Luottokunta

LUOTTOKUNTA JA NETS YHDISTÄVÄT VOIMANSA

Jaa

Nets ostaa Luottokunnan koko osakekannan

Suomen johtava korttimaksamisen palveluyritys Luottokunta Oy sekä Nets, joka on Pohjois-Euroopan johtavia maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoajia, yhdistävät voimansa. Netsillä on toimintaa 12 maassa. Sopimuksen mukaan Nets ostaa Luottokunnan koko osakekannan sen omistajalta, Suomen Luotto-osuuskunnalta, 170 miljoonan euron kauppahintaan. Nets erottui parhaaksi kumppaniksi useiden kiinnostuneiden yritysten joukosta. Kauppa edellyttää vielä viranomaisten ja Netsin yhtiökokouksen hyväksyntää.

Omistusjärjestelyn tarkoituksena on yhteisvoimin tarttua Euroopan muuttuvien maksumarkkinoiden avaamiin mahdollisuuksiin. Yhdistyvästä konsernista tulee alallaan Pohjois-Euroopan johtava. Tämä tarjoaa Luottokunnan asiakkaille tulevaisuudessakin parhaan mahdollisen valikoiman innovatiivisia, tehokkaita ja kilpailukykyisiä palveluja. Luottokunta on alansa ykkönen Suomessa ja Nets on Pohjoismaiden suurin toimija.

Nets tarjoaa Luottokunnan asiakkaille entistä laajemmat palvelut, joihin kuuluu myös sähköisen asioinnin turvapalveluja ja tiedonhallintapalveluja, sekä välittömän pääsyn pohjoiseurooppalaiseen palveluverkostoon. Korttitapahtumien määrä, joka on Euroopan toiseksi suurin, tuo syntyvälle kokonaisuudelle huomattavia palvelutehokkuutta ja kilpailukykyä parantavia mittakaavaetuja. Sekä Luottokunnan että Netsin edistyneet palvelut ja innovaatiot tuovat parhaat ratkaisut molempien yritysten asiakkaille. Luottokunta tuo mukanaan pitkän ja menestyksellisen kokemuksensa kauppiaiden, pankkien ja yritysasiakkaiden palvelemisessa edistyksellisillä teknologiaratkaisuilla. Suomi on myös luonnollinen laajentumisväylä lähialueille.

Yhdistyvän konsernin pro forma -liikevaihto vuoden 2011 luvuin oli yhteensä lähes 850 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 700 henkilöä. Korttimaksutapahtumien yhteismäärä oli 4,9 miljardia kappaletta, joista Netsin osuus oli 3,3 miljardia ja Luottokunnan 1,6 miljardia.

Netsin toimitusjohtaja Mette Kamsvåg sanoo: "Tällä yrityskaupalla Nets saa ratkaisevan tärkeää asiantuntemusta, joka vahvistaa asemaamme Suomen lisäksi myös Euroopan markkinoilla. Yritysosto tekee meistä entistä vahvemman kumppanin pohjoismaisille asiakkaillemme tukiessamme heidän liiketoimintaansa kansallisesti ja kansainvälisesti. Tämä vahvuus auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme tehokkaasti niiden laajentuessa uusille markkinoille. Netsin tavoite on lähivuosina tulla yhdeksi alamme johtavista yrityksistä Euroopassa. Luotamme siihen, että johtava asemamme Pohjoismaissa ja laaja palveluvalikoimamme luo Luottokunnan asiakkaille huomattavaa lisäarvoa."

Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen kommentoi: "Saavutimme ratkaisun, jota olemme tavoitelleet siitä lähtien, kun korttimaksamisen markkinat alkoivat kansainvälistyä. Kansallisten ratkaisujen aika on päättynyt. Haluamme tarjota sekä Suomessa toimiville että kansainvälisesti kasvaville asiakkaillemme heidän tarvitsemiaan palveluja ja asiantuntemusta sekä entistä suurempaa tehokkuutta kasvavien volyymien, ja parhaiden teknologioiden avulla. Tämän kaiken saamme tällä vahvalla strategisella ratkaisulla."

Lisätietoja antavat:

Luottokunta
Heikki Kapanen, toimitusjohtaja
puh. 09 69 641,
heikki.kapanen@luottokunta.fi

Nets

Stein-Arne Tjore, lehdistöpäällikkö
puh. +47 22 89 89 22,
stein.arne.tjore@nets.eu

Nets
Nets on Pohjois-Euroopan johtavia maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen yrityksiä, ja sillä on alallaan Euroopan laajimpia ja innovatiivisimpia tuotevalikoimia. Konsernin tavoite on tulla yhä vahvemmaksi kumppaniksi asiakkailleen tukemalla heidän liiketoimintaansa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Nets haluaa tehdä sekä taloudellisten että tietovarantojen käsittelystä helpompaa ja turvallisempaa. Konserni työllistää yli 2 200 henkilöä. Kotipaikka on Kööpenhamina, minkä lisäksi Netsillä on osaamis- ja kaupalliset keskukset Oslossa, Tukholmassa, Helsingissä ja Tallinnassa. www.nets.eu  

Luottokunta
Luottokunta on Suomen johtava korttimaksamisen palveluyhtiö, joka kehittää ja tarjoaa tehokkaita korttimaksamisen ratkaisuja pankeille, kaupoille ja yrityksille. Vuonna 2011 Luottokunnan VISA- ja MasterCard-korteilla maksettiin yhteensä noin 36 miljardin euron ostot. Luottokunnalla on 500 työntekijää. www.luottokunta.fi

Tietoja julkaisijasta

Luottokunta
Luottokunta
Teollisuuskatu 21
00510 HELSINKI

09 69 641http://www.luottokunta.fi
http://www.nets.eu/fi-fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.