HOK-Elanto

Luomumyynti kasvanut pääkaupunkiseudun S-marketeissa – suurin nousu Lauttasaaressa, Myyrmannissa ja Jakomäessä

Jaa

Pääkaupunkiseudulla toimiva HOK-Elanto on Suomen suurin luomukauppias, joka myy noin 20 prosenttia vähittäiskaupoissa myydyistä luomutuotteista Suomessa. Luomumyynti on suurinta S-marketeissa, joissa jo vakiintuneiden luomusuosikkien kuten banaanien lisäksi nousussa on uusia luomutuotteita. Esimerkiksi välipalatuotteissa, kuten tuorepuuroissa ja rahkoissa luomu valikoituu yhä useammin ostoskoriin.

Lager-olut, fenkoli, keräkaali ja mustikkamehu. Muun muassa näissä tuotteissa pääkaupunkiseudun S-marketeissa asioineet valitsivat entistä useammin luomuvaihtoehdon. Vuoden 2018 aikana suurimpia nousijoita luomutuotteissa olivat tuorepuurot ja rahkat, joiden myynti kolminkertaistui verrattuna edellisvuoteen.

-       On hienoa, että jo vakiintuneiden luomusuosikkien lisäksi asiakkaat löytävät luomun myös uusissa tuoteryhmissä, kuten nyt on nähty välipalatuotteissa. Autamme myös osaltamme asiakasta löytämään luomutuotteet selkeällä esillepanolla sekä merkitsemällä ne entistä selvemmin, kertoo marketpäällikkö Mika Koskinen Lauttasaaren S-marketista.

Luomutuotteiden myynti on kasvanut HOK-Elannon S-marketeissa vuosi vuodelta. Syksyllä 2018 toteutetun luomukampanjan aikana luomumyynti kasvoi yli 10 prosenttia. Kampanjointia päätettiinkin jatkaa tänä keväänä. Jo keskikokoisesta S-marketista löytyy luomutuotteita noin 500 kappaletta ja suuremmista myymälöistä selvästi enemmän, jopa 900 tuotetta.

TOP 5 myydyintä luomutuotetta HOK-Elannon S-marketeissa ovat:

-       banaani

-       maito

-       kananmunat

-       appelsiinimehu

-       kaurajuoma

Luomu on erityisen suosittua kantakaupungin S-marketeissa, kuten Ympyrätalo, Kasarmitori, Bulevardi, Hakaniemi, Vallila, Vaasanhalli ja Arabia. Näissä myymälöissä luomun osuus myynnistä nousee jopa 7 prosenttiin. Suurimpia muutoksia luomun myynnissä esimerkiksi S-marketin luomuun keskittyneiden mainoskampanjoiden aikana on nähty kantakaupungin ulkopuolella, esimerkiksi Myyrmannissa ja Jakomäessä. Luomumyynnin taso on kampanjoinnin jälkeenkin jäänyt aiempaa korkeammalle tasolle. Vuonna 2018 luomumyynti kasvoi eniten S-market Lauttasaaressa.

-       Luomumyynti kasvoi meillä 30 prosenttia edellisvuodesta, mikä on aika hurja määrä. Tähän toki vaikutti huomattavasti asiakasmäärämme yleinen kasvu metron myötä. Myisimme enemmänkin luomua, jos vain saatavuus olisi tasaisempaa. Erityisesti hedelmissä ja vihanneksissa satokaudet eri puolilla maailmaa vaikuttavat luomutuotteiden saatavuuteen eri vuodenaikoina, marketpäällikkö Mika Koskinen kuvailee ja jatkaa:

-       Lauttasaaressa luomu koetaan selvästi tärkeäksi. Saamme erityisesti nuorilta ja lapsiperheiltä positiivista palautetta luomun esille nostamisesta. Monet sanovat kampanjointimme aikana huomanneensa, ettei luomutuotteiden hintaero muihin välttämättä ole sellainen, kuin he olivat ajatelleet.

Yhteyshenkilöt

Ari Rantanen, ryhmäpäällikkö, HOK-Elanto Liiketoiminta,010 76 60624
Mika Koskinen, marketpäällikkö, S-market Lauttasaari, 010 76 62211

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Kaupintie 14, PL 53
00441 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

HOK-Elanto, Stadin oma lafka, on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 620 000 asiakasomistajataloutta. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 2 miljardia euroa, ja yritys työllistää noin 6 000 henkilöä.

Toimintaa ohjaavia perusarvoja ovat asiakasomistajan etu, osaava henkilökunta, kyky muuttua, vastuullisuus ja tuloksellisuus.

HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Toimialueemme kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikennemyymälöitä ja muita toimipaikkoja alueellamme on yli 320. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elannon alkuvuosi 2019: Monipuolisia investointeja uusiin palveluihin16.8.2019 12:06:41 EESTTiedote

HOK-Elanto investoi palveluverkostonsa kehittämiseen alkuvuonna 21,4 miljoonaa euroa. Alepa-ketju laajeni neljällä uudella myymälällä. Tapiolan ja Itäkeskuksen Food Market Herkut kokivat muodonmuutoksen kevään aikana. S-market Vallilassa uudistettiin täysin. Prisma Järvenpää remontoitiin. Uudet ravintolat Amarillo ja Sing & Pore avattiin Helsingin keskustaan. Pienempiä remontteja eri toimipaikoissa tehtiin kolmisenkymmentä.

Kaupunkipyöräilyä edistävä kesäkampanja huipentuu Taiteiden yönä – Hashtagille #AlepaFillART kerätään pyöräillen luotuja taideteoksia27.6.2019 13:21:15 EESTTiedote

Lenkki piirtyy karttasovellukseen kilometri kilometriltä ja pyöräilijästä tulee teoksensa myötä taiteilija. Fillart-kampanja kokoaa sivustolleen pyöräillen luotuja teoksia. Pyöräileville taiteilijoille on luvassa palautetta, sillä Vuoden Graafikko 2013 ja aktiivinen kaupunkipyöräilijä Kasper Strömman kuratoi tunnuksella #AlepaFillART ladattuja kuvia viikoittain läpi kesän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme