Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Luonto tekee hyvää – Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2018 on ilmestynyt

Jaa

Pääkaupunkiseudun luontokohteisiin järjestetään tänä vuonna 134 retkeä. Tiedot niistä on koottu Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2018 -esitteeseen. Retket alkavat muuttolintujen tarkkailusta huhtikuussa ja päättyvät loka-marraskuussa, jolloin patikoidaan Nuuksiossa ja ihmetellään taimenten kutua Longinojalla. Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat järjestäneet kuntalaisille ilmaisia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan.

Pääkaupunkiseudun luonto on uskomattoman monipuolinen ja yllättävä. Seudulta löytyy upeita kulttuuri- ja luonnonmaisemia. Näissä ympäristöissä on rikas lajisto, ja maisemiin liittyy kiinnostavia tarinoita.

Luonnossa liikkuminen tekee hyvää mielelle ja ruumiille. Retkillä voi myös tutustua muihin luonnosta kiinnostuneisiin ihmisiin. Yhdessä koetuista retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkillä hyödynnettäväksi. Pääkaupunkiseudulle muuttaneita retket ja puistokävelyt auttavat kotiutumaan uuteen asuinpaikkaan. 

Esteetöntä luontoretkeilyä ja mobiiliopastusta

Helsingin Vanhankaupunginlahdelle on valmistunut esteetön reitti Pornaistenniemeltä Lammassaareen. Lintutornin viereen rakennetaan parhaillaan esteetöntä lintujenkatselulavaa. Luontopolun avajaisia vietetään 31.5.

Helsingin luontokohteisiin pääsee tutustumaan myös mobiilisti sivustolta https://citynature.eu/fi/helsinki/. Sivustolta löytyy myös ihastuttava luontovideo. Espoossa pääsee nyt luontoretkille myös metrolla, esimerkiksi Laajalahden lintukosteikolle. Vantaalla jatketaan lähimetsien teemavuotta www.vantaa.fi/lähimetsävuosi. Tänä vuonna huomiota kiinnitetään Vantaan soihin.Luontoretkikalenterista löytyy myös tietoa vieraslajitalkoista.

Kalenterit jaossa asiakaspalvelupisteissä, huhtikuussa myös kirjastoissa

23 000 painotuoretta Luontoretkikalenteria on nyt jaossa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan asiakaspalvelupisteissä, luontotaloissa ja Virka-infossa (Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13) ja pdf-muodossa internetissä. Kirjastoihin kalenterit ehtivät huhtikuun alkuun mennessä.

Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus ja yksi retkistä on englanninkielinen. Retket ovat maksuttomia, lauttamatkoista peritään maksu. Joillekin erikoisretkille on ennakkoilmoittautuminen, muuten retkille on vapaa pääsy. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Osa retkistä on myös esteettömiä. Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo: Virpi Mäenpää, p. 09 816 54400

Helsinki: luontoretket Margit Jensen, p. 0400 903 156, puistokävelyt Elina Nummi, p. 050 388 1410

Kauniainen: Anna-Lena Granlund-Blomfelt, p. 050 323 6259

Vantaa: Sinikka Rantalainen, p. 050 318 0938

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme