Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lukuvuosi kouluissa päättyy 1. kesäkuuta − Läsåret avslutas den 1 juni

Jaa

Koulut viettävät kevätjuhliaan pääsääntöisesti lauantaina 1. kesäkuuta. Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 1 874 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta valmistuu toukokuun aikana noin 2 000 opiskelijaa.

Helsingin aikuislukion uudet ylioppilaat viettävät valmistumisjuhliaan jo perjantaina 31. toukokuuta. Myös Stadin ammatti- ja aikuisopistossa valmistumisjuhlat ovat pääsääntöisesti perjantaina.

Helsingin kaupungin lukiot julkaisevat uusien ylioppilaiden nimet internetsivuillaan. Tiedot julkaistaan niistä ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

Kaupungin lukioiden ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston lisäksi Helsingissä toimii myös useita yksityisiä lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia.

Perjantai 31. toukokuuta on tärkeä päivä pienille, koska tällöin päättyy esiopetus: 6 500 eskarin esiopetusvuosi päättyy ja opinpolku jatkuu elokuussa koulussa. Kesälomien aikana leikkipuistoissa on monipuolista maksutonta toimintaa sekä pienille että koululaisille.

Lukuvuonna 2018−2019 Helsingin työväenopiston kursseille ja luennoille osallistui yli 70 000 kurssilaista. Kursseja ja luentoja toteutui lähes 4 750. Helsingin työväenopiston ja Helsingfors arbiksen syyslukukauden opetustarjonta julkaistaan ilmonet.fi palvelussa maanantaina 10. kesäkuuta.

Uusi lukuvuosi alkaa elokuussa

Kesän jälkeen koulutyö alkaa kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 8. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa koulutyö alkaa tiistaina 13. elokuuta.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa uusien opiskelijoiden opinnot alkavat keskiviikkona 7. elokuuta. Jatkavien opiskelijoiden lukuvuosi alkaa torstaina 1. elokuuta.

Helsingin aikuislukion syyslukukausi alkaa tiistaina 27. elokuuta.

Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2019−2020

Lukiot Helsingissä

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Läsåret avslutas den 1 juni

Skolorna firar i regel sina våravslutningar lördag den 1 juni. I stadens egna gymnasier utexamineras i vår sammanlagt 1 874 studenter.

Studenterna vid Helsingin aikuislukio firar sin examen redan fredag 31 maj.

Vid yrkesinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto utexamineras i maj sammanlagt ca 2 000 studerande.

Helsingfors stads gymnasier har publicerat namnen på de nya studenterna på skolans webbplats, men bara om vederbörande har gett tillstånd att publicera namnet. Utöver stadens läroanstalter verkar flera privata läroanstalter i Helsingfors.

Fredagen den 31 maj är en viktig dag även för de mindre när 6 500 barn avslutar förskolan.

Nytt läsår inleds i augusti

Efter sommarlovet inleds skolarbetet i stadens finska grundskolor och gymnasier den 8 augusti och i stadens svenska grundskolor och gymnasier den 13 augusti.

De nya studerandena vid Stadin ammatti- ja aikuisopisto börjar 7 augusti och de som fortsätter studierna startar 1 augusti.

Höstterminen vid Tölö gymnasiums vuxenstudielinje och i Helsingin aikuislukio  börjar den 27 augusti.

Arbetstiderna och loven under läsåret 2019–2020 


Lisätietoja antavat:

Mervi Willman, suomenkielisen lukiokoulutuksen päällikkö, mervi.willman@hel.fi, puh. 09 310 86342

Moa Thors, ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö, moa.thors@hel.fi, puh. 09 310 70077

Maria Sarkkinen, ammatillisen koulutuksen päällikkö, maria.sarkkinen@hel.fi, puh. 09 310 23149

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäasiantuntija Raili Tanhuanpää, puh. 09 310 86239, raili.tanhuanpaa@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu 22.10.18.10.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 22.10.2019 klo 16. Kokouksen esityslistaan voi tutustua kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on mm. seuraavat asiat: Toisen asteen maksuttomuuden kokeilun väliraportti Lautakunta saa tiedoksi väliraportin toisen asteen maksuttomuuden kokeilusta. Kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2018 esittää kaupunginvaltuustolle, että Helsingin kaupunki lähtee edistämään toisen asteen maksuttomia oppimateriaaleja ja työvälineitä. Kaupunginvaltuusto päätti kohdentaa 2 miljoonaa euroa kokeiluun. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kohdentaa määrärahan lukuvuonna 2019 aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille lainattavaan oppimateriaaliin, HSL:n Helsingin sisäiseen matkakorttiin ja kulttuurikäynteihin. Kokeilun piiriin kuuluvat ensimmäisen vuoden opiskelijat kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Avustusperusteet perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustuks

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme