Pirkanmaan ELY-keskus

Luonnonhoitajia etsitään Pirkanmaalla – paikkoja on vielä vapaana

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus etsii luonnonhoitajia ja eläimiä laiduntajiksi perinnemaisemiin. Hoitotyöt alkavat touko-elokuussa palkkiota vastaan. Paikkoja on vielä hyvin vapaana eri puolilla Pirkanmaata.

Myös eläimiä tarvitaan laidunnustöihin. Kuva: Tiina Schultz
Myös eläimiä tarvitaan laidunnustöihin. Kuva: Tiina Schultz

Tänä keväänä Pirkanmaalla on käynnistymässä laaja perinnemaisemien hoitoprojekti, joka jatkuu myös ensi vuonna. Tarkoitus on turvata luonnon monimuotoisuutta ja säilyttää uhanalaista lajistoa.

- Etsimme erityisesti yrityksiä ja yhdistyksiä hoito- ja kunnostustöihin. Kohteissa on esimerkiksi niittyjä, ketoja, hakoja, ranta- ja metsälaitumia. Työstä saa palkkion, kertoo projektisuunnittelija Suvi Järvenpää Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Myös eläimiä tarvitaan

Hoitotyöt alkavat toukokuussa. Työntekijöitä tarvitaan käsin ja koneellisesti tehtäviin niittoihin tälle ja tuleville kesille. Myös eläimiä etsitään laiduntajiksi.

Eläimet voivat olla esimerkiksi lampaita, lehmiä, hevosia tai alpakoita. Myös liikuteltavat lammaskatraat paimenkoirineen sopivat pienemmille kohteille.

Kunnostustyö alkavat pääasiassa elokuussa. Niissä tarvitaan tekijöitä esimerkiksi raivauksiin ja puiden kaatamiseen, niittoihin sekä niitto-, raivaus ja hakkuujätteen keräämiseen ja kuljettamiseen.

- Ihmiset ovat olleet ilahduttavan kiinnostuneita hoitotöistä, mutta edelleen kaivataan tekijöitä Pirkanmaalle. Minulle voi vinkata myös perinnemaisemista, jotka kaipaisivat hoitoa, Järvenpää sanoo.

Lisää tietosi Laidunpankkiin

Voit tarjota työpanostasi ja eläimiä hoitotöihin ilmoittautumalla suoraan Laidunpankkiin (www.laidunpankki.fi).

- Voit myös ottaa yhteyttä suoraan minuun puhelimitse tai sähköpostilla, Järvenpää neuvoo.

Hoitotyöt ja perinnemaisemien kunnostus ovat osa ympäristöministeriön käynnistämää Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa Pirkanmaan ELY-keskus on mukana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektisuunnittelija Suvi Järvenpää, p. 0295 036 379

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Myös eläimiä tarvitaan laidunnustöihin. Kuva: Tiina Schultz
Myös eläimiä tarvitaan laidunnustöihin. Kuva: Tiina Schultz
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Iso-Längelmävedellä ja Iso-Tarjannevedellä vedenkorkeudet lähes huipussaan - säännöstellyistä järvistä Näsijärven, Pyhäjärven ja Vanajaveden vedenpinnat nousevat vielä kesäkuussa29.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan suurilla luonnontilaisilla järvillä vedenkorkeudet ovat jo lähes huipussaan ja lähtevät viimeistään toukokuun puolessa välissä laskuun. Pienemmillä järvillä huippu on pääasiassa ohitettu ja vedenpinnat ovat jo siirtyneet kesäiseen laskusuuntaansa. Säännöstellyissä järvissä vedenkorkeuden nousu jatkuu toukokuun ajan. Kauvatsanreitillä vettä juoksutetaan poikkeusluvan turvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme