja luonnosta. Tekstiä voi seurata suomeksi tai ruotsiksi, sekä kuunnella tarinaa samaan aikaan näiden lisäksi myös useilla muilla kielillä - vaikkapa viroksi, venäjäksi, albaniaksi, arabiaksi tai somaliksi.

Lukulumo on tällä hetkellä käytettävissä kaikissa Espoon kirjastoissa ja myös lähes kaikissa Vantaan kirjastoissa. Lukulumo-sovellus löytyy lainattavalta Hublet-tableteilta, jonka voit lainata omalla kirjastokortilla tai pyytää apua kirjaston henkilökunnalta. Lukulumoa voi käyttää ainoastaan kirjaston tiloissa.

Mikä on Lukulumo? 

Lukulumosta löydät yli 520 suomenkielistä kirjaa, joista monia voit kuunnella yli 50 eri kielellä. 

Lapsen kielellisen kehityksen tukeminen on yksi varhaiskasvatuksen tärkeimpiä tehtäviä. Lukulumon alati kasvava kirjavalikoima antaa tähän tehtävään hyvät edellytykset. 

Lukulumon avulla monikieliset lapset voivat kehittää taitojaan niin suomen kielessä kuin omassa äidinkielessään (tai äidinkielissään). Tällöin myös lapsen kulttuurinen identiteetti vahvistuu, aivan varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tavoitteiden mukaisesti. 

Lukulumon kirjat on valittu niiden kirjallisen ja taiteellisen arvon takia, varhaiskasvatussuunnitelman perusteita silmällä pitäen, tiettyä ikäryhmää ajatellen tai käyttäjiltä tulleiden toiveiden perusteella. Erilaiset teemat ja kysymyksenasettelut innostavat ja herättävät lukuinnon – niin lapsissa kuin aikuisissakin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Ylönen
Johtava kirjastopedagogi
Espoon kaupunginkirjasto
Puh. 043 826 8386
timo.ylonen@espoo.fi
(Lomalla 22.12. - 29.12. ja 1.1. – 9.1.)

Sini Katves
Kirjastopedagogi
Puh. 040 508 4452
sini.katves@espoo.fi
(Paikalla joululoman jälkeen 4.1. alkaen)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Färdplan för klimatarbetet i Kera visar hur man kan utveckla klimatneutrala stadsdelar25.1.2022 14:33:55 EET | Tiedote

Kera är ett av de största projekten för utveckling av ett område i Esbo och huvudstadsregionen. I Kera testas och utvecklas lösningar som stöder en klimatneutral cirkulär ekonomi. För den nya stadsdelen har det utarbetats en färdplan för klimatneutralitet. Färdplanen berättar hurdana klimatlösningar det behövs när det gamla industriområdet omvandlas till ett stadscentrum för 14 000 invånare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme