Lasten Keskus

Luontoleikkikirja avaa ympäristön kaikenikäisille liikkujille ja tutkijoille

Jaa

Nyt lähdetään leikkimään luontoon! Luontoleikkikirjan kanssa ympäristö avautuu uudella tavalla kaikenikäisille luontoliikkujille, -taiteilijoille ja -tutkijoille.

Luontoleikkikirjan kannen kuva Satu-Maria Ruotsalainen ja kannen suunnittelu Iiris Kallunki.
Luontoleikkikirjan kannen kuva Satu-Maria Ruotsalainen ja kannen suunnittelu Iiris Kallunki.

Metsä on monipuolinen leikkipaikka, jossa on luonnostaan paljon kivaa tekemistä, tutkimista ja leikkimateriaaleja. Metsään ei tarvitse ottaa mukaan erilaisia välineitä tai materiaaleja. Kaikki, mitä luontoleikkiin tarvitaan, löytyy luonnosta. Riittää, että antaa mielikuvitukselle tilaa.

Satu-Maria Ruotsalainen on koonnut taskuun mahtuvan, monipuolisen Luontoleikkikirjan (Lasten Keskus 2021), josta löytyy monipuolisia leikki- ja puuhavinkkejä kaikenikäisille luonnosta innostuneille ja luonnossa liikkuville. Kirja rohkaisee vähemmänkin luonnossa liikkuvia menemään metsään. Vain tämä pieni kirja taskuun ja ympäristö avautuu uudella tavalla.

Kirjan kuvitettujen ja selkeästi ohjeistettujen leikkivinkkien avulla lapsen on helppo havainnoida ympäristöään ja tutkailla näkemäänsä ja kokemaansa. Aikuinen saa kirjasta uusia ideoita metsäretkiin perheen tai isomman lapsiryhmän kanssa. Ruotsalaisen kokoamat luontoleikit sopivatkin lapsiperheille, kerhonohjaajille, kasvatuksen ammattilaisille sekä kaikille, jotka rakastavat luonnossa liikkumista. Leikeissä esimerkiksi valloitetaan kiviä, maastoudutaan, tehdään käpypolkuja ja piirretään tunnetiloja.

Ruotsalainen muistuttaa, että sormet kannattaa laittaa sammaleeseen, on lähiluonto sitten kaupunkimetsää tai maalaismaisemaa. Luonto tekee hyvää kaikille.

”Kirjan sisältö edistää ja kehittää lasten ja perheiden luontosuhdetta sekä ulkoilua 'leikkilasit' silmillä eri vuoden aikoina.”

 

Satu-Maria Ruotsalainen on liikunnan- ja mindfulness-ohjaaja, joka toimii lasten liikunnan kouluttajana ja koulutusmateriaalien suunnittelijana. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia, muun muassa Hyppää hippaa (Lasten Keskus 2020), ja on mukana käsikirjoittamassa Pikku Kakkosen Liiku leikiten! -sarjaa.

 

Satu-Maria Ruotsalainen: Luontoleikkikirja
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-349-2
108 s. | Kl 79.84

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Luontoleikkikirjan kannen kuva Satu-Maria Ruotsalainen ja kannen suunnittelu Iiris Kallunki.
Luontoleikkikirjan kannen kuva Satu-Maria Ruotsalainen ja kannen suunnittelu Iiris Kallunki.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme