Gramex ry

Luovien alojen hallitusohjelmatavoitteet tänään sivistysvaliokunnalle

Jaa

Huom: tilaisuuden paikkana Arkadiasali

Kotimaisten luovien alojen yhteistyöelin Luovan työn tekijät ja yrittäjät LYHTY luovuttaa tänään tiistaina 11.9. klo 12.00 ensi vaalikauden hallitusohjelmatavoitteensa eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenille.

Luovutus tapahtuu sivistysvaliokunnan väliaikaisesti käyttämässä kokoushuoneessa eli Arkadia-salissa (4 krs) eduskunnassa ennen valiokunnan kokouksen alkua.

Tilaisuus kestää noin 10 minuuttia. Lyhdyn edustajina paikalla puheenjohtaja Pekka Sipilä,  edunvalvontajohtaja Lauri Kaira, Lyhdyn valtuuskunnan puheenjohtaja Anna-Liisa Haavikko ja Kopioston toimitusjohtaja Valtteri Niiranen.

Eduskuntaan akreditoituneet median edustajat ovat tervetulleita paikalle seuraamaan luovutusta.

Tilaisuuden jälkeen valokuvat saatavissa osoitteessa: 

https://mattimatikainen.photoshelter.com/gallery/Lyhty/G0000CP7UvE4Fz8A

Tervetuloa!

Tietoja julkaisijasta

Gramex ry
Gramex ry
Pieni Roobertinkatu 16 A
00120 HELSINKI

(09) 4282 7488http://www.gramex.fi

Luovan työn tekijät ja yrittäjät – Lyhty on kotimainen yhteistyöverkosto, jonka tehtävänä on edistää luovan alan toimintaedellytyksiä mm. vaikuttamalla lainsäädäntöön sekä toimimalla luovan alan keskustelufoorumina ja tiedon jakajana. Lyhdyssä ovat mukana seuraavat luovan alan järjestöt:


• Audiovisual Producers Finland – APFI ry
• Forum Artis – valtakunnallisten taiteilijajärjestöjen yhteistyöjärjestö
• Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys Gramex ry
• Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto ry
• Kopiosto ry
• Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
• Suomen elokuvatoimistojen liitto ry
• Suomen Musiikkikustantajat ry
• Suomen Muusikkojen Liitto ry
• Suomen Säveltäjät ry
• Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
• Suomen Musiikintekijät ry
• Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry – TTVK
• Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex ry

Gramex jakoi ennätykselliset 22 miljoonaa euroa korvauksia27.2.2019 13:02:05 EETUutinen

Gramex jakoi viime vuonna korvauksia ennätykselliset 22 miljoonaa euroa. Tästä 10,3 miljoonaa meni taiteilijoille ja 11,7 miljoonaa tuottajille. Summa oli ennätyksellisen suuri osin siksi, että Gramex pääsi nyt ensimmäisen kerran jakamaan saman vuoden aikana kerättyjä korvauksia. Mittava tilitysjärjestelmän uudistus mahdollisti sen, että joulukuun tilityksessä voitiin jakaa noin 6,2 miljoonan verran alkuvuonna 2018 kerättyjä korvauksia. 13,9 miljoonaa euroa oli kerätty vuonna 2017 ja loput vuosina 2013-2016. Suurimmat kertymät tulivat seuraavista lähteistä: 10,2 miljoonaa euroa oli kertynyt mediakäytöstä, 8,5 miljoonaa euroa taustamusiikista, 1,3 miljoonaa hyvitysmaksuja ja 0,9 miljoonaa ulkomailta. Gramex on esittävien taiteilijoiden ja äänitetuottajien tekijänoikeusjärjestö, joka myöntää käyttölupia ja kerää korvauksia äänitteiden ja musiikkivideoiden käytöstä. Gramexilla on yhteensä 54 000 asiakassopimusta muusikoiden ja tuottajien kanssa ja sillä on noin 31 000 musiikkia käyttävää

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme