Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Luonnon päivä tarjoaa ohjelmaa metsätreenistä ja lyhtypiknikkiin

Jaa

Suomen Luonnon päivää vietetään Helsingin edustan saarissa lauantaina 26.8.2017. Pihlajasaaressa on päivän aikana tarjolla metsätreeniä ja lapsiperheille suunnattua toimintaa. Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja Lonnassa nautitaan lyhtypiknikistä elokuun illassa, ja kuullaan kuorojen upeita esityksiä suomalaisen luonnon kunniaksi.

Pihlajasaari, kuva: Liikuntapalvelut
Pihlajasaari, kuva: Liikuntapalvelut

Pihlajasaaressa on ohjattua ja itsenäistä toimintaa Luonnon päivänä klo 14.30–17.00. Aikuisille on tarjolla ohjattu 30 min. metsätreeni klo 14.30 ja 15.30 alkaen. Metsätreenille lähdetään laiturin kupeessa olevan keltaisen talon luota.

Lapsiperheille ja lapsenmielisille on tarjolla pihapelivälineitä. Lisäksi kannattaa tutustua Pihlajasaaren luontopolkuun, jonka esitteitä on saatavilla.

Nyt on myös mahdollisuus ainutkertaiseen vesibussimatkaan! Luonnon päivää voi jatkaa Pihlajasaaresta Vallisaareen, jossa Metsähallitus järjestää ohjelmaa klo 18 alkaen. Vesibussi Vallisaareen lähtee Pihlajasaaresta klo 17.

Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja Lonnassa nautitaan Suomen Luonnon päivänä elokuun illasta ja tunnelmoidaan valojen loisteessa. Tapahtuma antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea päiväretkikohteena tuttu Vallisaari illan hämyssä ja valojen loisteessa.
Valojen Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna kutsuvat sinut lyhtypiknikille luonnon helmaan, kuulemaan kuorojen upeita esityksiä suomalaisen luonnon kunniaksi ja tutustumaan saaren saloihin otsalamppujen valossa. Ilta huipentuu, kun hohtavat kuut kohoavat Vallisaaren, Suomelinnan ja Lonnan ylle valaisemaan maisemaa. Tapahtuma jatkuu illan pimennyttyä Suomenlinnan puolella. Tule kokemaan valojen saarten taika! Mukaan oma otsalamppu, led-lyhty ja halutessasi piknikeväät.

Ostamalla vesibussiliput Merisatamasta Pihlajasaareen ja Vallisaareen, saat liput tarjoushintaan! Aikuiset pääsevät Pihlajasaaren lastenlipun hinnalla ja lapset ilmaiseksi.
Vallisaaresta Kauppatorille on lisälähtöjä la 26.8. klo 20.50 ja 21.50.
Tapahtumiin vapaa pääsy.

Lisätietoa Pihlajasaaren tapahtumasta: Saija Suominen, Saija.suominen@hel.fi
Vesibussiliikenteestä: www.jt-line.fi
Vallisaaren tapahtumasta: www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia/1244

Tapahtumia toteuttamassa Helsingin kaupunki, Metsähallituksen ja Humakin Lights On! -hanke, Suomenlinnan hoitokunta, Lonna ja paikalliset toimijat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saija Suominen
Liikunta-aktivaattori
Liikunnan edistämisen yksikkö / kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki / Suomen Olympiakomitea ry.
(09) 310 87968, 040 7041014
saija.suominen@hel.fi

Kuvat

Pihlajasaari, kuva: Liikuntapalvelut
Pihlajasaari, kuva: Liikuntapalvelut
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen. Liikuntapalvelukokonaisuus vastaa liikunnasta, liikuntapolitiikasta, liikunnan järjestämisestä ja liikuntapaikoista sekä leirintäalueesta. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme